Rehber 4 Çekirdeği Aktif Etme

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Aktif olmazsa Kernel Auditor uygulaması boşuna durmuyor hocam. Mi 5S, Mi 5'ten sonra çıkmış bir cihaz Mi 5'te uygulamadıkları yöntemi 5S'e uygulamazlar.

Valla bu doğru bir yaklaşım değil bence elbette çözüm var ama herkes rootlamak zorunda değil cihazını benim içinde bir sorun değil örneğin cihazım aptx Hd ses teknolojisini varsayılan olarak desteklemediği halde magisk ile hallediyorum ileri ve orta düzey kullanıcılar için sorun teşkil etmez zaten alıp cihazını sosyal medya-oyun dışında kurcalamayanlar için büyü dert.

FireSwords

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arda
Cihazım
Xiaomi Mi 5S
Konular
3
Çok şey söylemek gerek ama şunu söyleyeyim Xioami'nin eskitme politikasından başka bişey değil.
Farklı marka cihazlarda bu durum kesinlikle yaşanmıyor . İki çekirdek gerektiğinde çalışıyor çalışırsa şarjın biten diyen arkaşlara sadece gülüyorum şuanda bende Leeco Le Pro 3 var cihazım SD821 işlemcili ve bu işlemciyi kullanan en hızlı telefon frekans değerleride ortadır. 2.35+2.15 ghz şeklinde çalışıyor. Hiçbir zaman 4 çekirdeğin altına düşmüyor cihazım oyunda-internette-sosyal medyada . Bazı arkadaşlar da 4 çekirdek aslında çalışıtığını programların yanlış gösterdiğini savunuyor koskaca android ekosisteminde 1 milyar cihazın doğru xioami cihazlarına gelince yanlış gösteriyormuş. Kararı size bırakıyorum.

Tek ve kalıcı çözüm miui kullanırken Bootloadeer kilidi açıp rootlayıp kernel yüklemek veyahutta custom rom yüklemek (miui tabanlı olmayan) başka türlü yapacak bişey yok.
Ortada eskitme politikası yok, Mi 5'te aynı sorun vardı çözüldü.
Bazı uygulamalar yalnış gösteriyor bazıları doğru gösteriyor bilip bilmeden konuşmasak diyorum? CPU-Z 2 çekirdek kapalı gösterirken Kernel Auditor ve EX Kernel Manager gibi ciddi uygulamalar 4.çekirdeğin ısınınca kapandığını gösteriyor.

Şu için amma da suyu çıktı. Artık aynı şeyleri okumaktan bunaldım. Ortada çözümü olmayan bir sorun yok, Oreo ile tamamen düzelecek zaten. Aslında teoride çekirdek kapatıp frekansları yüksek tutmak mantıksız gözükmüyor ama pratikte olay iyice çorbaya döndü Xiaomi de hatasını anladı düzeltecek. Çok uzadı bu konu cidden.

Caner06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabır
Cihazım
R
Konular
65
Bazı uygulamalar yalnış gösteriyor bazıları doğru gösteriyor bilip bilmeden konuşmasak diyorum? CPU-Z 2 çekirdek kapalı gösterirken Kernel Auditor ve EX Kernel Manager gibi ciddi uygulamalar 4.çekirdeğin ısınınca kapandığını gösteriyor.

Şu için amma da suyu çıktı. Artık aynı şeyleri okumaktan bunaldım. Ortada çözümü olmayan bir sorun yok, Oreo ile tamamen düzelecek zaten. Aslında teoride çekirdek kapatıp frekansları yüksek tutmak mantıksız gözükmüyor ama pratikte olay iyice çorbaya döndü Xiaomi de hatasını anladı düzeltecek. Çok uzadı bu konu cidden.

Çözmek için uğraş verilmeyen bir konu tabikide uzadıkça uzar. Umarım çözerler.

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30

Siz kendinize göre yorumluyorsunuz olayı. EX kernel manager ile cihaz açılır açılmaz o programa girersen evet 4 çekirdek çalışıyor ama cihazı kapatmadan 6 saat sonra herhangi bir oynama yapmadan girin bakalım o çekirdekler aktif mi değil mi ?

Benim bilip bilmeden yorum yapdığımı düşünüyorsunuz benim bu forumda Mi 4 için 4 çekirdeği aktif etme başlıklı konum var asıl siz benim bu konuda bilgisiz olduğumu düşünüp yorum yapmazsanız sevinirim.

Ayı zamanda bende herkes gibi çözüme kavuşmasını isterim xioami markasına karşı bir anti fanboyluğum yok. Saygılarımla....

Üst Alt