Yardım 4 yıldır kullandığım delta garantili mi 6 brick oldu

hiselam

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Kararlı 11.0.6.0(PCAMIXM)
Telefon Modeli
Mi 6
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba. Geçen hafta WhatsApp'a girerken telefon dondu ve WhatsApp giriş ekranında kaldı. Birkaç dakika sonra telefon kapandı, tekrar açmaya çalışınca mi logosunda takılı kaldı. Recovery moda girip telefonu yeniden başlattım, telefon açıldı ama kilit desenini girdiğimde deseni kabul etmedi, birkaç kez tekrarladım, olmayınca telefonu yeniden başlattım. Telefon yine Mi ekranında kaldı ve bu kez recovery ve fastboot moda da girmemeye başladı, tuş kombinasyonlarını yaptığımda ekran kapanıp tekrar mi logosunda kalıyordu. Açılış ekranındayken şarj bitince şarja taktım yine açılış ekranında kaldı. Değişen bir şey olmayınca yine şarjın bitmesini bekledim ve telefonu iki gün boyunca şarja takmadım. Daha sonra telefonu yaklaşık 5 saat boyunca şarjda bıraktım (yine mi logosunda takılı) ve şarjdan çıkarıp bilgisayara bağladım, bilgisayar tepki vermeyince belki olur diye telefonu recovery moda almayı denedim ve önceden kapatmaya çalışınca tekrar açılıp mi logosunda kalan telefon tamamen kapandı. Güç tuşuna veya ses açma tuşuyla birlikte güç tuşuna basınca telefon tepki vermiyor, ses kısma tuşuyla birlikte güç tuşuna bazen 15-30 saniye bazen 1 dakika basılı tutunca açılıyor ve mi ekranında kalıyor. Güç tuşuna 15 saniye basılı tutunca telefon kapanıyor ve kapalı haldeyken şarja takınca telefon bildirim ışığı dahil hiç tepki vermiyor. (Şarj tükenmiş olduğunda ses açma ve güç tuşuna 15 sn- 1 dk basınca bildirim ışığı yanıp sönüyor, şarja takıp aynı işlemi yapınca mi ekranında açılıyor, kapatınca ekranda yine hiçbir belirti olmuyor.) Bu telefonu test noktalarıyla edl moduna alma veya herhangi bir yolla tekrar çalışır hale getirmek mümkün müdür? Yazının tamamını okuduysanız ilginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Geçmiş olsun hocam.. Yaşadığınız sorunu yaşayan ve çözüme kavuşturan yada önerisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar diye düşünüyorum.. Çözüme ulaşamazsanız burayı deneyebilirsiniz..

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Hocam durup dururken kapanması ve açılmaması EMMC arızasını işaret ediyor. Özellikle xiaomi eski modeller redmi 5 plus note 5 vs. modellerde sık karşılaşıyoruz bu sorunla ve kesinlikle yazılım yüklenmiyor. Tahmin üzerine konuşuyorum donanımsal arıza var cihazınızda..

Oyla:

hiselam

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam durup dururken kapanması ve açılmaması EMMC arızasını işaret ediyor. Özellikle xiaomi eski modeller redmi 5 plus note 5 vs. modellerde sık karşılaşıyoruz bu sorunla ve kesinlikle yazılım yüklenmiyor. Tahmin üzerine konuşuyorum donanımsal arıza var cihazınızda..
Hocam tam 1 ay önce çok fazla fotoğraf ve video çektim zaten az olan kullanılabilir hafıza 500 megabayt'ın altına düştü, birkaç kez "devam etmek için alan boşaltın" uyarısı verdi ve şarj 10 dakikada %40 azaldı. Daha sonra çektiğim video ve fotoğrafları WhatsApp grubuna gönderirken telefon zorlandı. Sonra depolama alanı bitiyor bildirimi gittiği için depolama alanına baktım ve yıllardır 6-7 gb civarında olan 'diğer dosyalar' kısmının 2 gb'a düştüğünü ve kullanılabilir hafızanın 5 gb'a çıktığını gördüm. 1 hafta önce de yine bir WhatsApp gurubuna fotoğraflar gönderirken telefon zorlandı ve bahsettiğim açılmama arızası gerçekleşti. Arızanın bu zorlanmalar dan kaynaklandığını düşünüyorum. Son çare olarak test noktalarına kısa devre yaptırarak edl modu'nu deneyeceğim. Olmazsa galiba sizin bahsettiğiniz arıza var demektir. Siz bahsettiğiniz EMMC arızasının tamirini yapıyor musunuz? Yapıyorsanız maliyeti tahmini ne kadar olur?

Ekli dosyalar

• IMG-20210502-WA0005.jpg
    IMG-20210502-WA0005.jpg
    52,2 KB · Görüntüleme: 6
Oyla:

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Bir mi6 kullanicisi olarak bende arkadasa katiliyorum, ariza emmc arizasi, su anda elimde emmc arizasi olan bir anakart var ve tamiri 500 600 u buluyordu 6 ay once. Edl fln bosa zaman harcamayin derim

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt