Soru Android Öğrenme

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Eu Beta
Telefon Modeli
Redmi Note 8
Bootloader Kilidi
Açık
Herkese iyi forumlar Android Eğitimi almak istiyorum Rom geliştirmek istiyorum bunun eğitmini nasil alabilirim ve Üniversitede Android Geliştirme gibi bir bölüm varmı?

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Doğrudan android diye bir bölüm yoktur, Yazılım/Programlama bölümlerinde okunabilir ve popülariteye göre belirli dillere ağırlık verile bilir. Ancak ben üniversitede bu bölümlerde alacağınız eğitimin çok iyi bir eğitim olacağını düşünmüyorum. Bunun yerine okullarda Elektrik/Elektronik gibi mühendislik dallarında okuyup bilgisayar/yazılım konularını ise harici şekillerde öğrenme ve geliştirmenizin çok daha iyi olacağını ve alt yapınızı sağlamlaştıracağınızı düşünüyorum. Bir programcının yolu öyle yada böyle her halükarda mühendislik, matematik, fizik gibi konulara düşecektir. Bu tür konuları okulda öğrrnmek daha kolay olabilir.

Oyla:

xm4sk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
İstediginiz şey emek istiyor hocam bir küçük hata başınızı ağrıtır saatlerce o bugu bulup fixlemeye çalışırsınız kafayı yersiniz ciddi manada...

Son düzenleme:
Oyla:

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
chnekn Hocama katılıyorum. Teknoloji dolayısıyla yazılım dilleri çok hızlı gelişiyor. Ancak ne yazık ki, bizim okullar çevremizde gördüğümüz kadarıyla, bu hıza ayak uydurmakta pek başarılı değil. Sadece android değil yazılımda uzmanlaşmak istiyorsanız ilk önce çok iyi teknik ingilizceye hakim olmak gerekir. Elektirik/Elektronik ve matematik olmazsa olmazı. Sadece okuldan birşey beklemek sizi bir yere götürmeyecek, analitik düşünebilme yeteneğiniz gelişmiş, sabır ve yoğun emek gerektirir. Yolunuz açık olsun.İsteklerinize ulaşma azmi ve başarılar dilerim.

Oyla:

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Herkese iyi forumlar Android Eğitimi almak istiyorum Rom geliştirmek istiyorum bunun eğitmini nasil alabilirim ve Üniversitede Android Geliştirme gibi bir bölüm varmı?

İnternette bir forum sitesi var bu konu ile alakalı yazarsanız google çıkacaktır orada anlatımlar mevcut deneme yapabilirsiniz.

Oyla:

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Rom build etmekle başlayabilirsiniz ama onun için de iyi bir pc ye ihtiyacınız var. Ben bliss rom u build edecektim 250gb alan istiyor 170gb sadece repo sunu indirmek build etmesi var bi de bunu. Eskiden 100gb yeterli oluyordu build yapmak için.

Oyla:

Abdullah Aydoğan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
Redmi 8
Konular
4
Bizim okulda mobil programlama adı altında Android dersi verildi. Java dilinde çalışarak Android Studio üzerinden kod yazdık. Daha önceden Java dersi aldığımız için derinlemesine ders işlemedik. Final sınavımız proje yaparak geçti, bitirme projemi de mobil uygulama konularından seçtim.

Android'e merakım olduğu için ek olarak Udemy'den kurs satın aldım, bu kurs sayesinde bir şeyler öğrenebildim. Okulda verilen eğitimler bana yeterli gelmedi.

Okullarda genelde Android uygulama & oyun geliştirme eğitimi verilir.

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İstediginiz şey emek istiyor hocam bir küçük hata başınızı ağrıtır saatlerce o bugu bulup fixlemeye çalışırsınız kafayı yersiniz ciddi manada...
Fixlemek o kadar zormu hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

chnekn Hocama katılıyorum. Teknoloji dolayısıyla yazılım dilleri çok hızlı gelişiyor. Ancak ne yazık ki, bizim okullar çevremizde gördüğümüz kadarıyla, bu hıza ayak uydurmakta pek başarılı değil. Sadece android değil yazılımda uzmanlaşmak istiyorsanız ilk önce çok iyi teknik ingilizceye hakim olmak gerekir. Elektirik/Elektronik ve matematik olmazsa olmazı. Sadece okuldan birşey beklemek sizi bir yere götürmeyecek, analitik düşünebilme yeteneğiniz gelişmiş, sabır ve yoğun emek gerektirir. Yolunuz açık olsun.İsteklerinize ulaşma azmi ve başarılar dilerim.
Teşekkürler hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bizim okulda mobil programlama adı altında Android dersi verildi. Java dilinde çalışarak Android Studio üzerinden kod yazdık. Daha önceden Java dersi aldığımız için derinlemesine ders işlemedik. Final sınavımız proje yaparak geçti, bitirme projemi de mobil uygulama konularından seçtim.

Android'e merakım olduğu için ek olarak Udemy'den kurs satın aldım, bu kurs sayesinde bir şeyler öğrenebildim. Okulda verilen eğitimler bana yeterli gelmedi.

Okullarda genelde Android uygulama & oyun geliştirme eğitimi verilir.
Eğitiminizin adı nedir acaba?

Oyla:

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Ben buraya basit olarak rom buildlemek içn gerekenleri yazayım.
Linux bir işletim sistemi bknz ubuntu veya türevi.
8gb ram
en az 4 çekirdekli ortalama bir işlemci
500gb hard disk
Bir de uzun zaman açık bırakabilecek bir ortam.
Bunun dışında linux un nasıl çalıştığını öğrenmek.
Java üst düzey dışında çok gerekli değil github diye bir yer var çünkü hazır açık kaynak kodlar daha iyisini yazamadığın sürece niye kendin yazasın ki ? Adam oraya koymuş güzel güzel.

Oyla:
Üst Alt