Soru 4Wipe Yapmama

Afazi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
13
Şuan miui 11 eu stable rom kullanıyorum, miui 12 çıktığı zaman, 4wipe yapmadan kursam ne gibi sıkıntı yaşarım? Ya da dahili hafızayı ve uygulamaları ayarları vs vs silmeden kurmanın bi yolu var mı?
Konu hakkında tamamen cahilim açıkçası, hangi wipe tam ne işe yarıyor bilmiyorum. Dahili hafızayı ve uygulamaları vs vs silmeden sürüm yükseltme şansım var mı? Bilgi verirseniz çok sevinirim.happy~~

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
Şuan miui 11 eu stable rom kullanıyorum, miui 12 çıktığı zaman, 4wipe yapmadan kursam ne gibi sıkıntı yaşarım? Ya da dahili hafızayı ve uygulamaları ayarları vs vs silmeden kurmanın bi yolu var mı?
Konu hakkında tamamen cahilim açıkçası, hangi wipe tam ne işe yarıyor bilmiyorum. Dahili hafızayı ve uygulamaları vs vs silmeden sürüm yükseltme şansım var mı? Bilgi verirseniz çok sevinirim.happy~~
Bazı yorumlarda, miui11 için konuşuyorum eu dan mmx e veya miroom a geçerken aynı yapı uzerine olduğu için sıkıntı yapmadan geçenleri okudum.ancak sorun olabilir bnce (uygulama çalışmaması veya hata vermesi gibi) zorda kalmadıkça denemeyin.

Miui 12 de wipe yapmanızı tavsiye ederim. Söyleyen boşuna yaptırmıyordur

Oyla:

Afazi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sanırsam; Dalvik, cache ve system seçeneklerini silip sonra install sekmesinden ilgili romu kurmam gerekiyor. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim happy~~

Oyla:

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
çok güzel afiyet o
Sanırsam; Dalvik, cache ve system seçeneklerini silip sonra install sekmesinden ilgili romu kurmam gerekiyor. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim happy~~
Romlarin kurulumlarini iyi okuyun bazen format data(dahili hafıza silinecektir) isteyebilir

Oyla:

Afazi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Romlarin kurulumlarini iyi okuyun bazen format data(dahili hafıza silinecektir) isteyebilir
Teşekkür ederim hocam, muhtemelen üst sürüme gene eu sürüm olarak geçince istemez, umarım istemez :D

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Miui12 eu stabile geçecekseniz 4 wipe yapmanıza gerek yok. İnstall diyerek romu kurup ardından 2 wipe yani dalvik cache yaparak reboot edebilirsiniz. Veri kaybınız da olmaz. Eu betada ben dahil bir çok kişi bu yöntemle güncelleme yaptığından hiç bir hata almadık. Çünkü romun altyapısı aynı.
Eğer 4 wipe yaparsanız ( stabilden betaya yada farklı bir roma geçme durumunda gerekir ) kurulumdan önce yerel yedeklemelerden uygulama ve verilerinizin yedeklerini alın. Romu kurduktan sonra yine aynı yöntemle geri yüklersiniz. Veri yedeklemesi ve geri yüklemesi için Titanium Backup ta iyi bir tercihtir.

Son düzenleme:
Oyla:

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
Miui12 eu stabile geçecekseniz 4 wipe yapmanıza gerek yok. İnstall diyerek romu kurup ardından 2 wipe yani dalvik cache yaparak reboot edebilirsiniz. Veri kaybınız da olmaz. Eu betada ben dahil bir çok kişi bu yöntemle güncelleme yaptığından hiç bir hata almadık. Çünkü romun altyapısı aynı.
Eğer 4 wipe yaparsanız ( stabilden betaya yada farklı bir roma geçme durumunda gerekir ) kurulumdan önce yerel yedeklemelerden uygulama ve verilerinizin yedeklerini alın. Romu kurduktan sonra yine aynı yöntemle geri yüklersiniz. Veri yedeklemesi ve geri yüklemesi için Titanium Backup ta iyi bir tercihtir.
Swift backup u da tavsiye ederim

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Linkten kurulum adımlarını ve videoyu izleyerek rom yükleme hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz...

Buradan da yedekleme hakkında bilgi alabilirsiniz...

Forum sağ üst köşesinde bulunan ara kısmına soru/sorunu yazarak da bilgi alabilirsiniz....

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Yabancı olduğunuz tüm terimlerin (root,magisk, twrp vs) ne olduğu,ne iş yaptıkları, kullanımı vs hakkında bilgileri de bu kısımdan öğrenebilirsiniz...

Son düzenleme:
Oyla:

Glorious

Teknoloji Delisi, Supporter
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Poco X4 Pro 5G
Konular
28
MIUI 11'den MIUI 12'ye geçişlerde 4 wipe yapmanız sorun yaşamanızın önüne geçmek için gerekli hocam. Öncelikle mi yedeğinizi alın ardından Swift Backup ile uygulamalar ve diğer tüm sistem ayarları için yedeklerinizi alın. MIUI 12 kurulumundan sonra hiç bir veri kaybı yaşamadan MIUI 12 kullanmaya başlayabilirsiniz.

Oyla:

oturak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
note 12 pro+ 5G
Meslek
tekniker