ANDROİD VE MIUI

Aftde

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi5
Konular
4
selam arkadaşlar mi 5 kullanıcısıyım ve ilk defa miui kullanıyorum

merak ettiğim bazı noktalar var aydınlatırsanız sevinirim

BU MIUI NEDİR ANDROİD DEN FARKI NE NE FAYDASI VAR

ONA GUNCELLEME GELMESİ YETERLMİDİR.

BİRİSİ BANA DESE ANDROİDE GÜNCELLEME GELİYOMU DİYE ONA NE CEVAP VERREBİLİRİM

telofan baya basrılı ve seveek kullanıyorum

bu nedenle bana birisi güncelleme gelmeyecek uygulamalar calışmayacak çin malı vs dediğinde kesin bilgim olmadıgından yeterli savunmayı yapamadığımı düşünmekteyim

beni miui rom ve android birleşiminde aydınlatabilir misiniz artılar eksiler tarzında

şimdiden teşekkürler..

muratxiaomi

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
xiaomi mi4
Konular
13
Sen bu tur şeyleri kafana takma elindeki canavar seni tatmin ediyor mu ona bak
Güncellemeyle gelirsek hem miui güncellemesi hem de android güncellemesi alırsın önemli olan miui guncellemisidir. Eğer beta sürüm kullanıyorsanız her hafta güncelleme alırsınız eğer stabil global kullanıyorsanız bir yada 2 ayda bir güncelleme alırsınız

Oyla:

Aftde

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi5
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
global rom yüklü suan yeni güncellemesi yok açıklayıcı şekilde yorumlayan olursa sevinirim

1 aya yaklaştı kullanıyorum skntısını görmedim her özellik yönünden memnunum

millet sar degeri yüksek almam demiş onun hakkında bi sürü yazı yazabilirim geregi yok

ama kısacası cevrelerine bakıp öyle sar değerine takılı kalıp kalmamalarını düşünsünler derim

Oyla:

blltlgn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Redmi Note 3
Konular
13
MIUI nedir? MIUI, Xiaomi cihazlarda kullanılan arayüzdür. Android'in saf hali Google tarafından yayınlanan ve Google destekli cihazlarda ki şekildedir. Örneğin; Nexus, Pixel, Android One cihazlar. Bir çok Android üretici bu saf arayüz yerine cihazlarını kendi arayüzleriyle piyasaya sunar. Örneğin; Samsung TouchWiz, HTC Sense gibi. MIUI'da Xiaomi'nin arayüzüdür. Android'den farkı Android o sistemin temeli iken MIUI ise Android işletim sistemi üzerine inşa edilmiş bir üretici arayüzüdür.
MIUI güncellemeleri geldiği zaman büyük değişimler içeriyor. Görünüş, ekstralar, ek programlar vs. Android güncellemesi ise sistemin temelinde yapılan değişiklikleri içerir. Tabi ikisinin birlikte güncellenmesi daha iyidir ama MIUI gibi güçlü arayüzlerin güncellenmesi de en az Android sürümü kadar önemlidir. MIUI diğer üretici arayüzleri gibi basit değil ve gayet başarılı bir arayüzdür. O yüzden kimi zaman Android güncellemesi olmasa bile MIUI güncellemesinin olması büyük değişikler içerir.
Üretici firma yani Xiaomi yayınladığı sürece Android ve MIUI güncellemelerini alır.
Developer romlar her hafta güncelleme alır ve yeni özellikler bu romlarda test edilir. Stabil romlar ise belli bir güncelleme aralığı yoktur. 1 veya 2 ay belkide daha uzun sürede bir güncelleme alır. Hatalar stabil romlarda en azdır.

SAR değeri konusuna gelecek olursak bence Xiaomi'nin en kötü yönüydü. Şu anda kullandığım ilk Xiaomi telefonum ve Xiaomi'yi yeni tanımıyorum yıllardır biliyorum, takip ediyorum. Yıllardır tercih etmemenin tek sebebi ise SAR değerlerinin yüksek olmasıydı. Ama son zamanlarda çıkardığı modellerde bu konuda daha iyi olduğunu görüyoruz. Yani SAR değerleri eskiden yüksekti evet ama şimdi bir çok cihazında makul seviyede.

Elimden geldiğince yanıtlamaya çalıştım eğer kafanıza takılan başka sorular varsa bildiğim kadarıyla anlatır, yardımcı olmaya çalışırım. İnanın o güncelleme gelmeyecek, uygulamalar çalışmayacak diyenlerin cihazlarından çok daha iyidir.

Redmi Note 3 cihazımdan gönderildi

Oyla:

Aftde

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi5
Konular