Sohbet AOSP Rom Kullananlar Dikkat

Aosp Romlar Güvenlimi

• Evet

• Hayır

• Ben zaten miui kullanıyorum

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Emrekrks0

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi9t
Konular
34
Arkadaşlar merhaba bugün Instagram da bir şey keşfettim benim telefonla konuştuğum kişiler ve rehberimde kayıtlı kişiler hepsi önerilenler kısmında çıkıyor , ben kişiler iznini reddettiğim halde. miui de bunun korumasini alıyor ama aosp romlarda böyle bir şey yok. Sizce AOSP romlar Güvenlimi ??

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Arkadaşlar merhaba bugün Instagram da bir şey keşfettim benim telefonla konuştuğum kişiler ve rehberimde kayıtlı kişiler hepsi önerilenler kısmında çıkıyor , ben kişiler iznini reddettiğim halde. miui de bunun korumasini alıyor ama aosp romlarda böyle bir şey yok. Sizce AOSP romlar Güvenlimi ??
Kullandığın WhatsApp da Mark'ın hatırlatayım:) Sen WhatsApp'a izin verince Instagram'a versen de vermesen de fark etmez veriler gitti bile. Bende de aynı durum oldu fakat global romda. Yani Aosp ile alakalı değil bu durum. Dershane grubuna eklendigim gibi Instagram o gruptaki kişileri önerdi :)

Dipnot: Hiçbir custom rom güvenilir değildir. EU rom da buna dahil. Aosp MIUI fark etmez. Global rom dışında her şey güvensiz. Dışarıdan yüklenen apklar güvensiz modlu crackli uygulamalar güvensiz. 8-|

Emrekrks0

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi9t
Konular
34
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullandığın WhatsApp da Mark'ın hatırlatayım:) Sen WhatsApp'a izin verince Instagram'a versen de vermesen de fark etmez veriler gitti bile. Bende de aynı durum oldu fakat global romda. Yani Aosp ile alakalı değil bu durum. Dershane grubuna eklendigim gibi Instagram o gruptaki kişileri önerdi :)
2 Gün önce sürücü kursunu aradim rehberime falan eklemedim orda çalışan kızın hesabı çıkıyor .

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Romdan kaynaklı bir şey değil bu. Kullandığın her uygulama senden data (bilgi) topluyor. Bunu da satarak reklama dönüştürüyor. WhatsApp'ta yazdığın şeyleri bile WhatsApp inceleyip karşına reklam olarak çıkartıyor. Aynı konumda olan insanlar birbiriyle teknoloji aracılığıyla bağlantıya geçmese de konumlar eşleştirilip öneri olarak sunuluyor.

Bundan korkuyorsan değil AOSP kullanmaman, hiçbir teknolojik ürünü kullanmaman gerekiyor. :)

Emrekrks0

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi9t
Konular
34
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğim gibi mark sağolsun veriler uçuyor oradan ora

Romdan kaynaklı bir şey değil bu. Kullandığın her uygulama senden data (bilgi) topluyor. Bunu da satarak reklama dönüştürüyor. WhatsApp'ta yazdığın şeyleri bile WhatsApp inceleyip karşına reklam olarak çıkartıyor. Aynı konumda olan insanlar birbiriyle teknoloji aracılığıyla bağlantıya geçmese de konumlar eşleştirilip öneri olarak sunuluyor.

Bundan korkuyorsan değil AOSP kullanmaman, hiçbir teknolojik ürünü kullanmaman gerekiyor. :)
ben toplasan 2 defa normal olarak aradığım kişi Instagram da çıkıyor ama bu kişi ne rehberinde kayıtlı nede WhatsApp mesaj atmisligim var peki o kişiyi benim telefonum iznim olmadan nasıl WhatsApp alabiliyor

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
WhatsApp kullanıyorsanız çağrı geçmişine erişim izni de veriyorsunuz. Bu da şu demek oluyor, siz çağrı yaptığınızda WhatsApp o bilgileri de toplar. Yani istediğiniz kadar gizliliğinizi korumaya çalışın, WhatsApp kullanıyorsanız bunlara alışmanız gerekiyor :)

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
ben toplasan 2 defa normal olarak aradığım kişi Instagram da çıkıyor ama bu kişi ne rehberinde kayıtlı nede WhatsApp mesaj atmisligim var peki o kişiyi benim telefonum iznim olmadan nasıl WhatsApp alabiliyor
Evet evet diyerek geçtiğimiz yerlerde o kadar şey yazıyor ki :) Kosullar şartlar vs.

Üst Alt