- Adım
- İlker
- Cihazım
- Elime ne geçers
- Meslek
- Teknoloji Editörü
- Konular
- 380
Merhaba Miui Türkiye Forum sakinleri. Bugün boş boş otururken Xiaomi Mi A1 cihazımın kilidini açıp kapatıp duruyorken aklıma bir şey takıldı. Bu cihazı neden bu kadar sevdiğimi düşündüm ve genel olarak bir telefondan ne beklediğimi düşündüm. Öncelikle ben bu cihazdan neler bekledim bana neler sundu ondan bahsedip sonrasında tam olarak tüm isteklerime cevap veren telefonları yazmak istiyorum ve sonrasında ise sizlerden de kendi fikirlerinizi bekliyor olacağım. Bu cihazı alalı tam bir yıl oldu. Cihazı alırken açık konuşmak gerekirse çok bir şey beklemiyordum çünkü artık akıllı telefonlardan oldukça uzaklaştım. Uzaklaşmaktan kastım sadece sosyal medya için kullandığım için whatsapp açsın idare eder fotoğraf çeksin yeter diyordum. Xiaomi Mi A1 modelini ilk aldığım andan itibaren Android One olmasının da etkisiyle oldukça akıcı çalışması dikkatimi çekti. Gerçekten çok akıcı çalışıyordu ne yaparsam yapayım cihaz şişmiyor teklemiyordu. Telefonu aldıktan bir kaç ay sonra sönmüş olan mobil fotoğrafçılık hevesim tekrar canlandı ve cihazla gittiğim her yerde her an fotoğraflar videolar çekmeye başladım. Ve ilk fotoğraflardan itibaren gerçekten bu cihazın özellikle gündüz çok iyi fotoğraflar çekebildiğini gördüm ama sanki daha fazlasını da yapabilirdim. Sonraki süreçte cihaza önce Custom Rom kurdum sonra Google Camera kullanmaya başladım ve gerçekten cihazın kamerasının potansiyelinin Xiaomi'nin verdiğinden daha fazlası olduğunu anladım. Şuan bu cihaz bana yetmiyor elbette düşük ışık ve video konusunda daha fazlasını arıyorum. Ama fiyatını düşündüğümüzde alabileceğim en iyi kameraya sahip cihazı almışım diyorum. Cihazın diğer donanımlarından bahsetmem gerekirse hoparlör performansını ilk aldığımda ki o zaman Android 8.0 kurulu gelmişti yanlış hatırlamıyorsam gayet memnundum ancak sonrasında gelen güncellemelerle resmen berbat bil hal aldığını hissediyordum. O yüzden cihaza Custom rom atma gereksinimi duydum ve Pixel Exp başta olmak üzere bir çok rom kullandım. Romlar hem cihazın çok iyi olan kulaklık beslemesini hem de hoparlör performansını üst seviyeye taşırken aynı zamanda ön yüklü gelen google kamera sayesinde cihazın kamera performansı da üst seviyeye ulaşmıştı. Pil kullanımı konusunda ise bu cihazın zayıf sayılabilecek pilinden oldukça memnunum sanırım Snapdragon 625 gerçekten enerji verimliliği konusunda başarılı bir telefon. Qualcomm Ben Toparlayacak olursam şuan Xiaomi Mi A1 modelinden hala memnunum ama inceleme için edindiğim Nubia X, Mi 8 Pro, Asus Rog Phone gibi cihazları kullanınca artık bu cihazı kullanasım açıkcası pek gelmiyor
Akıllı telefonlardan neler beklediğim konusuna gelince ise kesinlikle ilk önceliğim Tasarım (Malum Mi A1 modelinin çerçeveleri kalas gibi) mükemmel yazılım performansı ve Kamera oluyor. Bunlar benim ilk önceliklerim sonrasında ise kulaklık beslemesi malzeme kalitesi gelmekte. Şuan ise baktığım zaman benim ihtiyaçlarıma en iyi cevap verecek cihazın OnePlus 6T olduğunu düşünüyorum. Gerçekten inanılmaz hızlı çalışan bir cihaz. Kamerası da oldukça başarılı ve beni asla yarı yolda bırakmayacak bir pil kapasitesine sahip. Eğer bu cihaz dışında bir cihaz seçmemi istiyorsanız ve erişilebilir olsun diyorsanız kesinlikle Xiaomi Mi A2 derim. Snapdragon 660 işlemcili bu cihazda Xiaomi gerçekten A1 modelinin üzerine çok şey koymuş. Özellikle kamera anlamında muhteşem bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Eğer OnePlus alacak kadar param olmazsa bir sonraki cihazım kesinlikle Mi A3 falan olacaktır diye düşünüyorum.
Evet ben biraz uzun ve karışık şekilde kendi beklentilerimden bahsettim. Şimdi mikrofon sizlerde. Sizler cihazlarınızdan neler bekliyorsunuz. Şuan kullandığınız cihaz beklentilerinizin ne kadarını karşılıyor ve son olarak beklentilerinizi tam olarak karşılayan cihaz olarak gördüğünüz akıllı telefon hangisi?
Bir akıllı telefondan ne beklediğim konusuna gelince
Akıllı telefonlardan neler beklediğim konusuna gelince ise kesinlikle ilk önceliğim Tasarım (Malum Mi A1 modelinin çerçeveleri kalas gibi) mükemmel yazılım performansı ve Kamera oluyor. Bunlar benim ilk önceliklerim sonrasında ise kulaklık beslemesi malzeme kalitesi gelmekte. Şuan ise baktığım zaman benim ihtiyaçlarıma en iyi cevap verecek cihazın OnePlus 6T olduğunu düşünüyorum. Gerçekten inanılmaz hızlı çalışan bir cihaz. Kamerası da oldukça başarılı ve beni asla yarı yolda bırakmayacak bir pil kapasitesine sahip. Eğer bu cihaz dışında bir cihaz seçmemi istiyorsanız ve erişilebilir olsun diyorsanız kesinlikle Xiaomi Mi A2 derim. Snapdragon 660 işlemcili bu cihazda Xiaomi gerçekten A1 modelinin üzerine çok şey koymuş. Özellikle kamera anlamında muhteşem bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Eğer OnePlus alacak kadar param olmazsa bir sonraki cihazım kesinlikle Mi A3 falan olacaktır diye düşünüyorum.
Evet ben biraz uzun ve karışık şekilde kendi beklentilerimden bahsettim. Şimdi mikrofon sizlerde. Sizler cihazlarınızdan neler bekliyorsunuz. Şuan kullandığınız cihaz beklentilerinizin ne kadarını karşılıyor ve son olarak beklentilerinizi tam olarak karşılayan cihaz olarak gördüğünüz akıllı telefon hangisi?
Bir akıllı telefondan ne beklediğim konusuna gelince