Sohbet Android Ön Bellek Hakkında

İ_acrr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 10T Pro 256G
Konular
23
Merhaba
İosta olmayan fakat hemen hemen her Android telefonda olan temizleyici hızlandırıcı vs vs uygulamalar var herkesin bildiği gibi ve bir çoğumuz da kullandığımız. Sorum şu bu kadar çöpü nasıl biriktiriyor bu çöp silme işlemini neden biz kullanıcılara bırakıyor. Bazen unutuyorum temizlemeyi ve hızlandırmayi telefon sanki 3 senelik telefon gibi kasıyor varmıdır bunun bir çözümü

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-10-23-00-06-30-678_com.miui.cleaner.jpg
    Screenshot_2021-10-23-00-06-30-678_com.miui.cleaner.jpg
    282 KB · Görüntüleme: 13

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Önbelleği dolduran şey genellikle sosyal medya uygulamaları hocam. Instagram, facebook , tiktok, twitter vs uygulamalarından gelen fotoğraf ve videolar çok fazla alan kaplıyor. Bu uygulamalar bir sonraki girişinizde bu verileri tekrar indirmemek için önbelleğe alıyor ve siz uygulamaya tekrar girdiğinizde önbellekten getiriyor. Çözüm ise sosyal medyayı uygulamadan değil tarayıcı üzerinden kullanmak ve tarayıcı ayarlarından önbelleğin otomatik olarak sıfırlanması ayarını yapmak.

İ_acrr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 10T Pro 256G
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Önbelleği dolduran şey genellikle sosyal medya uygulamaları hocam. Instagram, facebook , tiktok, twitter vs uygulamalarından gelen fotoğraf ve videolar çok fazla alan kaplıyor. Bu uygulamalar bir sonraki girişinizde bu verileri tekrar indirmemek için önbelleğe alıyor ve siz uygulamaya tekrar girdiğinizde önbellekten getiriyor. Çözüm ise sosyal medyayı uygulamadan değil tarayıcı üzerinden kullanmak ve tarayıcı ayarlarından önbelleğin otomatik olarak sıfırlanması ayarını yapmak.
3.8 GB doldurmuş 24 saat te belkide daha az sürede emin değilim ios bunu nasıl çözüyor Android neden senelerden beri çözüm bulmamış çok merak ediyorum

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
3.8 GB doldurmuş 24 saat te belkide daha az sürede emin değilim ios bunu nasıl çözüyor Android neden senelerden beri çözüm bulmamış çok merak ediyorum
iOS hiç kullanmadım hocam sistem nasıl bilemiyorum ama önbellek tutumuyor/sınırlı tutuyor olabilir bence. Yani her uygulamadan çıkışta önbellekleri temizliyor ve her seferinde yeniden indiriyor olabilir. Aynı hesaplar ios ve androidde giriş yapıp indirilen veri miktarı ile kolayca tespit edilebilir gibi geliyor.

İ_acrr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 10T Pro 256G
Konular
23
iOS hiç kullanmadım hocam sistem nasıl bilemiyorum ama önbellek tutumuyor/sınırlı tutuyor olabilir bence. Yani her uygulamadan çıkışta önbellekleri temizliyor ve her seferinde yeniden indiriyor olabilir. Aynı hesaplar ios ve androidde giriş yapıp indirilen veri miktarı ile kolayca tespit edilebilir gibi geliyor.
Geri bildirim yapcam öneri yazcam ☺️

Sxiao

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
30
iOS bellekte tutuyor, bildiğim kadarıyla silmenin bir yolu da yok. Hatta ben bunları silmemenizi öneririm çünkü silerseniz uygulama tekrar açıldığı zaman cihazınızda hem veri hem de batarya kaybı olacak. Böyle sık sık değil de haftada yada ayda bir silin bence.

İ_acrr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 10T Pro 256G
Konular
23
iOS bellekte tutuyor, bildiğim kadarıyla silmenin bir yolu da yok. Hatta ben bunları silmemenizi öneririm çünkü silerseniz uygulama tekrar açıldığı zaman cihazınızda hem veri hem de batarya kaybı olacak. Böyle sık sık değil de haftada yada ayda bir silin bence.
Çok fazla kasma yapıyor ama rahatsız ediyor buda beni

Sxiao

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
30