Sohbet Android cihazlar için genel backup / restore var mıdır ?

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
merhaba herkese

eski işyerinde ...
malum markanın cihazında sorun çıktığı için Türkiye temsilciliğini arayıp destek istemiştim.
onlarda bana o marka özel yazılımı indirtip cihazdaki herşeyin yedeklemesini yaptırmış idiler.
daha sonra yeni versiyon ios rom u indirtip yükleme yaptırdılar ve kişisel bilgiler daha sonra cihaza yeniden yüklendi.

1) minin kendi yazılımı ... bl si açılmış ve imei kaydı manuel yaptırılmış bu cihazlarımızda bu işlemi (özellikle euro rom için) yaptırma imkanımız varmı ?

2) bu tür işlemler için alternatif bir yazılım öneriniz varmı ?

ben yedekleme için ne kullanıyorum ?
a) super backup yazılımı ile apk lar ile kişiler/aramalar vs gibi kısımları çok uzun süren bir süreç ile kendi dizinine yedekleterek sonra pc ye aktarıyorum
b) özellikle oyun gibi kaldığı yerden devam etmesi gereken datalar için ise root isteyen titanium backup ile yapıyor ve sonrasında kopyala yapıştır ile pc ye aktarıyorum. oyunlar için sorunsuz kaldığım yerden devame diyorum...
c) google drive a entegre olabilen şeyleri aktarıyorum veya mi cloud a extra yedekleme yaptırıyorum
d) çok öze durumlar için twrp ile tüm yapıyı yedekliyorum

dolayısı ile bu adımların hepsi oldukça uzun bir süreci teşkil etse de kayıpsız denecek seviyede bir yedekleme yapıyorum

amaaa......
"rise of kingdoms" oynayan biri olup, oyun içerisinde 5 adet gmail kayıtlı olduğu için, daha sonra bu gmail leri tekrar ve tekrar yeniden girmek gerekiyor... idi

titanium backup ile henüz RoK un yedeklemesini ve restoresini denemedim. diğer oynadığım oyunlar kendilerini herhangi bir mail veya site bağlantısı olmadığı, obb dizini içinde sakladığı için titanium backup un bu tür bir veriyi saklama konusunda tahmin de pek yürütemiyorum

sizler hangi tür yedekleme yazılımı kullanıyor ve öneriyorsunuz ?

extrem bir soru daha : MI veya MIUI olarak ; tlf larımızı pc gibi kullanma ???? bu konuda duyum - tecrübeleriniz nelerdir ?

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Uygulama, oyun obb, data, çağrı geçmişi, mesajlar, duvar kağıtları ve WiFi şifreleri için şunu kullanabilirsiniz. Rok içinde işinize yarayacağını düşünüyorum

Üst Alt