Yardım 14 Ultra Kamera Hayâl Kırıklığı

reLiveTR

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail Dağlı
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
4
Canlar kafama cok takildi sormak istedim. Diger telefonlarda kamerada foto cekmeden önceki ekranda gorunen onizleme kismi cok net cok keskinken bu telefonda bulanik adam akilli belli olmuyor. Ozellikle apple da bu cekmeden once kamera uygulamasinda gordugumuz goruntu cam gibi kusursuz duzeyde. Bu telefonda adam akilli gorunmuyor. Hatta bunda fotografi cektikten sonra yapay zekanin duzenledigi fotograf apple da kamera uygulamasinda gorunenden kötü. Neden boyle bu. Benim telefonda sorun olmadigi kesin, elime 2 tane gecti ikisinde de ayni. 1 inch sensorle bu kadar az ayrinti yakalamasi ve kameranin keskin (net) olmamasi cok garip. Apple daha kucuk sensorle dslr kalitesinde goruntu sunuyorken bunda neden boyle? Telefonu ilk aldigimda 2-2.5 ay once bizim telefoncuya dedim kamerasi nasil diye. Bir halt etmez dedi. 13 pm ile bir foto cektik ayni yerde. Şok oldum resmen. Yani telefon rezil etti resmen ya. Kim gorse renkler berbat ya da net degil diyorlar ve bu dediklerinde haklilar. Kapali yesil bir yeri cekiyorsun fistik yesili gibi gosteriyor. Esmer birini cekiyorsun turuncu cikiyor. Birini cekiyorsun yuzunu çinlilere benzetiyor ayni hamur gibi gorunuyor. Otantik moda aliyorsun bu sefer kömür gibi cekiyor. Bu dediklerim yazilimsal bir durum mu yoksa donanimsal mi? Yani cok sacma hem son cikan amiral gemisisin hem lenslerin leica nin hem 1 inch sony sensor kullaniyorsun. Cektikleri berbat.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Canlar kafama cok takildi sormak istedim. Diger telefonlarda kamerada foto cekmeden önceki ekranda gorunen onizleme kismi cok net cok keskinken bu telefonda bulanik adam akilli belli olmuyor. Ozellikle apple da bu cekmeden once kamera uygulamasinda gordugumuz goruntu cam gibi kusursuz duzeyde. Bu telefonda adam akilli gorunmuyor. Hatta bunda fotografi cektikten sonra yapay zekanin duzenledigi fotograf apple da kamera uygulamasinda gorunenden kötü. Neden boyle bu. Benim telefonda sorun olmadigi kesin, elime 2 tane gecti ikisinde de ayni. 1 inch sensorle bu kadar az ayrinti yakalamasi ve kameranin keskin (net) olmamasi cok garip. Apple daha kucuk sensorle dslr kalitesinde goruntu sunuyorken bunda neden boyle? Telefonu ilk aldigimda 2-2.5 ay once bizim telefoncuya dedim kamerasi nasil diye. Bir halt etmez dedi. 13 pm ile bir foto cektik ayni yerde. Şok oldum resmen. Yani telefon rezil etti resmen ya. Kim gorse renkler berbat ya da net degil diyorlar ve bu dediklerinde haklilar. Kapali yesil bir yeri cekiyorsun fistik yesili gibi gosteriyor. Esmer birini cekiyorsun turuncu cikiyor. Birini cekiyorsun yuzunu çinlilere benzetiyor ayni hamur gibi gorunuyor. Otantik moda aliyorsun bu sefer kömür gibi cekiyor. Bu dediklerim yazilimsal bir durum mu yoksa donanimsal mi? Yani cok sacma hem son cikan amiral gemisisin hem lenslerin leica nin hem 1 inch sony sensor kullaniyorsun. Cektikleri berbat.
bu sorun xiaomi yazılımı kaynaklı birazda googlenin parmagı var bu işte sistem ne kadar google olsa da bazı donanımları üreticiler ayarlıyor misal kamera xiaomi kamera yazılımı yerine google api destegi olan bir kamera olsa çok daha düzgün fotograf ve videolar çekebileceğiz cihazdaki kameralar şahane ama yazılım bence kötü ama eğer deneyim bi derseniz gcam diye googlenin kamera yazılı var tam uyumlu olanı biraz araştırırsanız illaki vardır onunla deneyin bence hatrı sayılır değişiklik olacak benim kamerayla pek derdim yok ois varmı var video çekiyor mu çekiyor bitti benim için

reLiveTR

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail Dağlı
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu sorun xiaomi yazılımı kaynaklı birazda googlenin parmagı var bu işte sistem ne kadar google olsa da bazı donanımları üreticiler ayarlıyor misal kamera xiaomi kamera yazılımı yerine google api destegi olan bir kamera olsa çok daha düzgün fotograf ve videolar çekebileceğiz cihazdaki kameralar şahane ama yazılım bence kötü ama eğer deneyim bi derseniz gcam diye googlenin kamera yazılı var tam uyumlu olanı biraz araştırırsanız illaki vardır onunla deneyin bence hatrı sayılır değişiklik olacak benim kamerayla pek derdim yok ois varmı var video çekiyor mu çekiyor bitti benim için
Gcam de denedim ama onda da bu config muhabbeti varmış. Direk kurdugumda çektiğim fotoğraf ile xiaomi kamerada çekilen fotograf aynı kaydediliyordu nedenini anlayamadım. Kaldı ki bu telefona özel config yok. Elle tonla ayarı düzenlemek bir zulüm :) Ayarlara girdiğimde bir şey anlayamadım. Bir keskinlik ayarı için bile 15-20 ayar var onları da ne yapacağımı bilemedim. :(

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Gcam de denedim ama onda da bu config muhabbeti varmış. Direk kurdugumda çektiğim fotoğraf ile xiaomi kamerada çekilen fotograf aynı kaydediliyordu nedenini anlayamadım. Kaldı ki bu telefona özel config yok. Elle tonla ayarı düzenlemek bir zulüm :) Ayarlara girdiğimde bir şey anlayamadım. Bir keskinlik ayarı için bile 15-20 ayar var onları da ne yapacağımı bilemedim. :(
bu konu genel bir sorun android tarafında yapacak pek birşey yok iyi kötü çözümler var ama konu yazılımsal oldugu için şu iyidir diyemiyoruz ama bildigim birşey var google yani android bu kamera api işine el atacak "sana bekle iyi olur diyemem" kamera arayüzünde google nin parmagı olacak bence bir miktar iyileşme olacaktır yoksa sensörler vs çok iyi aynı sensörü çıkar iphone 16 a tak fiyatı %15 fazla olur :D
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
bu video da sendeki cihazla iphone 15 pro nun kamera kaşılaştırılması adamın ne yaptıgını bilmem ama benim gözüme xiaomi daha iyi gibi geldi bu arada kıyaslama yapılacaksa bu telefon ekranında değil de pc de yapmak daha iyidir çünkü aynı fotografa farklı 2 ekrandan bakmak yerine aynı ekranda kıyaslamak bence daha mantıklı sonuçtaa ölüm yok hocam altı üstü bir telefon eğer kullanımda sorun yaşamıyorsanız iphone alırsınız ama ben android seviyorum diyorsanız yapacak birşey yok kendimden örnek vereyim iphone 16 serisi çıktı bana de ki sana iphone 16 pro max vs vs en dolusunu vereceğim alır mısın ?evet alırım ama aynı gün satar gider kendime android cihaz alırım eski bir tamirci olarak elimin altında iphone cihazlarda vardı ama hiçbir zaman herhangi bir iphonu şahsi telefonum olarak kullanamadım bunlar sadece kullanım alıkanlığıyla alakalı eğer telefonda video fotograf vs işleriniz yoğunsa bence iphone tercih edin iyi forumlar

asdemirtas

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
2
Bence sizin telefonda sorun var o zaman. Ben xiaomi 14 kullanıyorum, harika fotoğraflar çekiyorum hem de çok net, birçok iphone kullanan arkadaşım gıpta ile bakıyor çektiklerime. Hele ki sizin cihaz ultra modeli, 1 inç sensör farkı var, efsane şeyler çıkıyor ondan da.

Siz çektiklerinizi bilgisayarda bakın bir de. Buna bile gerek yok bence. çünkü 14 serisinin ekranı mükemmel.

reLiveTR

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail Dağlı
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
4
Bence sizin telefonda sorun var o zaman. Ben xiaomi 14 kullanıyorum, harika fotoğraflar çekiyorum hem de çok net, birçok iphone kullanan arkadaşım gıpta ile bakıyor çektiklerime. Hele ki sizin cihaz ultra modeli, 1 inç sensör farkı var, efsane şeyler çıkıyor ondan da.

Siz çektiklerinizi bilgisayarda bakın bir de. Buna bile gerek yok bence. çünkü 14 serisinin ekranı mükemmel.

Hocam 2 farkli 14 ultra elime gecti ve ikiside ayni. Benim takildigim nokta renklerden cok keskinlik. Hicbir cektigim foto apple kdr net olmuyor. Hatta sizden ricam hem 13-14-15pm den birini hem de kendi telefonunuzu fotograf cekmeden kameralari acip yan yana koyun. Apple da ki netlik kusursuz. Foto cekince apple da fazla oynamada goremedim. Ama bunda cektigim ile kaydedilen arasinda daglar kdr fark var ve ikiside berbat. Kamera uygulamasinda bulanik gorunuyor. Kaydedilen renk ve ışik patlamis gorunuyor. 1 inch sensor var ama bir ise yaramiyor. Yani 1 inch sensorle appledan cok cok daha az ayrinti yakalamasi sizcede garip degil mi? Dün leica camera modu buldum bir tane o bir tik ise yaradi. Ama asla bir apple kalitesi yok. Hayatim android ile gecti. Android le devam edecegim fakat birisi telefon oner dediginde ve ozellikle kamera onemli ise asla android telefon onermem kimseye.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu konu genel bir sorun android tarafında yapacak pek birşey yok iyi kötü çözümler var ama konu yazılımsal oldugu için şu iyidir diyemiyoruz ama bildigim birşey var google yani android bu kamera api işine el atacak "sana bekle iyi olur diyemem" kamera arayüzünde google nin parmagı olacak bence bir miktar iyileşme olacaktır yoksa sensörler vs çok iyi aynı sensörü çıkar iphone 16 a tak fiyatı %15 fazla olur :D
bu video da sendeki cihazla iphone 15 pro nun kamera kaşılaştırılması adamın ne yaptıgını bilmem ama benim gözüme xiaomi daha iyi gibi geldi bu arada kıyaslama yapılacaksa bu telefon ekranında değil de pc de yapmak daha iyidir çünkü aynı fotografa farklı 2 ekrandan bakmak yerine aynı ekranda kıyaslamak bence daha mantıklı sonuçtaa ölüm yok hocam altı üstü bir telefon eğer kullanımda sorun yaşamıyorsanız iphone alırsınız ama ben android seviyorum diyorsanız yapacak birşey yok kendimden örnek vereyim iphone 16 serisi çıktı bana de ki sana iphone 16 pro max vs vs en dolusunu vereceğim alır mısın ?evet alırım ama aynı gün satar gider kendime android cihaz alırım eski bir tamirci olarak elimin altında iphone cihazlarda vardı ama hiçbir zaman herhangi bir iphonu şahsi telefonum olarak kullanamadım bunlar sadece kullanım alıkanlığıyla alakalı eğer telefonda video fotograf vs işleriniz yoğunsa bence iphone tercih edin iyi forumlar
Fotograf cekilmekle alakasi olmayan biriyim normalde. Ama bu kadar para verince ve bir de ovundukleri kisim kamera olunca insanda bir yerleri cekme hissi oluyor. Hem baskalari da cek diyor. İlla ki cekiyorsun. Sonrasinda o videoyu da gordum ve kesinlikle apple hocam ya. Android kanadi cidden fotograf konusunda kotuymus onu anladim ben. Bir daha apple i ove ove bitiremeyen arkadasima sesimi cikarmayacagim 🥺
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İki videoda acik ara farkla geride bu telefon ya. Bu konuyu goren olursa diyecegim şu. Fotograf cekmeyi seven biriyseniz. Xiaomi almayin aldirmayin.

Son düzenleme:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Xiaomi'nin kamera optimizasyonunu savunduğumdan değil, evet olması gerektiği kadar iyi değil ancak yinede bir iPhone ile kıyasladığımda, hangi iPhone kalitesinden bahsettiğiniz hakkında hiç bir fikrim yok. Yüzlerce 15 pro max örneği gördüm, çoğu soluk renkli, düşük detaylı, bulanık dokulu ve kör edici bir keskinliğe sahip fotoğraflardı.

Neyseki 14Ultra bu kadar keskin fotoğraflar çekmiyor. Ancak yinede benim için hala çok keskinler sayılır. Bu yüzden stock uygulamayı çok sık kullanmıyorum. Yinede çoğu zaman vizördeki fotoğraf ile sonuç oldukça yakın. Hatta 14Ultra, eski modellerin aksine 3.taraf uygulamalarda bile vizör, yüz algılama vb. bazı işlevler otomatik olarak çalışmaktadır. Dediğim gibi Xiaomi'nin kamera uygulamasını savunamam ancak genel olarak bakıldığında 14Ultra şimdiye kadarki bir çok cihaza göre önemli bir gelişme ve bu yüzden bir çok profesyonel fotoğrafçı'nın ilgisini çekiyor. Cihazdaki fotoğrafın renkleri bu yüzden alışılmışın dışında, çünkü onları Leica gibi görünmeleri için yaptılar. Eğer otomatik olarak "çıkart telefonu çek", gibi bir şey istiyorsanız doğru bir telefon modeli seçtiğinizi sanmıyorum.

Faydalı olabilecek bir kaç bilgi vermek isterim.

Öncelikle cihazınızı en son sürümlere güncellediğinizden emin olun. Zira bu güne kadar yapılan tüm güncellemelerde bazı kamera sorunları düzeltildi ve bazı işlevler eklendi.

Cihazınızın kamera yazılımı ile daha çok vakit geçirmeye çalışın, işlevlerin kullanımı, farklı modların sonuçlarına göz atın.

Örneğin;

Vibrant modu daha fazla keskinliğe, daha az kontrasta ve daha fazla renklendirmeye sahiptir.

Otantik mod ise daha yumuşak, daha fazla kontrastlı, daha karanlık gölgelere ve daha parlak vurgulara sahiptir. Özellik portre modunda odaklanma çok yumuşak olacaktır çünkü Leica portre lensleri yumuşak odaklanma ile ünlüdürler.

Otomatik mod da bulunan AI işlevini kapatmak rasgele hesaplamalara göre karşınıza çıkabilecek rasgele sonuçların çoğunu engelleyecektir. Uygulama ayarlarından resim kalitesi parametresini Süper olarak ayarlamayı ihmal etmeyin.

Resmi kamera uygulamasında en fazla detay alabileceğiniz mod Pro modunda 50mp ve UltraRAW işlevleri etkinleştirildiğinde elde edilebilir. Detay yerine dinamik aralık önemliyse UltraRAW modunda 12mp olarak fotoğraf çekin. Ayrıca otomatik modda bulunan 35mm odak alanındaki fotoğraflarda varsayılan moda göre daha detaylı olacaklardır.

Çektiğiniz konuya göre diyaframı ayarlamayı deneyin. Bu DOF ve keskinliği değiştirecektir.

Ayrıca yine Pro mod bölümünde kendinize özel sitiller oluşturabileceğiniz Ton, doygunluk, doku, renk dengesi gibi parametreler mevcuttur.

Otomatik gece modu yerine mümkün olduğunca Pro modda manuel ayarları kullanın. Otomatik modlar en hızlı şekilde fotoğraf çekmek için yapıldığından çoğunlukla az pozlama ve yüksek ISO kullanırlar. Bu da algoritmanın daha fazla gürültü azaltma ve işleme yapmasına neden olur.

Ara zoom seviyelerini kullanmak yerine ana seviyeleri kullanmaya çalışın. Örneğin: 1x 1.5x 2x 3.2x 5x 7.5x 10x gibi seviyelerde cihaz dijital zoom yapmak yerine uygun kameraları yada bu kameralardaki uygun gruplama modlarını kullanmaya çalışacaktır.

Son olarak herkes için uygun olmasa da 3.taraf kamera uygulamaları için çeşitli magisk modülleri mevcut, Fullres, DCG,TunedLib, diyafram vs.

Herşeye rağmen hala en kolay ve etkili çözüm uygun şekilde yapılandırılmış bir Gcam kullanmaktır.

Bu yıl fotoğraf çekmek için pek zaman bulamadım. Ancak gün içinde anı olarak çektiğim bazı fotoğraflara buradan göz atabilirsiniz.

reLiveTR

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail Dağlı
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
4
Hocam sizin fotograflar muhtesem. Ben bir turlu tutturamiyorum. En az 10 tane cekecegimki bir tane tutsun 🙂 Ama soyle bir durum var xiaomi bu telefonu global e pazarliyor fotogragcilara degil. Bu nedenden kaynakli olarak bazi seyleri kolaylastirmalari gerekmez mi? Sizin o kamera modulu ile bir tik daha guzel seyler cekmeye basladi. Pro modda bulunan bu doygunluk keskinlik ayarini fotograf moduna getiyor. Ve bir tik daha rahat geldi fakat portre calismiyor 🥺 Simdilik sıkıntı degil. Hocam zahmet olacak ama ayri bir sorum daha var apple telefonlarda kamera arayuzundeki goruntu cok net iken bu telefonda neden bulanik. Bu telefon cektikten sonra duzeltiyor.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam sizin fotograflar muhtesem. Ben bir turlu tutturamiyorum. En az 10 tane cekecegimki bir tane tutsun 🙂 Ama soyle bir durum var xiaomi bu telefonu global e pazarliyor fotogragcilara degil. Bu nedenden kaynakli olarak bazi seyleri kolaylastirmalari gerekmez mi? Sizin o kamera modulu ile bir tik daha guzel seyler cekmeye basladi. Pro modda bulunan bu doygunluk keskinlik ayarini fotograf moduna getiyor. Ve bir tik daha rahat geldi fakat portre calismiyor 🥺 Simdilik sıkıntı degil. Hocam zahmet olacak ama ayri bir sorum daha var apple telefonlarda kamera arayuzundeki goruntu cok net iken bu telefonda neden bulanik. Bu telefon cektikten sonra duzeltiyor.

Teşekkürler. Dediğim gibi biraz uygulama ile deneme yanılma ve birazda vakit geçirince insan alışıyor. Nasıl çekerse, ne elde edebileceğini az çok biliyor.

Evet global olarak satıyor ancak her cihazın bir odak noktası var. Mesela bu yüzde düz, pro, ultra modelleri var.

Telegram gruplarında mesela çoğunlukla otomatik modda fotoğraf çeken insanların Xiaomi 14'ü daha çok övdüğünü gördüm. Bilmiyorum belki bu şekilde yapılandırıldı. Belki Xiaomi bunun özellikle böyle olmasını istedi.

14Ultra da daha farklı bir şey var. Mesela bir örnek olarak; Fotoğrafçılar tarafından DSLR kameralarda da çok sevilen 35mm odak alanı seçildiğinde normalde varsayılandan kalite olarak daha kötü görünmesi lazım. Çünkü varsayılan olarak 23mm olan sensörü değiştiremiyeceğimiz için, 35mm olan fotoğrafları kırparak çekiyor, yani fotoğrafları 1.5x kırpıyor. Ancak öyle bir yapılandırılmış ki ana mod olan 23mm den daha fazla ayrıntı ve daha iyi doku gösteriyor.

Mesela altta örnekte, alt kısım 23mm standart mod, üst kısım ise 35mm kırpılmış mod ancak aradaki mekansal çözünürlük farkı çok farklı. Oysa ikisi de 12mp dosyalar. Odak alanında 1.5x fark olduğu için eşit görünecek şekilde yakınlaştırıldı.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Vizör konusunda bir sıkıntı görmüyorum. Ancak emin olmak için cihazı 2K çözünürlük modunda mı yoksa FullHD modda mı kullanıyorsunuz? Belki bu etkileyebilir.

Aşağıdaki örnekten vizörde gördüğüm görüntünün ekran alıntısı ve sonuçta ortaya çıkan fotoğrafı karşılaştırabilirsiniz.

Son düzenleme:

reLiveTR

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail Dağlı
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
4
Teşekkürler. Dediğim gibi biraz uygulama ile deneme yanılma ve birazda vakit geçirince insan alışıyor. Nasıl çekerse, ne elde edebileceğini az çok biliyor.

Evet global olarak satıyor ancak her cihazın bir odak noktası var. Mesela bu yüzde düz, pro, ultra modelleri var.

Telegram gruplarında mesela çoğunlukla otomatik modda fotoğraf çeken insanların Xiaomi 14'ü daha çok övdüğünü gördüm. Bilmiyorum belki bu şekilde yapılandırıldı. Belki Xiaomi bunun özellikle böyle olmasını istedi.

14Ultra da daha farklı bir şey var. Mesela bir örnek olarak; Fotoğrafçılar tarafından DSLR kameralarda da çok sevilen 35mm odak alanı seçildiğinde normalde varsayılandan kalite olarak daha kötü görünmesi lazım. Çünkü varsayılan olarak 23mm olan sensörü değiştiremiyeceğimiz için, 35mm olan fotoğrafları kırparak çekiyor, yani fotoğrafları 1.5x kırpıyor. Ancak öyle bir yapılandırılmış ki ana mod olan 23mm den daha fazla ayrıntı ve daha iyi doku gösteriyor.

Mesela altta örnekte, alt kısım 23mm standart mod, üst kısım ise 35mm kırpılmış mod ancak aradaki mekansal çözünürlük farkı çok farklı. Oysa ikisi de 12mp dosyalar. Odak alanında 1.5x fark olduğu için eşit görünecek şekilde yakınlaştırıldı.

Vizör konusunda bir sıkıntı görmüyorum. Ancak emin olmak için cihazı 2K çözünürlük modunda mı yoksa FullHD modda mı kullanıyorsunuz? Belki bu etkileyebilir.

Aşağıdaki örnekten vizörde gördüğüm görüntünün ekran alıntısı ve sonuçta ortaya çıkan fotoğrafı karşılaştırabilirsiniz.

Elimden geldigin alismaya calisacagim hocam. Bu pro mod vs bayagiiyi geldi. Çok teşekkür ediyorum. Size de zahmet oldu kusura bakmayin.

Üst Alt