Soru Android kullanım kalitesi arttırma hakkında öneri?

foolishman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi mi 5S
Konular
24
Merhaba,

Çok uzun süre ios kullandım, sonuç olarak şuan Android kullanıyorum. Xiaomi mi 5s aldim. root kurmadan kullanmayı planlıyorum. Normal arayüzü en verimli ve kaliteli kullanmak için ne yapmam gerekiyor.

Benim yaptıklarım ve sorularımi aktarayim.
Google keyboard kullanıyorum ve çok memnunum.
Bunun dışında nova launcher kurdum onu kullanıyorum premium almayı planlıyorum sizce değer mi?
Birde nova kurulu ama arka planda başka bir tema olduğu için bazı yerlerde renkler saçmalıyor onun önüne nasıl gecebilirim?
Birde lock screen olarak ne programı önerirsiniz

Bunlar dışında bu telefonu daha verimli nasıl kullanabilirim, ücretli ücretsiz program onerebilir misiniz?

Konum biraz karışık oldu ama asıl isteğimi aktardigimi düşünüyorum

Saygılar sevgiler

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Ben verimli olsun diye her zaman şu şekilde kullanıyorum

%10 %15 oluncaya kadar kullanırım sonra şarja takar %100 oluncaya kadar beklerim o süre zarfında sadece acil aramalar için telefonu açar kullanırım sonra %100 olduktan sonra 10 dk beklerim sonra hala şarjda iken
Önce arka planda tuttuğum kilitli WhatsApp ın kilidinini kaldırır arka plandan silerim sonra güvenlik uygulamasına girerim optimizasyon yaparım sonra temizlik yapar temizlik bitince ana menüye tıklar şarj aletini çıkarır telefonu kapatırım

Sonra 1 dk bekle coşkuyu veririm açılınca hemen sadece WhatsApp ı açar son kullanılan uygulamalardan WhatsApp ı kitler ana menüde dururum 3 dk beklerim sonra 3 dk geçince şok uygulamalar tuşuna tıklar Optimize tuşuna basarak ekranı kitlerim sonra kullanırım

Oyla:

scrooldream

TENGRİ BİZ MENEN!
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Android
Cihazım
NOTE4x Mi6
Meslek
Toyota Robot Teknisyeni
Konular
12
Ben verimli olsun diye her zaman şu şekilde kullanıyorum

%10 %15 oluncaya kadar kullanırım sonra şarja takar %100 oluncaya kadar beklerim o süre zarfında sadece acil aramalar için telefonu açar kullanırım sonra %100 olduktan sonra 10 dk beklerim sonra hala şarjda iken
Önce arka planda tuttuğum kilitli WhatsApp ın kilidinini kaldırır arka plandan silerim sonra güvenlik uygulamasına girerim optimizasyon yaparım sonra temizlik yapar temizlik bitince ana menüye tıklar şarj aletini çıkarır telefonu kapatırım

Sonra 1 dk bekle coşkuyu veririm açılınca hemen sadece WhatsApp ı açar son kullanılan uygulamalardan WhatsApp ı kitler ana menüde dururum 3 dk beklerim sonra 3 dk geçince şok uygulamalar tuşuna tıklar Optimize tuşuna basarak ekranı kitlerim sonra kullanırım
Hocam siz çok yanlış anlamışsınız konuyu ne gerek var bunlara niye böyle yapıyorsunuz, bozulacağı varsa zaten bozulur böyle totemlere gerek yok %100 olunca çıkar optimizasyonu felan ne gerek var yani.

Oyla:

scrooldream

TENGRİ BİZ MENEN!
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Android
Cihazım
NOTE4x Mi6
Meslek
Toyota Robot Teknisyeni
Konular
12
Merhaba,

Çok uzun süre ios kullandım, sonuç olarak şuan Android kullanıyorum. Xiaomi mi 5s aldim. root kurmadan kullanmayı planlıyorum. Normal arayüzü en verimli ve kaliteli kullanmak için ne yapmam gerekiyor.

Benim yaptıklarım ve sorularımi aktarayim.
Google keyboard kullanıyorum ve çok memnunum.
Bunun dışında nova launcher kurdum onu kullanıyorum premium almayı planlıyorum sizce değer mi?
Birde nova kurulu ama arka planda başka bir tema olduğu için bazı yerlerde renkler saçmalıyor onun önüne nasıl gecebilirim?
Birde lock screen olarak ne programı önerirsiniz

Bunlar dışında bu telefonu daha verimli nasıl kullanabilirim, ücretli ücretsiz program onerebilir misiniz?

Konum biraz karışık oldu ama asıl isteğimi aktardigimi düşünüyorum

Saygılar sevgiler

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
En verimli ve kaliteli kullanmaktan kasıt Google Play uygulamaları ise boşver kullanma stock ekran kilidi veya stock başlatıcı kullanıyorsanız zaten verimi alamazsın. Ama ki siz kişileştirip lockscreen, launcher vb. Uygulamalara yönelirseniz bunun verimini kendiniz belirleyin şuan herşeyiniz gayet stabil. Ek program kurmanıza gerek yok ve uygulamalarınızı kurun keyfini çıkartın. Konunuz hiç anlaşılacak gibi durmuyor ayrıca. Uygulamalar ile verimli kullanma mantığını çözemedim. Ama dediğim gibi iyi forumlar :)

Oyla:

coskun.berk52

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
coşkun
Cihazım
Mi5
Konular
5
Mi 5 telefonumda arama geldiginde siyah ekran oluyor. Yardım

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

nekoemirhan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Zenfone GO
Konular
5
Android kullanım kalitesini arttırmak için hiç birşey yapmanıza gerek yok böyle ek uygulamalar kullanarak sistemi yavaşlatıyorsunuz özellikle hem kilit ekranı hemde arayüzü kullanarak..

Telefona arama gekdiğinde ekran kararıyorsa yakınlık sensöründe sorun vardır ekran koruyucuyu çıkartıp deneyin çünkü bu sorunu yaşayan birini duymuştum ekran koruyucuyu çıkartınca sorun çözüldü başka ekran koruyucu taktı..

ASUS_Z00VD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt