Yardım Açılış kilit şifresi bilinmeyen mi6 kurulumu hakkında

karabelen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
7
Cihazım
Mi 5S PLUS
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global orj. rom
Telefon Modeli
Xiaomi Mi 6
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba her özelliği çalışan fakat yakınlık, light , pusula gibi sensörlerinde anakart kaynaklı sorun olan ve bu yüzden atıl duran 6/64 Mi 6 cihazıma bir telefoncu da kasa ve bozulan ekrandan dolayı hurdaya çıkmış 6/64 bir anakart buldum ve montajını yaptırdım telefon açıldı fakat ilk açılışta 9 haneli rakamdan oluşan şifre bulunuyor.
Telefoncu arkadaş kapat+ses acma tusu yani recovery kısmından wipe data yapıp sıfırlamak istedi ama ben açılışta google şifre ya da mi cloud şifre isteyebileceğini düşündüğüm için sıfırlatmadım ve bir şekilde anakartın eski sahibine ulaşmayı deneyelim dedim.

Sorum şu ki benim zaten anakarttaki eski veriler ile işim yok biz kişiye ulaşamazsak zira bu ihtimal zor görünüyor sıfırlama işleminden sonra hatırladığım gibi google / mi cloud vs şifre isteyecek mi?
- Fastboot üzerinden EDL mod geçmiyor ama normal olarak Stock / eski Factory rom atsak olur mu?

Konu hakkında tecrübeli kişilerden işin içinden çıkılmaz bir duruma getirmeden önce bilgi almak istedim. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

- BL kilidi kapalı
- Geliştirici kapalı
-Usb hata ayıklama kapalı
-Twrp yüklü değil
(bootloader) Verity mode: true
(bootloader) Device unlocked: false
(bootloader) Device critical unlocked: false
(bootloader) Charger screen enabled: false

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Bahsettiğiniz 9 haneli şifre isteyen ekrana ait SS paylaşır mısınız?

Oyla:

arinalp

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mücahit
Cihazım
Redmi note 10 p
Konular
6
Google da araştırırsanız bunun birkaç yöntem bulabilirsiniz android tabanlı birçok modelde denenmiş ve etkili sonuçlar vermektedir.

Oyla:

karabelen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
7
Cihazım
Mi 5S PLUS
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba recovery kısmından wipe data yaptım mi hesabı anakarttan kaldırılmadığı için cihaz kilitli google araştırmama göre 40-50 dolar ücretli siteler çıkıyor eğer bu tür yüksek ücretler var ve başka yöntemi yok ise kendi anakartımı yakınlık sensörü olmadan kullanmak daha mantıklı gibi duruyor.
Hurda anakarttan kendi anakartıma dönmeden önce sormak istedim edl test point gibi kısımlardan farklı bir yöntem var mı?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Merhaba recovery kısmından wipe data yaptım mi hesabı anakarttan kaldırılmadığı için cihaz kilitli google araştırmama göre 40-50 dolar ücretli siteler çıkıyor eğer bu tür yüksek ücretler var ve başka yöntemi yok ise kendi anakartımı yakınlık sensörü olmadan kullanmak daha mantıklı gibi duruyor.
Hurda anakarttan kendi anakartıma dönmeden önce sormak istedim edl test point gibi kısımlardan farklı bir yöntem var mı?

Maalesef yok hocam. Server üzerinden kapatılabiliyor, bypass yapılabiliyor fakat ücretsiz çözüm maalesef yok ve ücretler de oldukça yüksek. Bence de kendi anakartınıza dönmek daha mantıklı bir çözüm.

Oyla:

karabelen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
7
Cihazım
Mi 5S PLUS
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Maalesef yok hocam. Server üzerinden kapatılabiliyor, bypass yapılabiliyor fakat ücretsiz çözüm maalesef yok ve ücretler de oldukça yüksek. Bence de kendi anakartınıza dönmek daha mantıklı bir çözüm.
Merhaba ilginiz için teşekkür ederim, youtube da aşağıdaki linkteki gibi saçma değişik yöntemler var ama denedim olmadı çok da saçma geldi yaptıkları izlenme sayısını artırmak için böyle bu tür videolar olduğunu düşünüyorum fakat göz göre göre de video da bu yöntemle unlock açması da enteresan :)

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Merhaba ilginiz için teşekkür ederim, youtube da aşağıdaki linkteki gibi saçma değişik yöntemler var ama denedim olmadı çok da saçma geldi yaptıkları izlenme sayısını artırmak için böyle bu tür videolar olduğunu düşünüyorum fakat göz göre göre de video da bu yöntemle unlock açması da enteresan :)

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Bir tık da ben kazandırmış oldum arkadaşlara facepalm~~

Bu şekilde atlaması sizin de belirttiğiniz üzere hiç mantıklı değil hocam. Clickbait bir video olmuş gibi geliyor ki yorumları, beğenileri falan da kapalı videonun. Dilerseniz tabii ki videoda yapılanları deneyebilirsiniz, sonuç olarak zaman kaybı dışında her hangi bir zararı olmayacak şeylerle oynamış. Çalışırsa da hep beraber yeni bir şey öğrenmiş oluruz :)

Oyla:
Üst Alt