Yardım 2 adet sorun (direnç imei gitme ve hyperos gelmemesi)

• Konbuyu başlatan f02561
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 2
  • Görüntüleme 293

f02561

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
k
Cihazım
note 13 pro 5g
Konular
3
selamlar öncelikle. redmi note 13pro 5g yurtdışı dirençli cihazım var. sıfırlayınca imei vs. gitti sanırım hat takınca görmüyor hiç. bunun çözümü nasıl olur bu 1. konu.
2.si ise hyperos gelmedi hala miui var. şimdi hyper os deneyimlemek istiorum bu telde. önce hangisini yapayım hangi işlemi önce yapmalıyım? sanırıım önce hyperos işini halledip sonra imei olayını çözmek daha garantili olacak gibi??

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Dirençli cihaz da imei gitmez diye yanlış bir algı oluşmuş bu tamamen yanlıştır. Direnç değişiminin amacı Donanımsal bir koruma olan RSA korumasını kaldırmaktır.. Bu korumanın kalkması sadece imei değişiminden sonra cihazın şebeke almasını sağlamak ve imei değişimine olanak sağlamaktır. Sıfırlama da imeinin gitmesi tamamen işlemci ile alakalı bir durumdur. Qualcomm işlemcili cihazların %90' da sıfırlama da imei gider. Ama hangi imei gider sonradan atılmış imei gider bu da demek değildir ki imei atılmamış bir qualcomm işlemcili cihazı sıfırlarma da imei gider.

Sizin cihaza gelecek olursak cihazda feka rom vardır güncelleme almaz. imei işlemi de fake romda sim1 e yapılmıştır o sıfırlamada gider.
çözüm ise: Hint romu + çift sim kayıt işlemidir. Bu işlemi biz uzak bağlantı ile yapabiliriz..

f02561

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
k
Cihazım
note 13 pro 5g
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dirençli cihaz da imei gitmez diye yanlış bir algı oluşmuş bu tamamen yanlıştır. Direnç değişiminin amacı Donanımsal bir koruma olan RSA korumasını kaldırmaktır.. Bu korumanın kalkması sadece imei değişiminden sonra cihazın şebeke almasını sağlamak ve imei değişimine olanak sağlamaktır. Sıfırlama da imeinin gitmesi tamamen işlemci ile alakalı bir durumdur. Qualcomm işlemcili cihazların %90' da sıfırlama da imei gider. Ama hangi imei gider sonradan atılmış imei gider bu da demek değildir ki imei atılmamış bir qualcomm işlemcili cihazı sıfırlarma da imei gider.

Sizin cihaza gelecek olursak cihazda feka rom vardır güncelleme almaz. imei işlemi de fake romda sim1 e yapılmıştır o sıfırlamada gider.
çözüm ise: Hint romu + çift sim kayıt işlemidir. Bu işlemi biz uzak bağlantı ile yapabiliriz..
özelden yazdm hocam

Üst Alt