Sohbet AB'nin ortak şarj tipi fikri hakkında ne düşünüyorsunuz?

AB'nin ortak şarj tipi fikri hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Doğru

Oy: 8 80,0%
  • Yanlış

Oy: 0 0,0%
  • Umrumda değil

Oy: 2 20,0%

• Kullanılan toplam oy
    10

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Geçtiğimiz hafta ortaya atılan ortak konektör ve şarj fikrine ilk tepkiyi doğal olarak Apple verdi. Apple'ın büyük gelir kaynaklarından biriside aksesuar satışları. Apple böyle bir kanunun yürürlüğe geçmesi durumunda hem piyasa için hemde çevre için büyük zararı olacağını düşünüyor. Reuters da Apple tarafın yapılan açıklamaya göre bu şeyin daha önce denendiği ve başarılı olmadı söylenmiş ve ayrıca zaten sektörün ortak bir konektör kullandığı ve bunun için bir yasaya ve yaptırıma gerek olmadığı belirtilmiş.

Her ne kadar çevreyi, piyasayı ortaya koysada kısaca bana bulaşmayın, işime taş koymayın diyor.

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Ortak olmasının zararı var mı ki bir kullanıcı için. Ben ortak olmasını destekliyorum. Çeviriciler vs var diyorlar ya gerek var mı çevirici taşımaya yada satın almaya. Sırf birileri para kazanacak diye uğraşıyoruz böyle şeylerle. En önemlisi de kablo kalabalığından kurtulmaya çalışıyor gelecek teknoloji fakat para hırsı olan apple bu ifadesiyle de çelişiyor çok ilginç.

Son düzenleme:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yasa parlamentodan 582 ye 40 oyla geçmiş 37 kişi ise kararsız oy kullanmış, en geç Temmuz 2020'ye kadar çalışmalar yapılıp bu tarihten sonra resmi olarak yaptırımlar başlayacakmış.

Büyük ihtimalle USB ve Type-C ortak standart seçilecektir. Ayrıca komisyonda alınan bir diğer kararda yeni şarj cihazı alımlarını azaltmak maksadıyla yeni cihazların kutularına şarj cihazı koyulmaması gibi bir düşünce de varmış.

haha-- haha--
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bazı platformlarda Apple'ın ufak bir hile yaparak telefonların usb girişlerini değiştirmek yerine şarj cihazlarını Type-C/Lightning dönüştürücü ile gönderebileceği fikrini ortaya atmışlar.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt