- Adım
- Alp
- Cihazım
- K6000 pro
- Konular
- 36
Oukitel K3
Sürekli farklı modeller üzerine çalışan Oukitel firmasının giriş seviyesi 4 kameralı akıllı telefonunu tanıtmıştım. Şimdi inceleyeceğimiz model ise yine 4 kamera ile donatılmış bir modeş olan Oukitel K3. Cihaz 4 adet olan kamerası ve 6000 mahlık yüksek kapasitedeki pili ile dikkat çekiyor. Firmanın gerekli veya gereksiz bu yenilikleri marka bilinirliğini arttırmaya yönelik bir girişim olsa gerek ki gerçekten ben dahil çoğu telefon sevdalısının ilgisini çekmekte.Genel Özellikler
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Pil Kullanım Süreleri
6000mah batarya sahip bir cihaz olmasının verdiği özgüvenden olsa gerek, şirket pil süresi hakkında baya bir övmüş kendini. Yine 6000 mah pile sahip kardeşinden biraz farklı bir tasarıma sahip. Oukitel tasarım hakkında ise iş adamı (bızınızmen) telefonu yorumu yapmış.
Herneyse asıl konumuz olan pil konusuna gelelim. Cihazda 1080p Kaptan Amerika filminin oynatıldığı bir test videosu yayınlanmış.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Cihaz her zaman ki gibi full ses ve parlaklıkta kullanılmış. Filmin süresi 2 saat 16 dakika ve film bittiğinde ise sadece yüzde 15 şarj harcanmış. Düz hesap ile hiç durmadan 15 saat video oynatabilir cihaz. Ses seviyesi ve parlaklığın azaltılması bu süreyi daha da uzatabilir.
Oukitel K3 vs Sony Xperia XZ Premium and iPhone 7 Plus
K3 tasarım olarak Sony XZ Premiuma benzetilmiş gibi görünüyor. Ancak birbirlerinden çok daha farklı donanım ve Pazar hedefi olduğunu söylebiliriz.
İlk fark parmak izi okuyucusunun konumunda bildiğimiz gibi Sony parmak izini sağ tarafa konumlandırmayı tercih etti. Oukitelde ise birçok cihaz da olduğu gibi ya ön yada arka taraf tercih ediliyor. Bu modelde ise ön tarafa konumlandırılmış.
Yine Oukitel önde arkada çift kameraya sahipken Sony ZX Premium önde ve arkada tek kameraya sahip. Tabi bunlar buz dağının görünen kısmı Sony ile Oukiteli yarıştırmak ne kadar doğru bilmiyorum ancak çinli şirketler bu karşılaştırmaları yapıyor çünkü Oukitel ile Meizu veya Oppo karşılaştırdığımızda neyden bahsettiğimizi anlamayacak birçok dostumuz var. Son olarak pil konusuna geldiğimizde ise 3000mah kapasiteye karşılık K3 6000 mah pile sahip. Son olarak XZ Premiumun 600 küsür dolara satıldığını ve Oukitel K3 sadece 140*150 dolara satıldığını unutmayalım.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Aşağıdaki videoda 9V/2A şarj cihazının telefonu ne kadar sürede şarj ettiği verilmiş. Spoiler-2 Saat 50 dakika
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Ekli dosyalar
Son düzenleme: