Alış Aliexpress'teki Satıcı Tuzağına Düşmeyin

Ottway

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi6 64
Konular
65
Faydalı Olacağını Düşündüğüm Bir Konuyu Paylaşıyorum. Bizim Sipariş Ettiğimiz Kargo Firmasının Dışında Kargo Firması İle Gönderildiğinde Tam Para İade Alma İmkanı %90 İhtimalle.

1-) Ekranın Fotoğraflarını Yap Ve Bu Yazıyı Altına Ekle :
He cheated on cargo submissions, I can not find the product I want my money back.
Örnek Ekran Alıntısı :
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bunun gibi iki sayfayıda yan yana getirerek benim istediğim kargo firması ve satıcının gönderdiği kargo firması olarak yazın üzerine.

2-) Satıcı cevap verecek.(Biz Gönderdik Falan vs.)

3-) Cevap yazmadan direk olarak ''Escalate Dispute'' Aç

4-) Escalate Dispute Açtıktan Sonra Yazışma Sayfasında 'System' diye bir kişi girecek araya. (1 Hafta Kadar Sürebilir) Bu şahış Aliexpress yetkilisidir ve 2 tarafada durumu anlatması için süre tanır.

5-) Ekran Resmini Tekrar Ekle :
Seller is liar. For more profit. Sent with different cargo. (Bizim istedigim kargo firmanin adi yazilacak) instead of sending send for (saticinin gonderdigi kargo firmasinin ismi yazilacak) I demand all the money.

Yazın ve sonuçlanmasını bekleyin. Birşeyleri yanlış yapmadıysanız eğer %90 paranız iade edilir. (Miktar Farketmez İster 1 Dolar İsterse 90 Dolar Olsun)

Bunu yapmamızdaki amaç satıcının bizi keriz görüp ucuz yollardan daha fazla kâr elde etmek istemelerinin önüne geçmek. Çinliler, müşterileri aldatarak para iadesi almazlar, uğraşmazlar , durumu anlamazlar diye ucuz yollardan takipsiz(kaybolma riski çok yüksek) kargolara veriyorlar.
Örnek verirsek : 10 Dolarlık kulaklık sipariş verdik. Sipariş esnasında 'China Post Registered Air Mail' olarak verdik. (Kargo ücretsiz yazdığına bakmayın, kutunun büyüklüğüne göre kargo parası ürünün üzerine ekleniyor.) Lakin satıcı bize takipsiz olan bir kargo firması ' Seller Shipping Method' ile gönderirse bu işlemleri yapıp kaç dolar olursa olsun paranızın tamamını almanız %90 ihtimalle gerçekleşir.

Takipli Kargolar :

1-) China Post Registered Air Mail
2-) Singapore Post
3-) Aliexpress Standart Shipping
4-) Hong Kong Post
5-) China Post Small Packet Plus

5. Maddeki kargo firması satıcıdan teslim alırken takipsiz olarak veriyor takip kodunu satıcıya. 3-4 gün sonra aslında satıcının kargo firmasını arayarak takipli kodu sisteme girip güncellemesi gerekirken hiçbir satıcı yapmıyor. Siz bu firmadan sipariş ettiğiniz taktirde 3-4 gün sonra satıcıdan takipli kodunu isteyiniz. Vermezse, uğraşmak istemezse adımları tek tek uygulayın zaten zora gelince direk size takip numarası atar. Kodu istediğinizde ayrıca yazışmaya bunuda ekleyin ingilizce olarak. 1 yıldız vereceğinizi ve satıcıyı kötüleyeceğinizi söyleyin. Bunu göze alamayacağı için takipli numarasını firmayı arayıp size mesaj yoluyla bildirirler.

Önemli NOT : Bu 5 Kargo Firması Takipli Geliyor. Yani kaybolsa bile para iadesini kolay alırsınız. Ama diğer türlü Takipsiz olarak gelirse Türkiye'ye girene kadar takip ediliyor. Girdikten sonra kaybolursa para iadesi almanız zorlaşıyor. O yüzden bu adımları Türkiye'ye girmeden uygulamanızda fayda var. Satıcı Türkiye'ye girdiğini anlarsa size mesaj atar ve PTT ile irtibata geçmenizi söyler. Tabiki PTT de yardımcı olmadığı için daha doğrusu takip numarasını PTT nin sistemine uymadığı için onlarda bilmiyor nerede olduğunu.

Resimli Anlatım :
1. Adım : 'Tartışma Aç' Butonuna Tıklayın

2. Adım : Did you receive your package? ( Paket Elinize Geçtimi)

Hayır diyoruz yani NO.

3. Adım : Please select your problem? (Sorununuz nedir dispute açmanızdaki amaç nedir?)
- Logistics tracking problem işaretliyoruz ( Gönderimde Sorun Var) işaretliyoruz
-- No tracking information ( Takip Edilemiyor) işaretliyoruz
2. Şeceneğe Full Refund Diyoruz (Tam Para İadesi)

4. Adım : Please write your request detail ( Sorununuzu Yazın)
'' He cheated on cargo submissions, I can not find the product I want my money back. '' yazıyoruz ve ekran alıntısını alttaki + işaretine tıklayıp ekliyoruz.

5. Adım : Bu sayede dispute (anlaşmazlık) açılıyor.
Modify : Düzenle
Cancel Dispute : Anlaşmazlığı Kapat

6. Adım :
-Bu Benim Açtığım Dispute'nin İlk Hali

-- Bu Satıcının Bana Cevabı :

--- Satıcının Cevabının Hemen Ardından 'Escalate Dispute' Açtım

---- Araya 4 Gün Sonra Aliexpress'ten Yetkili Girdi ve iki tarafında durumu anlatmasını istiyor.

----- Cevap Olarak bunu yazın ve ilk başta dispute açarken eklediğimiz ekran alıntısını bir daha ekleyin.

------ Ve mutlu son satıcı parayı iade etti.

kaanhaltan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Kaan
Cihazım
Samsung
Konular
0
Banada böyle oldu postNL yazarken posMalesyia ile kargoladı. Ben ürünü teslim alıp orda hayır teslim almadım dersem yalan olur.. Benim ne yapmam gerek? posMalesyia takipli sanırım.. Benim ne yapmam gerekiyor?

vedat1966

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
0
Teşekkürler. Çok faydalı ve güzel bir anlatım olmuş.

SM-N910F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Alış veriş yaparken hangi kargo ile gönderim yapılacağı seçeneklerde çıkıyor, o listede beğenmediğin kargo firması varsa o alım yapmazsın, alış veriş (hukuki anlaşma) yapıldıktan sonra bu tarz oyunlar bana göre normal değil...

kaanhaltan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Kaan
Cihazım
Samsung
Konular
0
bilmeden konuyu hortlattım galiba :D

Metexodia

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mete
Cihazım
GM5 Plus
Konular
4
Hort zamanı
Aynı durum şuan benim başıma geldi
China post registered diyerek 1.97 dolar odedigim kargoyu eleman Sunyou olarak göndermiş hemde takipsiz.Daha dispute acmama 8 gün var direkt acmami önerir misiniz?

Ottway

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi6 64
Konular
65
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hort zamanı
Aynı durum şuan benim başıma geldi
China post registered diyerek 1.97 dolar odedigim kargoyu eleman Sunyou olarak göndermiş hemde takipsiz.Daha dispute acmama 8 gün var direkt acmami önerir misiniz?
Tabi dispute açın alın paranızı.

Metexodia

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mete
Cihazım
GM5 Plus
Konular
4
Tabi dispute açın alın paranızı.
Teşekkür ederim
Yolda bu paketin başına bişey gelse hak iddaa edemicem yüzlerce kez el değiştirecek kargo birisi alsa kimsenin ruhu duymaz takipli değil çünkü

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Güzel konu olmuş pek bilgim yoktu teşekürler ederim.
Benimde bir kaç defa başıma geldi. Ben Satıcı ile görüşüp o şekilde hep sorunu çözdüm. Genelde yeniden yolladılar ve bazı ürünler 2. Defa geldi aslında bizim posta servisinde sorun oluyor genelde. 2 defa gelen ürünü de hak geçmemesi açısından satıcıya parasını ödüyorum. Elin Çin lisi öbür dünyada yakamıza yapışması mazallah

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt