MIUI 10'un son çıkan 3-4 beta güncellemesinde sadece "minor bug" diye tabir edilen küçük fakat günlük kullanımda sıkıntı yaratmayan bugları temizliyorlar. Yeni bir özellik, değişiklik göremiyorum. Çin sürümü ile evrensel sürüm arasında bile çok farklar var. Oreo için parmak izi apisi sorunlarının çözüldüğünü artık Oreo'nun Mi 5s için geliştirilebileceğini açıklayalı 2 aydan fazla oldu. Kamera için 2.0 güncellemesi hala gelmedi. Bu saydıklarımın şimdiye kadar yapılmaması yapıldıktan sonra birde bunun test aşamasının olduğu hataların düzeltilmesi için vakite ihtiyaç olduğu gerçeğini doğurur. Mi 5s için bence stabil sürüme kadar daha çok mesafe katedilmesi gerekir. Olduda bitti maşallah diyerek önümüze sürmezler umarım. Diğer telefonların durumunu elimde sadece Mi 5s bulunduğu için bilmiyorum. Belki onlar içinde durum böyledir veya tam tersidir bilemiyorum. Telefonun yazılımsal olarak kalitesini anlamak için önce aynı donanımlara sahip aynı markanın ürünlerini sonrada diğer markaların aynı özelliklere sahip cihazlarını inceleyin. Mi 5s için en yakın örnek Mi Note 2 ve Mi Mix'tir. Aynı işlemciyi kullanır. Google Pixel ve Pixel XL hem işlemci hemde kamera sensörü olarak birebir aynıdır. OnePlus 3T ile aynı işlemciyi kullanır. Custom Rom kullanmayı hiç sevmiyorum. MIUI tabanlı bile olsa resmi romun güvenilirliğini vermiyor. Tüm yorumlarım sadece Mi 5s için geçerlidir.