Sohbet Akıllı Telefonlardaki MP çılgınlığını açıklayabilecek varmı ?

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
93
merhaba herkese
bişimci olarak android tlf ları mobil bilgisayar ihtiyacımı daha küçük ekran boyutlarında olan bir bilgisayar olarak düşünüp kullanan biriyim. Dolayısı ile de bir tablet adını verdiğimiz cihaz ile tlf u doğal olarak aynı düşünmüyorum. NB um olmasına rağmen sürekli bir kambur gibi yanımda taşımamak için tlf daki işlemci ve fonksiyonel gelişmeler bana heyecan verip sevindirik ediyor. hatta tlf lar içinde bir SOS sinyal vericisi olması fikrime rağmen, sinyal gücü için yeterli batarya olmaması da oldukça üzücü bir durum. her ne kadar kasa olarak çok hoşumuza gitmeyen, özellikle mtk işlemci kullanıla telsiz özellikli tlf ların varlığından haberimiz var.

şimdi malum sitede yeni neler var derken;
Qualcomm un sene içinde 64-100MP lik kamera desteği olan tlf ların çıkacağına dair bir haberi gördüm

teknik olarak benim açımdan pixel fazlalığı, baskı boyutunu, doğal olarak birim alandaki renk sayısına bağlı olarak renk hassasiyetini ifade ediyor

ama bir çok insan bu iletişim maksadlı cihazları MP sayısı ile kıyas ediyor... misal sd660 gerçek de 48mp i destekleyen/yorumlayan bir işlemci gücüne sahib olmadığı halde YALAN reklam olarak çıkarılması gibi.

yıllar önce dijital fotoğraf makinesi almak istediğimde maalesef 4mp lik bir makine aldım (yarım manuel çekim özellikli) , ama focus olsun, renk hassasiyeti olsun o kadar kötü idi ki resmen ............ ama ... markanın 640 lık çok eski modelinde resim boyutları ufak olmasına rağmen renk hassasiyetinin mükemmelliği, son kullanıcı için oldukça mükemmel seviyede idi.
evet yarı manuel makinedeki hassasiyet kullanıcısı ile eşdeğerdir. farkındayım. iyide kardeşim sonuçda 15 günlük fotoğraf çekim kursuna da gittik ne oldu..
ben 4mp lik GERÇEK bir fotoğraf makinesi aldığımda birçok fotoğrafçılık ile adını duyuran firmanın ürünleri ise feyk pixel ler ile makine satıyor idi.

şu sıra tlf um ile kumaş resimleri de çekiyorum. zümrüt - sim - fosfor renkleri ister istemez ışık ve açıya bağlı olarak alakasız renkler verebiliyor.
rom un içindeki kamera ile çekim yaptığımda ise, hem aşırı derece koyu (renk açsam bile soluk....) ve renk lerde bir flu diye tabir ettiğimiz "sis" tabakası gibi bir durum oluşuyor.
aynı tlf ama farklı bir yazılım ile denediğim de ise; renkler daha canlı ve ışık açmadan bile oldukça başarılı resimler çekebiliyorum. rom ve program farkı değil bahsettiğim. insanların elde etmek istedikleri ile yaptıkları arasında farklar.. rom u hazırlayan ve 3. parti yazılımların........... evet tlf umuzdaki kamera oldukça kaliteli olduğunu program değiştirerek ancak farkediyoruz...

ve maalesef video çekmek gibi bir ihtiyacım olmadığı gibi ağır çekim yapıp paylaşanları da hayranlık ile izliyorum. bunlara dron dan fotoğraf makinesi atarak kırılmasını kaydedenler dahil. yani kamera ihtiyacı ve kameranın - yazılımın desteklediği İHTİYAÇ FARKLARI değişken... ben zümrüt rengini veya kumaşın rengini yakalayamamaktan dolayı üzgünüm ama bazıları ise 360 derece resim - video çekemediği için... bu arada DOLAYLI OLARAK 360 derecelik resim çekmeye imkan veren yazılımlarda mevcud...

bu kadar uzun bir açıklamadan sonra sizlere sormak istiyorum

bir Akıllı Tlf daki MP sizin için ne ifade ediyor veya tlf larımızdaki fotoğraf - vide çekim kalitesi ... ki MP ile doğru orantılı olarak açıklamanız mümkün mü ?
mümkün ise ihtiyaçlarınız için resim - video amaçlı kullanım şeklinizi - kullandığımız yazılım - modifikasyonları da açıklar mısınız ?

... burdan çıkaracağım sonuç.... bilişimci olarak - destek verdiğim insanlara daha soruyu sormadan talebde bulunmadan bunlara karşı hazırlıklı olmak ve çözümler üretebilmektir.

dolaylı olarak da bu topiği okuyanlar birbirinden faydalanmış olacaktır

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
MP yuksek ise daha guzel kamera OLMADİGİ muhabbetini yillar once Sony Xperia Z1 ile(23mp) babamin Mekke'den aldığı Sony marka 4.1 MP fotoğraf makinesi ile fotoğrafları karşılaştırdigimda anlamıştım. Fotoğraflari pcye attigimda zaten hic fotoğraftan anlamayan ben bile anlamıştım.
Ancak şu forumda toplasan 5-6 kisinin belki kullanmış oldugu NOKİA LUMİA 1020 (41MP) marka telefonu da kullandim. Onu da Canon 500 serisi ile karşılaştirdigim da neredeyse fark göremedim. Mp hersey degil bana gore ama büyük ve kaliteli mercek ile desteklenirse mükemmel isler ortaya çıkıyor. Lumia 1020'de mercek telefonun arka kapagini kaplıyordu onu da belirteyim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt