Soru Amoled ekran mı oled mi

omurserap

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Omur
Cihazım
Mi6
Konular
56
Arkadaşlar yeni cep alicagim zaman amoled ekranmi daha iyi yoksa oled mi daha iyi

ramazan özkaya

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ramazan
Cihazım
Mİ A 3
Meslek
esnaf
Konular
49
Amelod cokiyi oled i bilmiyorum

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şresyon

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Samsung Note 8
Meslek
Yazılımcı
Konular
22
Arkadaşlar yeni cep alicagim zaman amoled ekranmi daha iyi yoksa oled mi daha iyi
Telefon modeli ne ?

OLED yani Organik Işık Yayıcı Diot…Organik malzemenin içinde ışık emici diotlar bulunuyor ve bünyesinde yarı iletken mevcut. Organik yarı iletken iki elektrodun arasında konumlanmalı ve hedefine ulaşmak için mutlaka şeffaf olmalı. OLED teknolojisi, televizyonlarda, bilgisayar monitörlerinde, PDA’larda, netbook’larda, cep telefonlarında ve nice bilişim mucizesinde kullanılıyor.

AMOLED:
İki avantajı var: Hem ışık üretebiliyor, hem de mevcut olan ışığı kolayca yansıtabiliyor. OLED ekranlar, standart LCD’lerin aksine arka ışığa ihtiyaç duymuyor. Böylece likit kristal ekranlardan çok daha ince ve hafif hale geliyorlar. LCD’nin ulaşamadığı yüksek karşıtlık oranına ulaşmaları da, kullanıldıkları teknoloji düşünülürse çocuk oyuncağı. OLED hem pasif matriks, hem de aktif matriks ile kullanılabiliyor; aktif matriks yapısına AMOLED deniyor

AMOLED

AMOLED, aktif matriks kullanan
, daha az enerji tüketen, çevre dostu bir yapı olarak biliniyor. AMOLED yapılı, 40 inçlik bir televizyon bile yalnızca bir ampul kadar enerji tüketiyor. OLED’de kullanılan pasif ile AMOLED’de kullanılan aktif matriks arasındaki en çarpıcı farklar, hafiflik, düşük enerji harcanımı, elektrik iletimindeki verim sayesinde, AMOLED’de, OLED’e göre biraz daha yüksek görüntü kalitesi.

Üst Alt