Sohbet 3. Depolama Birimi Nasıl Bağlanır?

KAPTAN_007

Dünya Bir Gündür O Da Bu Gündür!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ESER
Cihazım
Mi 10T PRO
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Merhaba!
Bende 1 SSD 1 HDD mevcut, 2. HDD kargoda gelicek, anakartta 2 adet SATA girişi mevcut bu 2 girişte dolu, ben bunları nasıl bağlayabilirim?

LORDBONZ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MEHMET
Cihazım
POCO F3 250Gb
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Dvd rom yerinden baglarsın üstad

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Hocam Çift fişli kablolar var, onlardan edinip, Jumperdan HDD in birini Master, Diğerini Slave yapıp kullanabilirsiniz. Ama hızı düşecektir bu şekilde kullanımın. Bir NAS ünitesi edinseniz daha sağlıklı ve stabil olurdu.

KAPTAN_007

Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ESER
Cihazım
Mi 10T PRO
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dvd rom yerinden baglarsın üstad
Hocam bu şekilde nasil yapilacak? Dvd rom yerinde hdd ye bağlamak için yer bulunmaktamı?
Normal şartlarda kasada HDD yeri mevcut sadece kablo bağlama sorunu var...

Hocam Çift fişli kablolar var, onlardan edinip, Jumperdan HDD in birini Master, Diğerini Slave yapıp kullanabilirsiniz. Ama hızı düşecektir bu şekilde kullanımın. Bir NAS ünitesi edinseniz daha sağlıklı ve stabil olurdu.
Nas larda pahaliymis hocam, diger dediğinizi tam anlamadım ama bu fotoğraftaki gibi birşeyden mi bahsediyorsunuz?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Hocam bu şekilde nasil yapilacak? Dvd rom yerinde hdd ye bağlamak için yer bulunmaktamı?
Normal şartlarda kasada HDD yeri mevcut sadece kablo bağlama sorunu var...

Nas larda pahaliymis hocam, diger dediğinizi tam anlamadım ama bu fotoğraftaki gibi birşeyden mi bahsediyorsunuz?

Evet NAS biraz pahalı Hocam. Ama Çin sitelerinden İçi boş nas case bulabilirseniz, nasıl olsa elinizde HDD lerinizde var çok daha ucuza mal edebilirsiniz. Ama dediğiniz gibi yinede belli bir bütçe gerektirir.
Seri olarak bağlamak isterseniz, paylaştığınız resimdeki gibi yapılıyor. Diskin üzerindeki etikette, HDD leri master veya slave seçmek için gerekli şema bulunur.
Altta paylaştığım resimden bir fikir edinebilirsiniz.

KAPTAN_007

Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ESER
Cihazım
Mi 10T PRO
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Evet NAS biraz pahalı Hocam. Ama Çin sitelerinden İçi boş nas case bulabilirseniz, nasıl olsa elinizde HDD lerinizde var çok daha ucuza mal edebilirsiniz. Ama dediğiniz gibi yinede belli bir bütçe gerektirir.
Seri olarak bağlamak isterseniz, paylaştığınız resimdeki gibi yapılıyor. Diskin üzerindeki etikette, HDD leri master veya slave seçmek için gerekli şema bulunur.
Altta paylaştığım resimden bir fikir edinebilirsiniz.
Hocam bu şekilde ne kadarlık bir performans kaybı yaşayabilirim?

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Hocam bu şekilde ne kadarlık bir performans kaybı yaşayabilirim?
Standart bir kullanıcı iseniz farkında bile olmazsınız :) Ama Büyük boyutlu dosyalarla çok fazla çalışma yapıyorsanız ve arşiv tutuyorsanız, işte o zaman can sıkıcı olabilir.:@

KAPTAN_007

Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ESER
Cihazım
Mi 10T PRO
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Standart bir kullanıcı iseniz farkında bile olmazsınız :) Ama Büyük boyutlu dosyalarla çok fazla çalışma yapıyorsanız ve arşiv tutuyorsanız, işte o zaman can sıkıcı olabilir.:@
Standart kullanıcı olduğum söylenemez, Genellikle oyun oynayan biriyim ve bu oyunların boyutlarıda genelde yüksek boyutlu oluyor, FPS düşüşleride sevmediğim bir durum,

Yukarıdaki arkadasın dedigi yöntem hakkında bilginiz var mı peki,

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Standart kullanıcı olduğum söylenemez, Genellikle oyun oynayan biriyim ve bu oyunların boyutlarıda genelde yüksek boyutlu oluyor, FPS düşüşleride sevmediğim bir durum,

Yukarıdaki arkadasın dedigi yöntem hakkında bilginiz var mı peki,
Oyun için çok fazla sorun çıkmaz, ilk açılışı etkileyebilir sadece. Biliyorsunuz oyun için, birinci derece GPU CPU ve Ram önem teşkil eder. Sürekli oynadığınız oyunu da SSD nize ya da Master atadığınız HDD ye kurarsınız ve bir sorun yaşamazsınız.
Arkadaşın dediğin yöntemde, pratik bir çözüm. DVD nizi iptal edip, DVD den söküğünüz kablolarını HDD ye takın ve kasanın içine önceki HDD inizin bulunduğu slotların birine monte edin. Yalnız HDD ler arasında biraz mesafe olsun.Zira daha fazla ısınma olacaktır. Buda performansı olumsuz etkiler. Kasa içine ilave bir fan bile ekleyebilirsiniz.

KAPTAN_007

Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ESER
Cihazım
Mi 10T PRO
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Oyun için çok fazla sorun çıkmaz, ilk açılışı etkileyebilir sadece. Biliyorsunuz oyun için, birinci derece GPU CPU ve Ram önem teşkil eder. Sürekli oynadığınız oyunu da SSD nize ya da Master atadığınız HDD ye kurarsınız ve bir sorun yaşamazsınız.
Arkadaşın dediğin yöntemde, pratik bir çözüm. DVD nizi iptal edip, DVD den söküğünüz kablolarını HDD ye takın ve kasanın içine önceki HDD inizin bulunduğu slotların birine monte edin. Yalnız HDD ler arasında biraz mesafe olsun.Zira daha fazla ısınma olacaktır. Buda performansı olumsuz etkiler. Kasa içine ilave bir fan bile ekleyebilirsiniz.
Teşekkürler hocam ilginize, ürün teslim edilsin bir bakayım nasıl yapabilirim diye,
Duruma göre tekrar yazarım buraya...

Üst Alt