Yardım 14T PRO ısınma

mevlutkk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt
Cihazım
14T Pro
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
2.0.1.0
Telefon Modeli
14T PRO
Bootloader Kilidi
Kapalı
Öncelikle değerli dostlarım merhabalar. 2 gün önce redmi 13 pro plus cihazımdan 14T Pro cihaza geçtim telefon çok güzel ama bir kaç sorum olacak, cihazın hoparlör sesi biraz düşük kaldı, şarj tüketimi baya hızlı aod falan da kullanmıyorum, birde pubg mobile de 2. Oyundan sonra telefon baya ısınıyor oyun da takılmalar başlıyor bunlar normal gelmedi bana sizlere danışmak istedim

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
120 fps oyun deneyimi pasif soğutma ile hiçbir cihazda şu anda verimli değil.
Diğer konuda övdüğünüz S24 ultra da PUBGde yüksek rankta bir kaç maç yapınca alev alıyor.
120 fps PUBG oynamak için soğutucu şart. Her telefonda durum böyle.
Pasif soğutma yetmez bu kadar işlem gücüne.

Çözüm olarak 90 fps oynamak fayda sağlar ayrıca aşağıdaki ayarlar ile daha verimli de oynanır.

1. Game Turbo Nihai mod aktif olmalı

2. Sanal bellek kapatın 12 GB fiziksel çalışsın sadece.

3.PUBG ayarlarından verim kısmına girin.
Güç tasarrufu ve grafikleri otomatik ayarlama kısmı her zaman kapalı olmalı.
Düzgünleştirme kısmı ısınmaya etki eder 2x veya kapalı olmalı. Normalde kapalı olsa bile 120 fps aktif ettiğiniz an bunlar da otomatik aktif olur elle kapatmak gerekir.

Hoparlör sesine bir şey diyemem çünkü ben telefon hoparlörü kullanmam BT kulaklık denen şey icat olduğundan beri buna hiç bakmıyorum bile.

Oyla:

mevlutkk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt
Cihazım
14T Pro
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
120 fps oyun deneyimi pasif soğutma ile hiçbir cihazda şu anda verimli değil.
Diğer konuda övdüğünüz S24 ultra da PUBGde yüksek rankta bir kaç maç yapınca alev alıyor.
120 fps PUBG oynamak için soğutucu şart. Her telefonda durum böyle.
Pasif soğutma yetmez bu kadar işlem gücüne.

Çözüm olarak 90 fps oynamak fayda sağlar ayrıca aşağıdaki ayarlar ile daha verimli de oynanır.

1. Game Turbo Nihai mod aktif olmalı

2. Sanal bellek kapatın 12 GB fiziksel çalışsın sadece.

3.PUBG ayarlarından verim kısmına girin.
Güç tasarrufu ve grafikleri otomatik ayarlama kısmı her zaman kapalı olmalı.
Düzgünleştirme kısmı ısınmaya etki eder 2x veya kapalı olmalı. Normalde kapalı olsa bile 120 fps aktif ettiğiniz an bunlar da otomatik aktif olur elle kapatmak gerekir.

Hoparlör sesine bir şey diyemem çünkü ben telefon hoparlörü kullanmam BT kulaklık denen şey icat olduğundan beri buna hiç bakmıyorum bile.
Övmek demiyelim, o cihaz için gitmiştim kalmayınca bunu önerdiler bu cihazı almak zorunda kaldım. Dediğiniz ayarlarda tekrardan deneyeceğim. Ancak bunların şarj tüketimi ile alakalı olabileceğini düşünmüyorum. Cihaz 3. Oyundan sonra ısınmadan dolayı kasıyor bunda dimenst işlemci ile ilgili olacağını düşünüyorum. biraz yakıyor cihaz şarj konusunda dimenst işlemci ile snapdragon işlemci aynı kefede olacağını da zannetmiyorum açıkçası

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Övmek demiyelim, o cihaz için gitmiştim kalmayınca bunu önerdiler bu cihazı almak zorunda kaldım. Dediğiniz ayarlarda tekrardan deneyeceğim. Ancak bunların şarj tüketimi ile alakalı olabileceğini düşünmüyorum. Cihaz 3. Oyundan sonra ısınmadan dolayı kasıyor bunda dimenst işlemci ile ilgili olacağını düşünüyorum. biraz yakıyor cihaz şarj konusunda dimenst işlemci ile snapdragon işlemci aynı kefede olacağını da zannetmiyorum açıkçası
Peki o zaman bu cihazı verip gidip S24 ultra alın bir kaç gün kullanım sadece 50-100 dolar zarar ettirir.

Oyla:
Üst Alt