Yardım amoled vs ıps hangisi tercih edilmeli

yusuf46300

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Mi note 10
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui Pro 8.11.29
Telefon Modeli
Mi6
Bootloader Kilidi
Açık
Amoled ekranlar daha avantajlı gibi görünüyor pocophone den bu yüzden mi 8 e yöneliyorum sizce hangisi daha mantıklı

Amazon42

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerim
Cihazım
Mi Max 2
Meslek
Öğrenci
Konular
27
Hocam bildiğim kadarı ile mi8 in amoled ekranını Samsung üretiyor ve Samsung'un çoğu amiral gemisi modelinde ekran yanması (ghost screen) sorunu oluyor. Ama bardağın dolu tarafından bakarsanız amoled ekranlar renkleri daha iyi veriyor ve siyah renkli tema duvar kağıdı kullandığınızda gereksiz pikselleri kapatarak pil tasarrufu sağlıyor.ama yinede karar sizin
Ama bana soracak olursanız ips alırım neden diye sorarsanız ekran yanması (ghost screen)
Olayı yok

Oyla:

alf0606

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
orta
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
34
ips candır amoled gibi abartılı ve doğal olmayan renkler göstermez en önemlisi ekran yanması morarması hayalet ekran derdi amoled ekranlara göre daha nadir görünür

Oyla:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Hocam bildiğim kadarı ile mi8 in amoled ekranını Samsung üretiyor ve Samsung'un çoğu amiral gemisi modelinde ekran yanması (ghost screen) sorunu oluyor. Ama bardağın dolu tarafından bakarsanız amoled ekranlar renkleri daha iyi veriyor ve siyah renkli tema duvar kağıdı kullandığınızda gereksiz pikselleri kapatarak pil tasarrufu sağlıyor.ama yinede karar sizin
Ama bana soracak olursanız ips alırım neden diye sorarsanız ekran yanması (ghost screen)
Olayı yok

Amoled ekranda ki ghost screen olayı değil, burn in amoled olayıdır. Yani eğer bir ekranda saatlerce sabit kalırsa, orada ki pixeller yanıyor ve tekrar düzelmiyor. Ghost screen olayı genelde lg üretimi "ips" panellerde görünür. Xiaomi'nin Mi 5, 5S, Redmi Note 5 Pro vs. cihazlarında sık rastlanan bir durumdur. Yani sonuç olarak iki panelde de bu risk mevcuttur fakat hiçbir şekilde ips ekran amoledde ki keyfi ve avantajı sağlayamaz. :) Yani tercihim her zaman amoledden yana.

Oyla:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
ips candır amoled gibi abartılı ve doğal olmayan renkler göstermez en önemlisi ekran yanması morarması hayalet ekran derdi amoled ekranlara göre daha nadir görünür

Amoled paneli sürekli Samsung'ta gördüğünüz için renk konusuna takıldığınızı düşünüyorum. Çünkü "doygunluk" yazılımsal ayarlanan bir şeydir. Samsung genelde doygunluğu fazla verdiği için renkler çok canlı görünür, bunuda ekran ayarlarından değiştirebilirsiniz. Siz bir de Mi 8'i görün, renk olayına öyle karar verin. :)

Oyla:

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Uzun omurluluk acisindan kesinlikle ips ekran tercih edilmelidir.
Amoled ekran renkleri olmasi gerekenden daha canli gostererek goz kamastiriyor ancak ;
Ghost screen sorununun neredeyse hepsinde olmasi, ips ye gore daha fazla sarj tuketmesi, ve kirilinca ki ; her telefon darbe gorup kirilabilir, ipsye gore cok daha pahali olmasi eksi yonleri.
Mesela ; poco ekrani 250 tl iken Mi 8 ekrani 1000TL gibi gibi..
Benim dusuncem ips ekrandan yana. Ayni denklemde kalmistim sizin gibi mi 8 ve poco f1 arasinda.
Mi 8 alan bir arkadasim "keske poco alsaydim" diyince gidip poco aldim. Gerek ekrani gerek performansi cok memnunum :) tavsiye de ederim.

Oyla:

dokidoki

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
bb q10
Konular
10
Mi 6 nin ekrani ips degilmiydi ?

Oyla:

Amazon42

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerim
Cihazım
Mi Max 2
Meslek
Öğrenci
Konular
27
Amoled ekranda ki ghost screen olayı değil, burn in amoled olayıdır. Yani eğer bir ekranda saatlerce sabit kalırsa, orada ki pixeller yanıyor ve tekrar düzelmiyor. Ghost screen olayı genelde lg üretimi "ips" panellerde görünür. Xiaomi'nin Mi 5, 5S, Redmi Note 5 Pro vs. cihazlarında sık rastlanan bir durumdur. Yani sonuç olarak iki panelde de bu risk mevcuttur fakat hiçbir şekilde ips ekran amoledde ki keyfi ve avantajı sağlayamaz. :) Yani tercihim her zaman amoledden yana.
Anladım hocam ama ben yinede İPS diyorum:D

Oyla:
Üst Alt