Rom [Android 11] POSP-v4.0.0 [ALPHA]

debaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 9T
Konular
3
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Temiz Kurulum:
- En güncel MIUI firmware'i yükleyin
- ROM'u flaşlayın
- Format Data yapın
- Yeniden başlatın

NOT:
- Bu rom çok erken aşamadadır, bazı sorunlar çıkabilir.
- Android 11'in şifrelemesi henüz TWRP tarafından desteklenmiyor, bu yüzden tüm /data kısmını TWRP'den göremeyecekseniz.

Neler çalışıyor :
-WIFI
-BT
-RIL (Calls, SMS, Data)
-Camera
-Camcorder
-Video Playback
-GPS
-Audio
-VOLte & VoWifi
-FOD

Bilinen Sorunlar:
-Selinux Enforcing

ROM:

Katkıda bulunanlar:

ROM OS Versiyonu: Android 11
ROM Kernel: Linux 4.x
ROM Firmware Gereksinimi: Cihazınız için en güncel MIUI Firmware
Based On: AOSP

bariskaann

Aktif Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Mi9T
Meslek
Öğrenci
Konular
5
Yükleyen var mı acaba?

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mckenji

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Yönetici
Konular
0
Yükleyen var mı acaba?

Dünden beri kullanıyorum. Kurulum kısmı biraz meşakkatli ama performans olarak tüm android 10 romlardan daha akıcı. Ayrıca ilk sürüme göre neredeyse hiç hatayla karşılaşmadım.

Kurulum esnasında mümkün mertebe en son sürüm twrp ya da orangefox recovery (a11 destekleyen) kullanmaya dikkat edin. Rom kurulduktan sonra tekrar Recovery ekranına giriş yaptığınızda telefon hafızasını şifrelenmiş gibi göreceksiniz. Bu durumu yaşamamak için kurulumu tamamladıktan sonra hemen yeniden başlatmayın. Aşağıda paylaşacağım zip i flashlayın. Kurulum aşamaları aşağıdaki gibi yapmanız lazım.
1-rom
2-gapps(isteğe bağlı)
3-format data yapın
4-telefonu pc ye bağlayıp aşağıdaki dosyayı hafızaya atıp flashlayın
5-yeniden başlatın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu adımları düzgün bir şekilde yaparsanız twrp üzerinden şifrelenmiş klasörlerinize sorunsuz bir şekilde erişebilirsiniz.

Ayrıca romu yükledikten sonra telefonu şarja taktığınızda şarj olmuyor gibi görünüyor fakat normal bir şekilde şarj oliyor. Bu da bir bug. Sonraki sürümde aşılacağını düşünüyorum.

Not: recovery olarak orangefox r11 tavsiye ederim.

Ekran görüntüleri:

Ekli dosyalar

• Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_03.04.2020.zip
    3,4 MB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:

debaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 9T
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dünden beri kullanıyorum. Kurulum kısmı biraz meşakkatli ama performans olarak tüm android 10 romlardan daha akıcı. Ayrıca ilk sürüme göre neredeyse hiç hatayla karşılaşmadım.

Kurulum esnasında mümkün mertebe en son sürüm twrp ya da orangefox recovery (a11 destekleyen) kullanmaya dikkat edin. Rom kurulduktan sonra tekrar Recovery ekranına giriş yaptığınızda telefon hafızasını şifrelenmiş gibi göreceksiniz. Bu durumu yaşamamak için kurulumu tamamladıktan sonra hemen yeniden başlatmayın. Aşağıda paylaşacağım zip i flashlayın. Kurulum aşamaları aşağıdaki gibi yapmanız lazım.
1-rom
2-gapps(isteğe bağlı)
3-format data yapın
4-telefonu pc ye bağlayıp aşağıdaki dosyayı hafızaya atıp flashlayın
5-yeniden başlatın

Bu adımları düzgün bir şekilde yaparsanız twrp üzerinden şifrelenmiş klasörlerinize sorunsuz bir şekilde erişebilirsiniz.

Ayrıca romu yükledikten sonra telefonu şarja taktığınızda şarj olmuyor gibi görünüyor fakat normal bir şekilde şarj oliyor. Bu da bir bug. Sonraki sürümde aşılacağını düşünüyorum.

Not: recovery olarak orangefox r11 tavsiye ederim.

Ekran görüntüleri:

deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler. android 11'in android 10'dan ne gibi farklarını gördünüz? bu arada ben de android 11 için gapps paylaşayım:

mckenji

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Yönetici
Konular
0
deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler. android 11'in android 10'dan ne gibi farklarını gördünüz? bu arada ben de android 11 için gapps paylaşayım:

Android 11 ile gelen yeni özellikleri tek tek yazmama gerek yok sanırım. Fakat şuan çok erken aşamada olduğundan yorum yapmak için erken olabilir.
Açıkçası benim en çok dikkatimi çeken değişiklik kullanıcı deneyimi oldu. Akıcılık ve cilalanmış animasyonlar kullanıcı deneyimini artırıyor. ios işletim sistemindekine benzer bir tok kullanım hissi oluşturulmuş gibi. Pil performansı hakkında yorum yapmak için tabii ki çok erken sayılır.

Bunlar dışında vanilla olarak gelen tüm yenilikler zaten custom aosp romlarda uzun süredir olan özellikler.

Uzun lafın kısası benim için en önemli kriter kaliteli bir kullanıcı deneyiminin sürekli olarak sürdüğü, stabil ve sürprizsiz bir yazılım performansı olmuştur. Yüzlerce (yılda 1 kere kullanılan) özellikle doldurup stabiliteden uzak bir kullanım yerine bunu tercih ederim.Sanırım android bu sürümde bu yolda iyi mesafe kat etmiş. Sizlerin de görüşlerini merak ediyorum. Tek beğenen ben değilimdir herhalde.

Konu ile ilgisi yok ama aşağıdaki canlı duvar kağıtlarını da ben paylaşayım dedim. Daha önce paylaşıldı ise kusura bakmayın. Eminim içlerinde beğendikleriniz olacaktır.

Ekli dosyalar

• 4_6003719180015110038.apk
    8,5 MB · Görüntüleme: 52
  • 4_6003719180015110037.apk
    9,7 MB · Görüntüleme: 23
  • 4_6003719180015110034.apk
    8,5 MB · Görüntüleme: 13

debaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 9T
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Android 11 ile gelen yeni özellikleri tek tek yazmama gerek yok sanırım. Fakat şuan çok erken aşamada olduğundan yorum yapmak için erken olabilir.
Açıkçası benim en çok dikkatimi çeken değişiklik kullanıcı deneyimi oldu. Akıcılık ve cilalanmış animasyonlar kullanıcı deneyimini artırıyor. ios işletim sistemindekine benzer bir tok kullanım hissi oluşturulmuş gibi. Pil performansı hakkında yorum yapmak için tabii ki çok erken sayılır.

Bunlar dışında vanilla olarak gelen tüm yenilikler zaten custom aosp romlarda uzun süredir olan özellikler.

Uzun lafın kısası benim için en önemli kriter kaliteli bir kullanıcı deneyiminin sürekli olarak sürdüğü, stabil ve sürprizsiz bir yazılım performansı olmuştur. Yüzlerce (yılda 1 kere kullanılan) özellikle doldurup stabiliteden uzak bir kullanım yerine bunu tercih ederim.Sanırım android bu sürümde bu yolda iyi mesafe kat etmiş. Sizlerin de görüşlerini merak ediyorum. Tek beğenen ben değilimdir herhalde.

Konu ile ilgisi yok ama aşağıdaki canlı duvar kağıtlarını da ben paylaşayım dedim. Daha önce paylaşıldı ise kusura bakmayın. Eminim içlerinde beğendikleriniz olacaktır.

şu anda picsel rom'undayım ve özellikle açılış hızı, ram yönetimi gibi konulardan çok memnunum. android 11 aynı stabiliteye sahip olana kadar değiştirmeyi düşünmüyorum şimdilik. kullananlar deneyimini yazar umarım.

bariskaann

Aktif Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Mi9T
Meslek
Öğrenci
Konular
5
Pixel experience romdayım ama bir canım çekmedi değil cumartesi gecesi yükleyebilirim

Termux

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 9 T
Konular
20
şuan bende Pixel Experience kullanıyorum stabil aops çıkarsa android 11 Gaaps yüklemeden kullanmayı düşünüyorum mi9t

Üst Alt