Yardım Acemilik ve kafa karışıklığı

justbeku

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berke
Cihazım
Xiaomi mi10tpro
Konular
2
Merhaba, öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim arkadaşlar. Ben samsung s8 cihazımdan xiaomi mi 10t pro cihazına geçiyorum ve arkadaş vasıtasıyla. Cihaz hakkında öğrendiğim şeyler cihazın global olduğu 8 ram 256 gb olduğu. Benim eski ve bozuk general mobile telefonumun imeisini üzerine yazıp bugün yollayacaklar. Benim size danışmak istediğim birkaç şey var. 1.si Ben bu telefonda herhangi bir gelen güncellemeyi uygulayamama ya da hiç alamamak gibi bir durum yaşar mıyım ? 2.si telefonu normal ayarlar kısmından fabrika ayarlarına döndürsem herhangi bir sorun çıkar mı imei silinme v.s ? 3.ü olarakta sizce dikkat etmem gereken hususlar var mı varsa neler. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ademg23

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem GVRCN
Cihazım
Note 10 Pro
Meslek
Özel Güvenlik
Konular
29
Öncelikle merhabalar. hayırlı olsun cihaz çok efsane bir cihaz güle güle kullanın. cihaz güncelleme konusunda bir sıkıntı yaşatmaz size gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. telefonu sıfırlamak istediğinizde imei atıldığı için muhtemelen twrp ya da orangefox gibi recovery'ler yükleniyor twrp var ise twrp içerisinden format data yaparak sıfırlayın imei gitmez. daha doğrusu ise twrp ile yapılan tüm işlemlerde imei gitmez.

justbeku

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berke
Cihazım
Xiaomi mi10tpro
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle merhabalar. hayırlı olsun cihaz çok efsane bir cihaz güle güle kullanın. cihaz güncelleme konusunda bir sıkıntı yaşatmaz size gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. telefonu sıfırlamak istediğinizde imei atıldığı için muhtemelen twrp ya da orangefox gibi recovery'ler yükleniyor twrp var ise twrp içerisinden format data yaparak sıfırlayın imei gitmez. daha doğrusu ise twrp ile yapılan tüm işlemlerde imei gitmez.
Yorumunuz için teşekkür ederim, mi 10t pro forum başlığında yaklaşık 2-3 saattir geriye doğru gidiyorum bir çok sıkıntı yaşayan arkadaş olduğunu gördüm ufaktan gözüm korkmaya başladı umarım bir sıkıntı yaşamam.

Ademg23

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem GVRCN
Cihazım
Note 10 Pro
Meslek
Özel Güvenlik
Konular
29
hocam ne gibi bir sıkıntı mesela sorun yardımcı olayım aynı cihazı kullanıyorum

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47
Update ve format sonrası apollo/ApolloPro cihazlarda efs düşmüş hocam merak etmeyin

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
Merhaba, öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim arkadaşlar. Ben samsung s8 cihazımdan xiaomi mi 10t pro cihazına geçiyorum ve arkadaş vasıtasıyla. Cihaz hakkında öğrendiğim şeyler cihazın global olduğu 8 ram 256 gb olduğu. Benim eski ve bozuk general mobile telefonumun imeisini üzerine yazıp bugün yollayacaklar. Benim size danışmak istediğim birkaç şey var. 1.si Ben bu telefonda herhangi bir gelen güncellemeyi uygulayamama ya da hiç alamamak gibi bir durum yaşar mıyım ? 2.si telefonu normal ayarlar kısmından fabrika ayarlarına döndürsem herhangi bir sorun çıkar mı imei silinme v.s ? 3.ü olarakta sizce dikkat etmem gereken hususlar var mı varsa neler. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Öncelikle hayırlı olsun.
1.Cihazda twrp Rehber - TWRP Nedir ve ne işe yarar/nasıl kullanılır?
başlatma kısmı olacak rom güncellemesini indirip oradan yapacaksınız yani güncelleme öyle ya da böyle size ulaşacak.
2.Normal ayarlardan dönseniz imei silinir.(twrp yoksa).Sıfırlamak istediğinizde twrp menüsüne gireceksiniz oradan sıfırlamalısınız.Twrp ile yapılan işlemlerde imei gitmez.
3.Cihazda mutlaka twrp bulunsun.Global romu güncellerken twrp gider o yüzden root yapmalısınız.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Bu cihazda normal sıfırlama ya da güncelleme yoluyla imei silinmez o açıdan sağlam fazlasıyla.
Rahat olun hayırlı olsun.

justbeku

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berke
Cihazım
Xiaomi mi10tpro
Konular
2
Öncelikle hayırlı olsun.
1.Cihazda twrp Rehber - TWRP Nedir ve ne işe yarar/nasıl kullanılır?
başlatma kısmı olacak rom güncellemesini indirip oradan yapacaksınız yani güncelleme öyle ya da böyle size ulaşacak.
2.Normal ayarlardan dönseniz imei silinir.(twrp yoksa).Sıfırlamak istediğinizde twrp menüsüne gireceksiniz oradan sıfırlamalısınız.Twrp ile yapılan işlemlerde imei gitmez.
3.Cihazda mutlaka twrp bulunsun.Global romu güncellerken twrp gider o yüzden root yapmalısınız.
Peki bana telefon imei kaydı yapılmış şekilde gelecek zaten, ben bu cihaza ne root ne twrp hiç bir şeyler uğraşmadan orjinal cihaz gibi kullansam herhangi bir sıkıntı olur mu? Çünkü telefondan pek anlamayan ben gibi arkadaşlarım da bu şekilde sahte imei ile aldı ve yıllar oldu herhangi bir durumla karşılaşmadılar

justbeku

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berke
Cihazım
Xiaomi mi10tpro
Konular
2
hocam ne gibi bir sıkıntı mesela sorun yardımcı olayım aynı cihazı kullanıyorum
Örneğin ben bu cihaza herhangi bir twrp v.s uygulama yüklemeden rom yüklemeden normal orjinal gibi hiç kurcalamadan kullanabilir miyim? Ayarlar kısmından standart bir şekilde sıfırlasam sorun olur mu?

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Örneğin ben bu cihaza herhangi bir twrp v.s uygulama yüklemeden rom yüklemeden normal orjinal gibi hiç kurcalamadan kullanabilir miyim? Ayarlar kısmından standart bir şekilde sıfırlasam sorun olur mu?
Kullanabilirsiniz.
Repair işlemi BL kilidi açılıp kalıcı yöntem ile yapıldıysa imei uçma vs hiçbir sorun olmaz.
BL kilidi açılır, repair yapılır ve sonrasında flashtool ile global rom yazılırsa (BL açık kalmalı) sıkıntısız kullanırsınız. Güncellemeleri vs hiçbir sorun yaratmaz. Sıfırlama ile imei gitmez.

Üst Alt