Aliexpress

kursat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kürşat
Cihazım
Mi3-Mi4-Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Arkadaşlar Wifi repeater alacaktım tesadüfen bir satıcı gördüm ondan bu ürünü aldım http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Tenda-A5-Mini-Pocket-b-g-n-150Mbps-WiFI-Wireless-N-Portable-Router-AP/32257449809.html

Sonra 20 dolar üzeri neredeyse tüm ürünlerde fedex ups DHL ücretsiz çoğu ürün çoklu tavsiye etmem gümrük sorun olur ama onun dışındakilerden ihtiyacınız olanı alın derim.

4 7 gün arası morhipo bile göndermiyor

Şavmi mi tıri cihazından karşıdan ödemeli gönderildi.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
kursat' Alıntı:
Arkadaşlar Wifi repeater alacaktım tesadüfen bir satıcı gördüm ondan bu ürünü aldım http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Tenda-A5-Mini-Pocket-b-g-n-150Mbps-WiFI-Wireless-N-Portable-Router-AP/32257449809.html

Sonra 20 dolar üzeri neredeyse tüm ürünlerde fedex ups DHL ücretsiz çoğu ürün çoklu tavsiye etmem gümrük sorun olur ama onun dışındakilerden ihtiyacınız olanı alın derim.

4 7 gün arası morhipo bile göndermiyor  ?

Bana hiç güven vermedi. Zaten sedece siz satın almışsınız. Normalde 50-100$ ücretler isteyen UPS, DHL, Fedex gibi firmaların ücretsiz kargo yapmaları mümkün değil. İşin içinde bir bit yeniği olması muhtemel. Eğer olsun riske giriyorum diyen varsa alabilir tabiki.

kursat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kürşat
Cihazım
Mi3-Mi4-Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
chatin_62' Alıntı:
kursat' Alıntı:

Bana hiç güven vermedi. Zaten sedece siz satın almışsınız. Normalde 50-100$ ücretler isteyen UPS, DHL, Fedex gibi firmaların ücretsiz kargo yapmaları mümkün değil. İşin içinde bir bit yeniği olması muhtemel. Eğer olsun riske giriyorum diyen varsa alabilir tabiki.
Dispute açarım hocam tecrübe olur. Satıcı sıkıntılı görünmüyor gibi

omercevirgen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xiaomi mi4
Meslek
Yönetici
Konular
21
Elinize ulaştı mı peki?

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
kursat' Alıntı:
chatin_62' Alıntı:
kursat' Alıntı:

Dispute açarım hocam tecrübe olur.  Satıcı sıkıntılı görünmüyor gibi

Elbetteki dispute açılabilir. Ancak şu da var ki açtığınız her disputeyi kazanacaksınız diye birşey yok. Oradan buradan duyuyoruz, ürünü elinize ulaşmış gibi gösterebiliyorlar. Diyebilirsiniz ki kaç kişi yiyecek bunu? 1 yapar, 2 yapar, 3.de Aliexpress buna bir dur der. İşte mesele o 1-2 içinde olmamak. Umarım sıkıntısız bir şekilde elinize ulaşır yada bir hata varsa sipariş otomatik olarak iptal edilip paranız geri ödenir.

Hazır yeri gelmişken şunu da hatırlatmakta yarar var. Hani insanların güvenini kazanmak için Kapıda ödeme seçeneğimiz var bizim diye bir şey söyleyip sizin de aklınıza "tamam fiyat çok uçuk derecede ucuz görünüyor, problem olma ihtimali yüksek ama nasıl olsa Kapıda ödeme varmış, problem olursa ödemeyi yapmam olur biter" şeklinde bir düşünce hakim olur ya, kazın ayağı hiç te öyle değil işte. Çünkü ödemeyi yapmadan paketi elinize almanız mümkün değil. Paketin içine bakıp ta ben bunu almıyorum deme gibi bir şansınız yok. Ya kafanızda o anda bir ampül yanıp ya ben ne yapıyorum diyerek ürünü teslim almazsınız yada parasını ödeyerek ürünü alıp içini açar bir sorun varsa tutanak tutturarak aldığınız şahsı mahkemeye verirsiniz. Tabi adamı bulursanız.

kursat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kürşat
Cihazım
Mi3-Mi4-Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
12
omercevirgen' Alıntı:
Elinize ulaştı mı peki?
Hocam bugün aldım daha

kursat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kürşat
Cihazım
Mi3-Mi4-Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
12
chatin_62' Alıntı:
kursat' Alıntı:
chatin_62' Alıntı:
Dispute açarım hocam tecrübe olur.  Satıcı sıkıntılı görünmüyor gibi

Elbetteki dispute açılabilir. Ancak şu da var ki açtığınız her disputeyi kazanacaksınız diye birşey yok. Oradan buradan duyuyoruz, ürünü elinize ulaşmış gibi gösterebiliyorlar. Diyebilirsiniz ki kaç kişi yiyecek bunu? 1 yapar, 2 yapar, 3.de Aliexpress buna bir dur der. İşte mesele o 1-2 içinde olmamak. Umarım sıkıntısız bir şekilde elinize ulaşır yada bir hata varsa sipariş otomatik olarak iptal edilip paranız geri ödenir.

Hazır yeri gelmişken şunu da hatırlatmakta yarar var. Hani insanların güvenini kazanmak için Kapıda ödeme seçeneğimiz var bizim diye bir şey söyleyip sizin de aklınıza "tamam fiyat çok uçuk derecede ucuz görünüyor, problem olma ihtimali yüksek ama nasıl olsa Kapıda ödeme varmış, problem olursa ödemeyi yapmam olur biter" şeklinde bir düşünce hakim olur ya, kazın ayağı hiç te öyle değil işte. Çünkü ödemeyi yapmadan paketi elinize almanız mümkün değil. Paketin içine bakıp ta ben bunu almıyorum deme gibi bir şansınız yok. Ya kafanızda o anda bir ampül yanıp ya ben ne yapıyorum diyerek ürünü teslim almazsınız yada parasını ödeyerek ürünü alıp içini açar bir sorun varsa tutanak tutturarak aldığınız şahsı mahkemeye verirsiniz. Tabi adamı bulursanız.
Hocam içime kurt düştü benim şimdi para onaylaninca hemen iptal ediyim mi benden kargo da para talep etme durumları var mı EMS olarak aliyim mi yada hiç almayım mi

kursat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kürşat
Cihazım
Mi3-Mi4-Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Ben ürünü fedex ile aldım mng getirsin diye. Az önce müşteri hizmetlerini aradım bana gümrüge takılma dışında para talep edilmez dedi.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
İnşaallah sorunsuz gelir hocam. Ben WishList'teki 30'a yakın ürüne baktım. 3$'lık cüzdana bile 80$ kargo isteniyor. Neyse, kargo numarasını versinler de yarın belli olur. 4-7 gün içinde elinizde olması gerekiyorsa onlarda ellerini çabuk tutup hatta bugünden kargoya vermeleri gerekir.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Üst Alt