4000-4500₺ Fiyat Aralığında Telefon Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Herkese Merhaba. 1-2 hafta sonra yeni cihaz almayı düşünüyorum. Cihaz ile ilgili beklentilerimden bahsedeyim;

Çok oyun oynayan, PUBG, CODM manyağı ya da diğer popüler olan başka bir oyuna saatlerce kafa gömen birisi değilim fakat ara ara da olsa oyun oynamayı seven birisiyim. Her oyunda olmasa da, oyun oynarken akıcı bir oyun deneyimi, en azından ortalama 50-60FPS değerlerini elde etmek isterim doğrusu. Cihaz akıcılığı, uygulamalar arası geçiş, genel olarak stabillik benim için temel şeylerdir. 120hz ekrana sahip bir telefonu daha önce hiç deneyimlemedim. Bunu da minik bir not olarak düşeyim istedim (: Kronik sorunu olmayan cihaz var mıdır bilmem ama kronik sorunu en az olan bir cihaz tercihimdir (: Bunun yanı sıra sosyal medya uygulamalarını oyunlardan daha çok kullandığımı söyleyebilirim. Instagram, Twitter, Reddit gibi uygulamalar. İyi bir bilgisayarım olmadığı için, Instagram'da yönettiğim sayfa gereği, telefonda video edit işleriyle de bir hayli ilgilenen/uğraşan birisiyim. Pil konusunda elbette çoğu kullanıcı gibi ben de alacağım cihazın pilinin iyi olmasını isterim. Şöyle de bir şey var ki, zaten genellikle daha iyi pil süreleri için çoğumuz custom romlara yöneliyoruz (: Müzik benim için vazgeçilmez bir eğlencedir. Müziği sevdiğim kadar hayatta başka hangi aktiviteyi severim bilmiyorum ama yıllardır benim için bu böyleydi. Bu yüzden hem hoparlör hem de kablolu ve kablosuz müzik deneyimimde sorun yaşamak istemem. Ayrıca (Eğer böyle bir cihaz önerirseniz) 3.5mm Jak girişi olmayan bir telefonu kullanabilir miyim emin değilim. Kamera konusunda da çok bir arzum yok. Ortalama bir kalitesi olsun yeterli benim için. Sürekli video çeken, resim çeken birisi değilim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Eğer öneride bulunacak değerli arkadaşlar olursa, ek olarak benim de aklımda bir şey gelirse aşağı cevap kısmına belirtirim.

NOT: 2018'den beridir Redmi 5 Plus kullanıyorum ve inanın bana bu cihaz hala bana çok akıcı geliyor (: Global MIUI 10 kullanıyorum ama artık cihaz değiştirme vaktim geldi.

Garantili cihaz takıntım da yoktur. Dolar sağolsun artık daha çok yurtdışı cihazlara yönelmeye başladık. Yurtdışı cihaz önerilerine açığım ama şöyle bir husus var ki, IMEI kaydı yapılmış, garantisiz yurtdışı cihazı olursa çok daha iyi olur çünkü ekstradan IMEI için şuanda ödeme yapacak pek durumum yok

Fiyat aralığımla ilgili de şunu söyleyeyim, illa ki "3 daha koy, 5 daha koy, bütçeni zorla şunu al" diyenler olacaktır. Maalesef ki bunu yapamam. Şu an bir cihaza verebileceğim maksimum fiyat 4500₺'dir. 4600₺ bile olsa veremem. Yurtdışı cihaz satan güvendiğiniz iyi kontaklarınız varsa, diğer illere de ürün satışı yapan, bana özel mesajdan da ulaşabilirsiniz. Çünkü forumda doğrudan satıcı ismi vermek/yönlendirmek yasaktır diye düşünüyorum

2. el cihazlara pek sıcak bakmadığımı da belirteyim. Zaten 4-5 yılda bir cihaz alıyorum almışken sıfır cihaz almak istiyorum. Bu fiyat aralığında çok bişey öneremeyeceğinizin de farkındayım ama ben de keşke daha fazlasını verebilseydim de daha iyisini alabilseydim. Yapacak bişey yok

Yurtdışı IMEI'li 4450₺'ye Redmi Note 10 Pro (Global) bir cihaz buldum ama seçimimin ne kadar doğru olduğundan emin değilim. Bu yüzden detaylı bir şekilde alacağım cihazdaki beklentilerimi belirterek buradaki topluluğa danışmak istedim

Çok uzun tuttum kusura bakmayın. Önerilerinizi bekliyorum :)

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt