İpucu Android Sistemi WebView Silmeyin. Çünkü..

ertanx

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 6
Meslek
Teknisyen
Konular
48
Bu ipucu rootlu kullancılar içindir, root olmayan kullanıcılar isteseler de Android Sistemi WebView kaldıramıyorlar. Cihazım Redmi Note 3 Pro ve kullandığım rom Global Beta 6.8.18. Root olmadan cihazı kullanamadığım için GP'da ve /system/app'de yer alan Google uygulamalarını kaldırıyorum.Bunların içinde Android Sistemi WebView de yer alıyor. Bu sistem uygulamasını kaldırdığımda Telefon, Kişiler ve ve Play Store uygulamaları açılmıyor. (Açılıp hemen kapanıyor) Android Sistemi WebView hakkında araştırma yaparken
" WebView uygulamasını kaldıramıyorum veya açamıyorum?
WebView uygulaması sistem bileşeni olduğu için kaldırılamıyor. Tabii ki root erişiminiz varsa ve yeni fanteziler arayışındaysanız bu uygulamayı kaldırabilirsiniz ancak bu işlem sonucunda çoğu uygulamanın çökmesini sağlayıp, kayda değer bir iş yapmamış olacaksınız.

WebView uygulaması uygulama olarak görünse de sistemin bir bileşeni, dolayısıyla herhangi bir uygulama gibi açılamıyor, uygulamalar WebView bileşenlerinden faydalanarak içerik üretebiliyor."
bu içerik ile karşılaştım. Tabi bu sorunu çözene kadar bir çok ayar ve rom denedim. Rootlu olup /system/app de yer alan uygulamaları kaldıranların özellikle buna dikkat etmelerini şiddetle öneririm.

Not Bu uygulama Android 5.0 Lollipop ve üzeri bir cihazlarda bulunuyor.

Konu ile ilgili daha detaylar ve kaynak:

Üst Alt