- Adım
- Atakan
- Cihazım
- Redmi note 9
- Konular
- 8
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- 0
- Telefon Modeli
- 0
- Bootloader Kilidi
- Açık
Chat gpt ile sorunu bayağı konuşmuştum bu yüzden uğraşmamak için chat gpt den istedim direk yazıyı, ondan biraz yapay zekaya benziyor yazı.
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 yıldır Xiaomi 13 Ultra kullanıyorum. Cihaz genel anlamda güçlü ama son birkaç aydır ciddi bazı sıkıntılar yaşıyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Bu yıl üniversiteye geçiyorum ve yurtta kalacağım. Bu yüzden telefonun güvenilir olması benim için çok önemli.
Buzdolabına koymadan açılmayan bir telefonla yurt ortamında nasıl başa çıkacağımı açıkçası bilemiyorum.
Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkürler
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 yıldır Xiaomi 13 Ultra kullanıyorum. Cihaz genel anlamda güçlü ama son birkaç aydır ciddi bazı sıkıntılar yaşıyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Cihazda Yaşadığım Sorunlar:
- Cihaz kapandığında açılmıyor. Ancak buzdolabında 15–20 dakika bekletirsem açılıyor. (Evet, kulağa tuhaf geliyor ama gerçek…)
- Bu sorun için araştırdığımda, anakart kaynaklı termal problem veya lehim çatlağı gibi ciddi donanımsal bir arızadan şüpheleniliyor.
- Bazen kendi kendine kapanma durumu da yaşanabiliyor (nadiren).
- Ekranda AMOLED yanığı oluştu.
- Cihazın içi önceden açıldığı için su geçirmezlik özelliği de artık yok.
Üniversiteye Başlayacağım
Bu yıl üniversiteye geçiyorum ve yurtta kalacağım. Bu yüzden telefonun güvenilir olması benim için çok önemli.
Buzdolabına koymadan açılmayan bir telefonla yurt ortamında nasıl başa çıkacağımı açıkçası bilemiyorum.
Kararsız Kaldığım Nokta:
- Xiaomi 15 Ultra almak istiyorum, zaten uzun süredir beklediğim bir modeldi.
- Maddi olarak alabilirim ama bu harcama, üniversiteye biriktirdiğim paradan 40k TL gibi bir eksilme yaratacak.
- Öte yandan, Xiaomi 16 Ultra’nın yıl bitmeden tanıtılması bekleniyor ve kamera konusunda çok iddialı görünüyor. Fotoğrafçılık benim için çok önemli.
- Şu anki cihazımı son 2 aydır dikkatli kullanarak sorunsuz çalıştırmayı başardım, ama ne zaman bozulacağı belli değil.
Sizce Ne Yapmalıyım?
- Bu sorun dealbreaker (ciddi bir engel) sayılır mı?
- Siz olsanız şimdi Xiaomi 15 Ultra'ya geçer miydiniz, yoksa riske girip Xiaomi 16 Ultra'yı mı beklerdiniz?
- Cihazın tamiri veya geçici çözümüne dair öneriniz varsa onları da dinlemek isterim.
Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi: