Sohbet 2 hattı aktif kullanabilir miyiz?

mi5sumut55

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
umut
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
12
Arkadaşlar bir arkadaşım benden yardım istedi. Konu hakkında bilgim olmadığı için size danışmak istedim. 2 Hattı aynı anda aktif kullanabileceği bir telefon arıyor. Böyle bir telefon var mıdır bildiğiniz?.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Xiaomi'nin tüm modellerinde iki hat da bekleme anında aktiftir. Ancak hatlardan bir tanesi çağrıdayken diğerine ulaşılamaz. Çağrı bittiğinde her iki hat da tekrar kullanılabilir olur. Hatlardan biri çağrıdayken diğer hattan gelen çağrıyı da görüntülemek için pek çok arkadaşımız "ulaşılamazsa yönlendir" seçeneği ile hatları birbirine yönlendiriyor ve çağrı bekletmeyi aktif hale getiriyor.

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Çift hatlilarin hepsi aktif değil mi zaten?
(Imei atılanlar haric)

mi5sumut55

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
umut
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xiaomi'nin tüm modellerinde iki hat da bekleme anında aktiftir. Ancak hatlardan bir tanesi çağrıdayken diğerine ulaşılamaz. Çağrı bittiğinde her iki hat da tekrar kullanılabilir olur. Hatlardan biri çağrıdayken diğer hattan gelen çağrıyı da görüntülemek için pek çok arkadaşımız "ulaşılamazsa yönlendir" seçeneği ile hatları birbirine yönlendiriyor ve çağrı bekletmeyi aktif hale getiriyor.
Hocam verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim. Peki bu Xiaomi'den başka diğer modellerde de aynı mıdır? Mesela Samsung veya Huaweı gibi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çift hatlilarin hepsi aktif değil mi zaten?
(Imei atılanlar haric)
Hocam bilgim olmadığı için sorma gereğinde bulundum. Dediğiniz gibi belki çift hatlı telefonların hepsi bu şekildedir. Cahilliğime verin :)

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim. Peki bu Xiaomi'den başka diğer modellerde de aynı mıdır? Mesela Samsung veya Huaweı gibi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bilgim olmadığı için sorma gereğinde bulundum. Dediğiniz gibi belki çift hatlı telefonların hepsi bu şekildedir. Cahilliğime verin :)
Maalesef diğer markalar hakkında net bilgim yok hocam.

mi5sumut55

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
umut
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dün akşam aklıma takıldı bu konu ve biraz araştırma yapma gereğinde bulundum. Edindiğim bilgiye göre Dual sim standby ve Dula sim active diye 2 ye ayrılıyor. Standby telefonlarda 2 hatta telefon beklemede iken aktif fakat bir hatta çağrı geldiğinde diğer hat kapalı konuma geçiyor. Ve diğer hattı arayanlar telefonu kapalı olarak karşısına çıkıyor. Bir konuda yine aynı şekilde internet kullanma kısmında. Mobil veri kullanırken diğer hatta çağrı geldiğinde internet kesiliyor. Dual sim activede bu sorunlar olmuyormuş.

Epey sitesinden araştırdım ve Active özelliği olan telefonlar çok az. Asus Zenfone2, Sony Xperia T2, Sony Xperia Z3. Bu modellerde Active özellikleri varmış?

Forumda araştırırken bu konuyu buldum. Bir arkadaşta benim gibi bu konuyu araştırmak istemiş. Dual Sim Dual Active Modeller?

rasitkasimoglu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
raşit
Cihazım
xiaomi redmi 7
Konular
4
İki hatın aktif olması için telefonun iki işlemcili olması gereklidir. Derim