Soru 14T Pro Server Kayıtlı Cihazda E-Sim Kullanımı

frfln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
fr
Cihazım
redmi note
Konular
7
Merhabalar

Server kayıtlı 14T Pro cihazım var. Yurt dışında E-sim özelliğiyle Airalo gibi hizmetlerden faydalanmak istiyorum. Bu olay benim kaydımı, normal sim kullanımı mı etkiler mi? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
14t ve 14t pro da e-sim çalışıyor

frfln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
fr
Cihazım
redmi note
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
14t ve 14t pro da e-sim çalışıyor
Bahsettiğim senaryoda nasıl kullanım sağlayabilirim. Normalde SIM kartıyla kullanıyorum yurt içinde, yurt dışında sanal sim ile yurt dışı paketi kullanmak istiyorum, sonrasında yurt içine döndüğümde SIM kullanmaya devam edeceğim.

ahmet6680

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
redmi note 8
Konular
0
Merhabalar

Server kayıtlı 14T Pro cihazım var. Yurt dışında E-sim özelliğiyle Airalo gibi hizmetlerden faydalanmak istiyorum. Bu olay benim kaydımı, normal sim kullanımı mı etkiler mi? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Normal sim kullanımını etkilemez.

kokanche

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
10
Merhabalar

Server kayıtlı cihazınızda SIM1 ve SIM2 için iki ayrı imei numarası mevcuttur. Bunlardan SIM2 kayıtlıdır. SIM1 ise kayıtsız olup TR'de 4 ay çalışır.

e-SIM aktif ettiğinizde fiziksel SIM2 deaktif olacaktır. Bu durumda yurt dışına çıkarken fiziksel sim kartınızı SİM1'e takıp SIM2'yi boş bırakın ve e-Sim kurulumunu yapın.

He ne kadar SIM1 TR'de kayıtsız olsa da yurt dışında kayıt sorunu olmadığı için çalışmaya devam edecektir.

Son düzenleme:

frfln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
fr
Cihazım
redmi note
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Server kayıtlı cihazınızda SIM1 ve SIM2 için ili ayrı imei numarası mevcuttur. Bunlardan SIM2 kayıtlıdır, SIM1 ise kayıtsız olup TR'de 4 ay çalışır.

e-SIM aktif ettiğinizde fiziksel SIM2 deaktif olacaktır. Bu durumda yurt dışına çıkarken fiziksel sim kartınızı SİM1'e takıp SIM2'yi boş bırakın ve e-Sim kurulumunu yapın.

He ne kadar SIM1 TR'de kayıtsız olsa da yurt dışında kayıt sorunu olmadığı için çalışmaya devam edecektir.
SIM 2 yi SIM 1 e takma işlemi E-sim aktif olduğunda SIM 2 devre dışı kaldığı için snaırım. Ben bu yuva değişikliğini yapmasam E-simi yurt dışında kullanıp döndüğümde E-simi devre dışı bıraktığımda SIM 2 deki hattım çalışmaya devam eder mi?

kokanche

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
10
SIM 2 yi SIM 1 e takma işlemi E-sim aktif olduğunda SIM 2 devre dışı kaldığı için snaırım. Ben bu yuva değişikliğini yapmasam E-simi yurt dışında kullanıp döndüğümde E-simi devre dışı bıraktığımda SIM 2 deki hattım çalışmaya devam eder mi?

Etmemesi için tereddütünüz nedir?
Neden "çalışmayacağını" düşünüyorsunuz?

kokanche

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
10
İlk defa Server kayıtlı ürün kullanıyorum deneyimim yok o sebepten dolayı.

Server kaydı detayı çok öenmli değil bu hususta. e-Sim aktif olunca fiziksel SIM2 deaktif oluyor. Siz e-Sim'i deaktif yapınca da fiziksel SIM2 tekrar aktif olacak.

SIM2'deki imei numaranız TR'de kayıtlı ise sorun yaşamanız olası değil.

SIM2'deki TR hattınızı yurt dışında da kullanmak isterseniz o hattı SIM1'e kaydırın. Server kaydı işte burada önemli. Çünkü SIM2''ye işlem yapılırken SIM1'e de bir imei oluşuyor. Tek fark SIM2'ye kayıtlı olan atılıyor ama SIM1 kendiliğnden oluşuyor. O imei ile de kartınızı yurt dışında kullanırsınız.

frfln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
fr
Cihazım
redmi note
Konular
7
Server kaydı detayı çok öenmli değil bu hususta. e-Sim aktif olunca fiziksel SIM2 deaktif oluyor. Siz e-Sim'i deaktif yapınca da fiziksel SIM2 tekrar aktif olacak.

SIM2'deki imei numaranız TR'de kayıtlı ise sorun yaşamanız olası değil.

SIM2'deki TR hattınızı yurt dışında da kullanmak isterseniz o hattı SIM1'e kaydırın. Server kaydı işte burada önemli. Çünkü SIM2''ye işlem yapılırken SIM1'e de bir imei oluşuyor. Tek fark SIM2'ye kayıtlı olan atılıyor ama SIM1 kendiliğnden oluşuyor. O imei ile de kartınızı yurt dışında kullanırsınız.
Detaylı anlatım için teşekkürler, farklı bir senaryo sormak istiyorum, E-SIM kullanmayıp SIM 2 deki hattımı direkt olarak yurt dışında da kullanabilirim sanırım doğru mu?

İlk soruya referans olarak E-SIM aktif edip SIM 1 e kartıma takıp yurt dışında kullandığım senaryoda SIM 1 in belirli bir süresi var dediniz bu sene yeni yılda sıfırlanıyor mu?

Üst Alt