Çözüldü Adguard dns kullanırken mobil veri kullanılmıyor

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 12.5.1
Telefon Modeli
Mi 10t
Bootloader Kilidi
Açık
Adaway kullanıyordum bazen siteler açılmıyordu adguard dns kullanmaya başladım bunda da mobil veri kullanılmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Çözüm
Uygulama değil özel dns girme kısmı var telefonun ayarlar kısmında oraya adguard dns yi girmiştim. Bu uygulamada pek işe yarar birşey değil. Adaway kullanmaktan başka yapacak birşey yok galiba.
Adaway temel olarak system/etc altındaki hosts dosyasını değiştiriyor hocam. Özetle bu dosya içerisinde yazılı olan sitelere telefon bağlanmıyor. Adaway yükledikten sonra hosts dosyasını açıp girmek istediğiniz sitelerin ismini silerseniz sorununuz çözülecektir.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Uygulama içinde öyle bir seçenek yoksa çözemezsiniz. Prispon uygulamasını deneyin. Her iki bağlantı tipinde de kullanılıyor.

Oyla:

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uygulama içinde öyle bir seçenek yoksa çözemezsiniz. Prispon uygulamasını deneyin. Her iki bağlantı tipinde de kullanılıyor.

Uygulama değil özel dns girme kısmı var telefonun ayarlar kısmında oraya adguard dns yi girmiştim. Bu uygulamada pek işe yarar birşey değil. Adaway kullanmaktan başka yapacak birşey yok galiba.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Adaway temel olarak system/etc altındaki hosts dosyasını değiştiriyor hocam. Özetle bu dosya içerisinde yazılı olan sitelere telefon bağlanmıyor. Adaway yükledikten sonra hosts dosyasını açıp girmek istediğiniz sitelerin ismini silerseniz sorununuz çözülecektir.

Oyla: Çözüm
Üst Alt