4.2 saniyede 40.000 adet sattı!

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

[font=Arial, Tahoma, Times, serif] daha önce rekor satışlar yapmıştı. Bunlara bir yenisini daha ekledi. Çinli üretici salı günleri Hindistan'da flaş satış yapan geleneğine devam ediyor. Bu sefer sahnede Mi 3 yerine  [font=Arial, Tahoma, Times, serif] vardı. [font=Arial, Tahoma, Times, serif]Sadece 4.2 saniyede 40.000 adet Redmi 1S satıldı. Telefonun fiyatı 98 dolar civarında. 

[font=Arial, Tahoma, Times, serif]İlgi oldukça yüksek. [font=Arial, Tahoma, Times, serif]250 binden fazla insan satış için ön kayıt yaptırmış (Ön şart olarak lazım, aksi halde satın alınmıyor). Halen Redmi 1S almak isteyen birçok insan var, ama şimdilik bu mümkün değil. 

[font=Arial, Tahoma, Times, serif]Xiaomi son yıllarda oldukça yükselişe geçti ve yaptığı ürünlerle diğer ülkelerde de birçok insanın ilgisini çekiyor. Çinli firma daha önce yaptığı açıklamada yılın 2. yarısında Türkiye pazarında da olacağını duyurmuştu. Yakın zamanda ülkemizde de resmi olarak Xiaomi'yi görmeyi bekliyoruz. 

[font=Arial, Tahoma, Times, serif]Redmi 1S'te 4.7 inç'lik 1280x720 çözünürlüğünde IPS LCD ekran, 8 GB dahili depolama alanı, 1 GB RAM, 8 MP ana kamera, 1.6 MP ön kamera, 1.6 GHz'lik 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 400 MSM8228 işlemci ve 2000 mAh batarya yer alıyor. 

[font=Arial, Tahoma, Times, serif]kaynak:[font=Arial, Tahoma, Times, serif]http://www.teknokulis.com/Haberler/Mobil/2014/09/03/42-saniyede-40000-adet-satti

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Benim aklım şunu almıyor. Daha önce de 2 küsur saniyede bilmem kaç tane cihaz sattılar.
Sanıyorum siteye Login olarak bekliyoruz. Satış başladığı an telefonu sepete atmamız, ödeme ekranınından ödemeyi yapmamız v.s. bu kadar kısa sürede yapılabilecek şeyler değil ki. Üstelik Çin'li sitelerin internet hızları da ortada. Nasıl oluyor da 1sn, 2sn, 10sn gibi sürelerde işlemler tamamlanıyor.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Ynt: RE: 4.2 saniyede 40.000 adet sattı!

chatin_62' Alıntı:
Benim aklım şunu almıyor. Daha önce de 2 küsur saniyede bilmem kaç tane cihaz sattılar.
Sanıyorum siteye Login olarak bekliyoruz. Satış başladığı an telefonu sepete atmamız, ödeme ekranınından ödemeyi yapmamız v.s. bu kadar kısa sürede yapılabilecek şeyler değil ki. Üstelik Çin'li sitelerin internet hızları da ortada. Nasıl oluyor da 1sn, 2sn, 10sn gibi sürelerde işlemler tamamlanıyor.

Hocam youtube'da videoları var oradan izleyebilirsiniz. Kocaman bir geri sayım saati var. Saat sifirlandiginda saatin yerinde "satın al" gibi bir buton çıkıyor ve ona tıklandığında satın alınmış oluyor. Yani tüm islemleri tamamlamaya gerek yok. :)

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Ynt: 4.2 saniyede 40.000 adet sattı!

cantara' Alıntı:
chatin_62' Alıntı:

Hocam youtube'da videoları var oradan izleyebilirsiniz. Kocaman bir geri sayım saati var. Saat sifirlandiginda saatin yerinde "satın al" gibi bir buton çıkıyor ve ona tıklandığında satın alınmış oluyor. Yani tüm islemleri tamamlamaya gerek yok. :)

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim.
Bu aklıma gelmişti ama yine ihtimal vermemiştim. Çünkü o zaman da 4sn bile uzun bir süre. Hele dakikaları, saatleri (diğer satışlarda 10 dakikada şu kadar cihaz tükendi, 1 saatte şu kadar cihaz tükendi dendiği gibi) falan düşünürsek hiç akla yatmıyor. Çünkü zaten herkes PC başında hazır bekliyor. Burada 250 bin kişiymiş ve diyelim ki olmaz ama 150 bini o anda hazırdı. Açıldığı an butona basmak 1sn bile sürmez. Ayrıca 40 bin değil 150 bin adet te olsa aynı sürede satılacaktı. Buna rekor denmez diye düşünmüştüm.
Demek o uzun süreler, satışların daha rahat, insanların PC başında o anda beklemediği satışlarda alınan süreler.
Gerçi nasıl bir sistemleri var ki yüzbinlerce kişi aynı anda butona basabiliyor. Bizde ÖSYM sitesi bile sınavlar açıklandığında çöküyor. :)

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Cvp: 4.2 saniyede 40.000 adet sattı!

Şimdi videolara biraz göz attım da, sayaç sıfırlanıp Buy Now butonu aktif olduğu an basıyorlar ve sold out mesajı geliyor. Yani nasıl 4,2 sn hesaplamışlar bilmiyorum. 1 sn falan sürüyor :D

Ama mantığı anladım. Buy Now butonuna basıldığı an stoktan düşülüyor ve eğer şanslıysanız sepete gidiyor, ödemenizi yapıyorsunuz ve cihaz sizin oluyor. Butona en hızlı basan kazanır.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

chatin_62 pid=8884 dateline=1409813016' Alıntı:
Şimdi videolara biraz göz attım da, sayaç sıfırlanıp Buy Now butonu aktif olduğu an basıyorlar ve sold out mesajı geliyor. Yani nasıl 4,2 sn hesaplamışlar bilmiyorum. 1 sn falan sürüyor :D

Ama mantığı anladım. Buy Now butonuna basıldığı an stoktan düşülüyor ve eğer şanslıysanız sepete gidiyor, ödemenizi yapıyorsunuz ve cihaz sizin oluyor. Butona en hızlı basan kazanır.

Aynen öyle hocam :D Bakalım burada nasıl bir satış stratejisi izleyecekler. Bu tarz bir yöntem bizim ülkemizde çok epk çeker diye düşünüyorum. Aslında başlangıçta bizim ülkemiz için one plus gibi davetiye sistemi daha uygun olur gibi geliyor.

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124

Ülkemizde davetiye sistemi bencede uygundur en azından bi yerlerden bi davetiye bulurum gibime geliyor aksi takdirde işimiz şansa kalıyor.. :)

Cery

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Cahit
Cihazım
Mi5s
Meslek
Eczacı
Konular
13

demek ki sayıyı belirlemek için internet hızları anca 4.2 saniyede cevap veriyor :)

Üst Alt