Soru 4G Lİ OLMAYAN TELEFONLAR

• Konbuyu başlatan cihan
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 6
  • Görüntüleme 4K

cihan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cihaan
Cihazım
xiaomi mi4
Konular
4
4G yi desteklemeyen telefonları herhangi bir program veya desteklenen parçalarla telefonu 4G uyumlu telefon halıne getirilebirmi. ? 4G TELEFONlar 4G li olmayan telefonlarlarda donanımsal veya özelliksel farkı nedir . ÖZETLE : 4Gli olmayan telefonları 4G uyumlu getirilebirmi. (mutlaka bir çözümü vardır) :)

İhaleci

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
İhaleci
Cihazım
Artık Yok
Meslek
Grafiker
Konular
9
Bir çok konuda mobil dünyasında mutlaka bir çözümü vardır. İşte bilgisizlik bizim en kötü düşmanlarımız dandır. Kısacası teknolojide imkansız diye bir şey yoktur. Böyle bir kelime duyarsan da inanma söyleyen zatı muhtereme. Daha düne kadar cep telefonu dendiğinde ülkemizde sayılı kişilerde vardı. Bizlerde sadece adını duymakla yetinirdik. Şimdi ise telefon taşımayan kişeye gülüp geçiyoruz. Tabiricayizse kız bile vermezlerhaha--. Ben ve bir kaç arkadaş kendi android sistemimizi yapıyoruz fakat dedim ya bilgisizlik olunca ilerleme kaydetmemiz mümkün görünmese de başarmamız için bir neden yok. Bu konuda araştırarak ve deneyerek öğreniyoruz. Başardığımız taktirde o anı anlatmak mümkün değil.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Elbette herşeyin bu teknoloji ile mutlaka bir çözümü vardır. Olmadı kendi cep telefonunuzu üretir sorunu yine çözersiniz. İşlemci bile üretilebilir.
Tabi bunlar çok ütopik çözümler. Gerçek, herkesin yapabileceği çözümlere gelecek olursak maalesef böyle bir imkan yok. Uydu alıcısı olmayan televizyonlara karasal anten girişinden uydu anteni bağlayıp uydu yayınlarını izlemeniz mümkün mü? Tabiki değil. FM radyo bantları alabilen bir radyo ile Orta yada kısadalga yayınlarını (eğer bunlar nedir diye soracak arkadaşlar varsa belki yaşlarınız küçük olduğu için duymamış olabilirsiniz ama anne ve babalarınız mutlaka bilir) almanız mümkün mü? Tabiki hayır. Çünkü bu yayınları alıp süzecek olan elektronik devreler o cihazlara özeldir. Kullandığınız cihazda bu sistemler yoksa o yayınları alamazsınız.
Telefonlarda da durum aynıdır. 2G,3G,4G v.s. hepsinin farklı frekansları, bunları süzecek farklı devreleri vardır. Eğer bu devreler telefonunuzda yoksa o yayınları almanız mümkün olmaz.
Tabi bazı istisnai durumlar olabiliyor. Mesela G2 telefonlarda donanımsal olarak FM radyo bulunduğu halde Türkiye'ye gönderilen telefonlarda yazılımsal olarak kısıtlanmıştı. Tabi bu yazılımsal kısıtlamanın kaldırılıp bu cihazlarda FM radyoyu aktif etmek çok basitti. Bunun gibi 4G özelliği yazılımsal olarak kısıtlanan cihazlar varsa bunları da aktif etmek mümkün olacaktır. Ama donanımsal olarak anakart üzerinde yoksa yeni bir telefon üretmeden bunu başarmanız mümkün değil.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:

cihan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cihaan
Cihazım
xiaomi mi4
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aslında böyle bir teknoloji geliştirilebilir ana kartı komple değiştirmektense ya ana karta 4g uyumlu hale getirecek modül takılması yada otg tarzı gibi bir şey gliştirilebir ve yapılırsada üretime kazandırıldığı taktirde çok iyi olur

Oyla:

husoyildiz88

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Konular
10
Mi4 lte kullanip 4.5 g hat takan varmi teline?

Hangi Operator ile daha cok verim aliriz?

Mi4 de bnde anlamiyorm 4g olayini.islemci ile saglaniyo deniliyo. Sd 801 kullaniyo tum mi4 ler ama destekleyen var desteklemeyen:) sadece islemci ile olmuyo o zaman

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Mi4 lte kullanip 4.5 g hat takan varmi teline?

Hangi Operator ile daha cok verim aliriz?

Mi4 de bnde anlamiyorm 4g olayini.islemci ile saglaniyo deniliyo. Sd 801 kullaniyo tum mi4 ler ama destekleyen var desteklemeyen:) sadece islemci ile olmuyo o zaman
Benim Sim kartım Avea 4,5G kart. Şu an için buna cevap vermek mümkün değil. Çünkü henüz olmayan birşeyin veriminden bahsedemeyiz.
Anakart üzerinde işlemci haricinde de birçok chip ve devreler vardır. Telefon ile ilgili olan devre radyo devresidir. Tabi burada FM radyodan bahsetmiyoruz. Bu radyo devresinin hangi frekanslarda çalışacağı, üretim planına uygun olarak belirlenmiş ve ona göre üretilmiştir. Daha derine inmeye kalkışırsak bu yazı bitmez. Basitçe söylersek, işlemci üzerinde de bu radyo sinyallerini yönetecek komut setleri vardır. İşte 801'de bu setler mevcut. Ancak radyo devresi 4G'ye uygun olmadıktan sonra bunların bir anlamı olmuyor.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt