Çok şey söylemek gerek ama şunu söyleyeyim Xioami'nin eskitme politikasından başka bişey değil.
Farklı marka cihazlarda bu durum kesinlikle yaşanmıyor . İki çekirdek gerektiğinde çalışıyor çalışırsa şarjın biten diyen arkaşlara sadece gülüyorum şuanda bende Leeco Le Pro 3 var cihazım SD821 işlemcili ve bu işlemciyi kullanan en hızlı telefon frekans değerleride ortadır. 2.35+2.15 ghz şeklinde çalışıyor. Hiçbir zaman 4 çekirdeğin altına düşmüyor cihazım oyunda-internette-sosyal medyada . Bazı arkadaşlar da 4 çekirdek aslında çalışıtığını programların yanlış gösterdiğini savunuyor koskaca android ekosisteminde 1 milyar cihazın doğru xioami cihazlarına gelince yanlış gösteriyormuş. Kararı size bırakıyorum.
Tek ve kalıcı çözüm miui kullanırken Bootloadeer kilidi açıp rootlayıp kernel yüklemek veyahutta custom rom yüklemek (miui tabanlı olmayan) başka türlü yapacak bişey yok.
Ortada eskitme politikası yok, Mi 5'te aynı sorun vardı çözüldü.
Bazı uygulamalar yalnış gösteriyor bazıları doğru gösteriyor bilip bilmeden konuşmasak diyorum? CPU-Z 2 çekirdek kapalı gösterirken Kernel Auditor ve EX Kernel Manager gibi ciddi uygulamalar 4.çekirdeğin ısınınca kapandığını gösteriyor.
Şu için amma da suyu çıktı. Artık aynı şeyleri okumaktan bunaldım. Ortada çözümü olmayan bir sorun yok, Oreo ile tamamen düzelecek zaten. Aslında teoride çekirdek kapatıp frekansları yüksek tutmak mantıksız gözükmüyor ama pratikte olay iyice çorbaya döndü Xiaomi de hatasını anladı düzeltecek. Çok uzadı bu konu cidden.