Yardım Android data dosyası sorunu!

mhmt_kvk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 12.0.1
Telefon Modeli
Redmi Note 9 Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Allah kahretmesin Xiaomi güncellemesini yaptım ve sd karttaki android data klasörümün içindekiler tamamen silindi. Dosya bomboş duruyor. Bir sürü resmimi oraya saklamıştım. Bilgilendirme yapmadan nasıl böyle bir saçmalık yapabiliyorsunuz? Onlarca değerli fotoğraflarım ve evraklarımı orda saklıyordum. Bir daha Xiaomi telefon kullanmayacağım. İlk ve sondu. Pişman ettiniz beni.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Xiaomi'den ziyade Android sürümü ile ilgili bir durum bu. Yüksek ihtimalle güncellediğiniz sürüm A11 sürümüydü. A11'de Data klasörüne erişim engelleniyor kendisinden.

Marka model fark etmez, Android 11 sürümüne sahip tüm cihazlar için durum böyle. Siniriniz Xiaomi'den çıkmış ama tüm olay A11 ile ilgili.

Geçmiş olsun hocam.

Oyla:

mhmt_kvk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xiaomi'den ziyade Android sürümü ile ilgili bir durum bu. Yüksek ihtimalle güncellediğiniz sürüm A11 sürümüydü. A11'de Data klasörüne erişim engelleniyor kendisinden.

Marka model fark etmez, Android 11 sürümüne sahip tüm cihazlar için durum böyle. Siniriniz Xiaomi'den çıkmış ama tüm olay A11 ile ilgili.

Geçmiş olsun hocam.
Peki sadece erişim mi engelleniyor? Dosyalar silinmiyor mu? 3. Parti bi uygulama sayesinde data dosyasını açabildim ama benim klasörüm hala gözükmüyor. Ayrıca güncelleme ekranında herhangi bir bilgilendirme de yoktu. Sadece cloud güncellemesi yazıyordu. Birçok insan bu tarz şeyler yapıyor zaten böyle büyük bir güncellemede data dosyalarına ulaşamayacaksınız diye bir bilgilendirme yazsalar kimse mağdur olmazdı!

Oyla:

impossible42

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Cnc Operatörü
Konular
15
Peki sadece erişim mi engelleniyor? Dosyalar silinmiyor mu? 3. Parti bi uygulama sayesinde data dosyasını açabildim ama benim klasörüm hala gözükmüyor. Ayrıca güncelleme ekranında herhangi bir bilgilendirme de yoktu. Sadece cloud güncellemesi yazıyordu. Birçok insan bu tarz şeyler yapıyor zaten böyle büyük bir güncellemede data dosyalarına ulaşamayacaksınız diye bir bilgilendirme yazsalar kimse mağdur olmazdı!
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Erişimi engelliyor ve o klasörde normalde olmaması gereken tüm dosyaları siliyor.

Şöyle ki hocam, olmaması gereken yere dosyalarınızı koymuşsunuz. Xiaomi bunu düşünüp özellikle şuradaki dosyalarınızı yedekleyin demez. Hiçbir marka demez bunu hocam. impossible42 hocamızın attığı ekran görüntüsündeki gibi dosya yöneticisinde uyarı var ama güncelleme geldiğinde içeriğine yazılmaz.

Dosyalar için zaten dahili depolamada Pictures, Movies, Music gibi birçok klasör kendisinden oluyor. Siz bunların dışında da koyabiliyorsunuz ancak data klasörü uygulamaların dosyalarının olduğu yer.

Eğer görünmemesini istediğiniz dosyalarınız varsa klasör içine .nomedia isminde dosya oluşturup gizleyebilirdiniz. Ki Xiaomi'nin kendi dosya gizleme özelliği de mevcut.

Geçmiş olsun ancak bu konu üreticilerin özellikle uyarması gereken bir konu değil zaten. Ve dediğim gibi, tüm üreticilerin cihazlarında durum böyle çünkü bu durum A11 ile geldi.

Oyla:
Üst Alt