Soru A2 Lite Android P Güncellemesi

Wrestler

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Recep
Cihazım
A2 Lite
Konular
36
Selam arkadaşlar sizlere birkaç sorum Bir süredir a2 Lite android 9 u ne zaman alıcak onu araştırıyorum. Bazı yabancı siteler Q1 2019 Ama çoğunlukla Sonbaharın sonu yazıları mevcut. Size göre hangi aylar arasında gelicektir? Siparişimi bu sabah verdim Önereceğiz birşeyler var mı Memnun musunuz bir sorunu var mı? Ve son olarak İnternette pc den android 9 yüklediklerini gördüm bu ne kadar sağlıklı

yarenersonmez

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaren
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
23
Hayırlı olsun şimdiden, kazasız belasız iyi günlerde kullanın.
Size ilk tavsiyem Google camera yüklemeniz: Rehber - Mi A2 Lite Rootsuz Google Camera Yükleme rehberi
A2 lite cihazında optik sabitleyici yok. Ve Camera2API modülü sayesinde Google Camera uygulamasının getirdiği EIS(electronic image stabilization) özelliği sayesinde video ve fotoğraf netliği ciddi derecede artmaktadır. Ayrıca gelişmiş HDR+ desteği ile ışığı daha iyi kullanarak kaliteli fotoğraflar çekebiliyoruz.
Bence A2 lite piyasada yeni bir telefon olduğu için hemen yeni sürüm güncellemesi almayacaktır. Yeni sürüm hazırlarken firmalar bütün donanımları stabilize edecek şekilde yazılım derleyip testlerini yapmaktadır. Bu da öyle pat diye olmuyor. Benim düşüncem bu yönde.
Bazı garanti firmaları cihazın bootloader kilidine (Bootloader kilidi Xiaomi cihazlara dışarıdan müdahale edilmesini engelleyen bir güvenlik önlemidir. Bu kilit sayesinde cihazların stabilitesi korunarak, aracıların sattıkları cihazlara yükledikleri sahte/casus yazılımların önüne geçilmesi amaçlanmıştır. ) müdahale edilmesi durumunda telefonunuzu garanti dışı saymaktadır. Eğer Android 9 güncellemesini bootloader kilidini açarak kendiniz yüklemek isterseniz(internette gördüğünüz yöntemlerle) garanti dışı kalıp kalmadığını araştırmanızı öneririm.
Seçim tamamen sizin eğer Android 9'u hemen kullanmak istiyorsanız yükleyin ama 1-2 ay daha dişinizi sıkın derim ben, nasıl olsa güncelleme er ya da geç gelecektir.

Oyla:

Wrestler

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Recep
Cihazım
A2 Lite
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür Ederim. Peki bu Camera olayı root falan diyor yaptığımda kvk garantisi gidicek mi? Ve Telefon bozulma riski var mı

Oyla:

yarenersonmez

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaren
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
23
Teşekkür Ederim. Peki bu Camera olayı root falan diyor yaptığımda kvk garantisi gidicek mi? Ve Telefon bozulma riski var mı
Hayır telefonun bozulma riski söz konusu değildir. Verdiğim yöntem rootsuz yöntemdir ancak bootloader kilidinin tek seferlik açılıp kapanması garantiyi etkiler mi bilmiyorum.

Oyla:

Wrestler

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Recep
Cihazım
A2 Lite
Konular
36
a2 Lite ın android p almama ihtimali var mıdır? Alırsa da en geç 3 ay mı diyorsunuz? bu arada önceki telefonum Lg g3 dü ısınma ve şarj sorunu vardı bu yüzden ekranında çizik yok iken anakartında sorun oluştu bu telefonda böyle bir sorun yaşarmıyım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayır telefonun bozulma riski söz konusu değildir. Verdiğim yöntem rootsuz yöntemdir ancak bootloader kilidinin tek seferlik açılıp kapanması garantiyi etkiler mi bilmiyorum.
Teşekkür ederim. Yakındakki kvk servisine bu dediklerinizi sormayı düşünüyorum hatta onlara yaptırmayı İsterseniz cevaplarını buraya yazarım

Oyla:

yarenersonmez

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaren
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
23
a2 Lite ın android p almama ihtimali var mıdır? Alırsa da en geç 3 ay mı diyorsunuz? bu arada önceki telefonum Lg g3 dü ısınma ve şarj sorunu vardı bu yüzden ekranında çizik yok iken anakartında sorun oluştu bu telefonda böyle bir sorun yaşarmıyım
G3'lerde kronik anakart sorunları vardı. Şuan elimde arızalı 2 tane g3 var. Xiaomi'lerde bu tür sorunlar çok az görülüyor. Teknoloji şans işidir. Piyasaya sürülen bütün ürünler bir fabrikasyon süreci geçirirler ve bu süreçte karşılaşılan bazı ufak hatalardan dolayı cihazınızda arıza yaşanabilir. Örneğin sizin cihazınız fabrikadan geçerken lazer kesim makinesinin aşırı ısınarak ufak bir parçada kesim hatası yapması gibi.
Güncelleme konusunda da şunları söylebilirim android one projesi dahilinde üretilen telefonlar 2 yıl boyunca güncelleme alırlar kesinlikle. Yeni sürüm güncellemesi de alacaktır ancak bunun ne zaman olacağını bilemiyoruz. Sadece tahminler doğrultusunda 2019 başında olacağını söyleyebiliriz.

Oyla:

Wrestler

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Recep
Cihazım
A2 Lite
Konular
36
G3'lerde kronik anakart sorunları vardı. Şuan elimde arızalı 2 tane g3 var. Xiaomi'lerde bu tür sorunlar çok az görülüyor. Teknoloji şans işidir. Piyasaya sürülen bütün ürünler bir fabrikasyon süreci geçirirler ve bu süreçte karşılaşılan bazı ufak hatalardan dolayı cihazınızda arıza yaşanabilir. Örneğin sizin cihazınız fabrikadan geçerken lazer kesim makinesinin aşırı ısınarak ufak bir parçada kesim hatası yapması gibi.
Güncelleme konusunda da şunları söylebilirim android one projesi dahilinde üretilen telefonlar 2 yıl boyunca güncelleme alırlar kesinlikle. Yeni sürüm güncellemesi de alacaktır ancak bunun ne zaman olacağını bilemiyoruz. Sadece tahminler doğrultusunda 2019 başında olacağını söyleyebiliriz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bu Alt kısmı ve çentiği bir çok arkadaş şikayet etmiş ve android p de düzeleceği söyleniyor. Bu durum hakkında görüşünüz nedir bu sorunların çözülmesi için 3 ay beklememiz mi gerekiyor

Oyla:
Üst Alt