Yardım Amper dengesizligi

• Konbuyu başlatan xz20
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 3
  • Görüntüleme 445

xz20

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Veysel
Cihazım
Venus
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Stock
Telefon Modeli
Z20/
Bootloader Kilidi
Kapalı
Z20 kullanıyorum amper uygulaması ile şarji kontrol ediyorum 2000 vermesi gerekirken akım 50-300 arası gidip geliyor amper uygulaması açıkken kabloyu bi kaç kez çıkarıp tekrar takınca kontrol ediyorum düzeliyor. Farklı sarj kablosu ve adaptör ile denedim sorun ayni . Yazılımsal sorun gibi , yaşayan var mi

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Tüm cihazlarda öyle değil mi? Bende de öyle 2-3 cihazda da

Oyla:

xz20

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Veysel
Cihazım
Venus
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonu ilk şarja taktigimda alması gereken akım i almıyor bir iki deneme sonucu alması gereken akımı alıyor bu normal mi

Oyla:

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
Telefonu ilk şarja taktigimda alması gereken akım i almıyor bir iki deneme sonucu alması gereken akımı alıyor bu normal mi

Telefon modelinden bağımsız olarak söylüyorum;
Sorun olduğunu düşünmüyorum, zira birkaç kez takıp çıkartmak yerine, bir süre takılı tutarsanız da değerler kendiliğinden toparlanacaktır. Adaptörler ve cihazların şarj üniteleri "anında" azami akımı vermez / almazlar. Adaptörler kapasitörlerinde / kondansatörlerinde bir miktar tampon akım biriktirebilir ve sonrasında düzene girebilirler.

*Herhangi bir adaptörü prizden çektiğinizde dahi birkaç saniyeliğine küçük bir LED'i yakabiliyor olmasını ya da gücü kesmenize rağmen bilgisayarın anakart ışıklarının kimi zaman halen yanabiliyor olabilmesini bu durumla bağdaştırabilirsiniz.

Ayrıca akım gösteren uygulamaların %100 güvenilir olup olmadığını da açıkçası bilmiyorum. Kişisel fikrim -eğer öyleyse %100 garantisi olmayan- bir uygulamada yüksek amper değeri göreceğim diye, sık aralıklarla şarjı cihazının telefona takıp çıkartmak çok daha hasar verici olabilir.

Oyla:
Üst Alt