Yardım 2. el alımında yapılması gereken şeyler nelerdir ve garanti hakkında

ScroysT

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Adnan
Cihazım
Samsung
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
12.5
Telefon Modeli
xiaomi 10t
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar ilk öncelikle yeni kayıt oldum bi kusurum olursa kusura bakmayın 2. el olarak 10t ve 11t YD telefon arasında kalmıştım ama bu garanti ve ımeı durumu ileride sıkıntı çıkaracak gibi gözüküyor oyuz den 10 t almaya karar verdim.

1.sorum alacağım kişide önceden birisinden almış ve şubat ayında garantisi bittiğini söylüyor nerden alındığını bilmiyor ama mı garanti belgesi ve faturası duruyor ben aldıktan sonra telefonun başına bir şey gelse bu garanti bir şeye yarar mı?

2 soruma gelirsek bu telefonu alırken nelere bakmam lazım ?

Şimdiden sorularımı yanıtlayanlara teşekkür ederim :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Muhammed6034

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
mi 9t
Konular
130
Merhabalar ilk öncelikle yeni kayıt oldum bi kusurum olursa kusura bakmayın 2. el olarak 10t ve 11t YD telefon arasında kalmıştım ama bu garanti ve ımeı durumu ileride sıkıntı çıkaracak gibi gözüküyor oyuz den 10 t almaya karar verdim.

1.sorum alacağım kişide önceden birisinden almış ve şubat ayında garantisi bittiğini söylüyor nerden alındığını bilmiyor ama mı garanti belgesi ve faturası duruyor ben aldıktan sonra telefonun başına bir şey gelse bu garanti bir şeye yarar mı?

2 soruma gelirsek bu telefonu alırken nelere bakmam lazım ?

Şimdiden sorularımı yanıtlayanlara teşekkür ederim :)
Yurt dışı cihazlara kolay kolay birşey olmaz illaki bir yolu bulunur bunun için bence endişelenmeyin + yurt içi Garantisi bitik cihaz yurt dışından tek farkı çift hatlı olması birşey olursa ücret ile ancak destek alırsın fakat yurt dışındada ücretli destek sağlayan firmalar var

Oyla:

ScroysT

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Adnan
Cihazım
Samsung
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yurt dışı cihazlara kolay kolay birşey olmaz illaki bir yolu bulunur bunun için bence endişelenmeyin + yurt içi Garantisi bitik cihaz yurt dışından tek farkı çift hatlı olması birşey olursa ücret ile ancak destek alırsın fakat yurt dışındada ücretli destek sağlayan firmalar var
max 7000

Oyla:

CanYILMAZ

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can YILMAZ
Cihazım
Not 10 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
1
Benden önce kim kullandı niye kullandı, illegal bir şeye bulaştı mı korkusu ile yıllardır 2. el telefon almam. İlla alacak olsaydım yurt dışı alır imei değiştirirdim ki benden önce illegal bir şeyler yapıldıysa bana kalmasın.

Oyla:

ScroysT

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Adnan
Cihazım
Samsung
Konular
1
Benden önce kim kullandı niye kullandı, illegal bir şeye bulaştı mı korkusu ile yıllardır 2. el telefon almam. İlla alacak olsaydım yurt dışı alır imei değiştirirdim ki benden önce illegal bir şeyler yapıldıysa bana kalmasın.
ımeı nedense son haberlerden sonra bana biraz güven vermedi nedense çünkü attırıyorsun güncellenince ya da sıfırlanınca siliniyor sonra tekrar birde son haberlerden sonra iyice kötü oldu yani link atmak yasak mı bilmiyorum değilse atıyım haberi

Oyla:

Muhammed6034

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
mi 9t
Konular
130
Korkunuzu yenmeniz gerek :)

Oyla:

Muhammed6034

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
mi 9t
Konular
130
ımeı nedense son haberlerden sonra bana biraz güven vermedi nedense çünkü attırıyorsun güncellenince ya da sıfırlanınca siliniyor sonra tekrar birde son haberlerden sonra iyice kötü oldu yani link atmak yasak mı bilmiyorum değilse atıyım haberi
IMEI olayı IMEI repair işlemi yapan kişiye bağlı kalıcı IMEI geçici IMEI kayıt yapanlar var kalıcı IMEI her cihazda geçerli değil fakat 10't'de kalıcı format hard reset rom atmada gitmiyor örnek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sizce şuan için en mantıklı telefon hangisidir
11t fakat kalicilik istiyorsaniz 10t IMEI için

Oyla:

ScroysT

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Adnan
Cihazım
Samsung
Konular
1
IMEI olayı IMEI repair işlemi yapan kişiye bağlı kalıcı IMEI geçici IMEI kayıt yapanlar var kalıcı IMEI her cihazda geçerli değil fakat 10't'de kalıcı format hard reset rom atmada gitmiyor örnek

11t fakat kalicilik istiyorsaniz 10t IMEI için
ımeı den hiçbir sıkıntı çıkmaz mı gelecek için daha bunun gibi haberlerde var

bu telefon 6000 tl sizce mantıklı değil mi yurt dışıları zaten bu fiyat

Oyla:

Muhammed6034

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
mi 9t
Konular
130
ımeı den hiçbir sıkıntı çıkmaz mı gelecek için daha bunun gibi haberlerde var
Kanun vs artık neyse uygulanırsa IMEI atmaya devam bunda sorun yok sorun tuşlu telefon bulmakta eskisi gibi olmayacak IMEI ücreti fakat IMEI atiminda sorun yok + evdeki tuşlu telefonun IMEI'sini 11 t veya 10t ye atarsan devlet bunu gormez bu IMEI 11t veya 10t demi atılı devlet IMEI aktifligine bakar yani sorun yok :)

Bu arada garantisi bitik 10t'nin fiyatı neydi

Oyla:
Üst Alt