Soru 13t vs 13t pro işlemci hizlari

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
45
Arkadaşlar dün gece kontrol ettiğimde 13t pro 2.7 GHz njn üstüne cikmiyorken performans işlemcisi dahil yani tam performans çalışmıyorken 13t yi kintrol ettiğimde çekirdekler tam performans calisiyor 3 GHz lerde geziyor bunun sebebi nedir sizce yazılım farkı olarak düşündüm aynı sürüm yazilimi kurdum ancak sonuç gene ayni

ahmetcngz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Rdmi nte 13 pro
Konular
20
Arkadaşlar dün gece kontrol ettiğimde 13t pro 2.7 GHz njn üstüne cikmiyorken performans işlemcisi dahil yani tam performans çalışmıyorken 13t yi kintrol ettiğimde çekirdekler tam performans calisiyor 3 GHz lerde geziyor bunun sebebi nedir sizce yazılım farkı olarak düşündüm aynı sürüm yazilimi kurdum ancak sonuç gene ayni
İşlemcileri farklı çünkü. Mesela bir oyun oynuyorsun bir işlemci 3 GHz de ancak oyunu belirlediğin grafiklerde açabilirken birisi de 2.2 GHz ye aynı oyunu açabilir. Aynı GHz'yi harcayacaklar diye bir şey yok çünkü düşük GHz ile istediğin performansı sunabiliyorken neden kendini yorsun? O yüzden GHz olarak değil, sunduğu performansa göre veya sistem donanım puanlama uygulamalarının puanlarına göre kıyasla derim.

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
45
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemcileri farklı çünkü. Mesela bir oyun oynuyorsun bir işlemci 3 GHz de ancak oyunu belirlediğin grafiklerde açabilirken birisi de 2.2 GHz ye aynı oyunu açabilir. Aynı GHz'yi harcayacaklar diye bir şey yok çünkü düşük GHz ile istediğin performansı sunabiliyorken neden kendini yorsun? O yüzden GHz olarak değil, sunduğu performansa göre veya sistem donanım puanlama uygulamalarının puanlarına göre kıyasla derim.
İşlemci GHz rakamları birbirine yakın diye ben böyle düşündüm ama şimdi siz diyince aklıma geldi işlemci hizlari yakın olsada mimarileri farklı biri biri a78 iken diğeri cortex x3 mesele muhtemlen çekirdeklerin birbirinden farklı olmasından kaynaklanıyor hizlari.ayni olsada

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Her işlemcinin ayrı bir yönetimi var.
2 İşlemci arasında %50 performans farkı var o açıdan bu oldukça doğal.

Dexter7.7

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Memati
Cihazım
13t pro
Konular
3
İşlemci GHz rakamları birbirine yakın diye ben böyle düşündüm ama şimdi siz diyince aklıma geldi işlemci hizlari yakın olsada mimarileri farklı biri biri a78 iken diğeri cortex x3 mesele muhtemlen çekirdeklerin birbirinden farklı olmasından kaynaklanıyor hizlari.ayni olsada
13t pro 3.35ghz yanlışınız var

Dexter7.7

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Memati
Cihazım
13t pro
Konular
3
Cortex X3 işlemcinin modeli hocam hızı değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sonuçta var mı yok mu ? Siz ilk başta 8200'ün 9200+'dan daha iyi olduğunu savundunuz hangi test? neyin ölçütü ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-01-26-11-46-01-815_com.opera.browser-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-26-11-46-01-815_com.opera.browser-edit.jpg
    108,8 KB · Görüntüleme: 4

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
45
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Sonuçta var mı yok mu ? Siz ilk başta 8200'ün 9200+'dan daha iyi olduğunu savundunuz hangi test? neyin ölçütü ?
Hocam aslında bu sayılardan daha önemli olan çekirdek modelleri ben birbirinden iyi kötü demedim. 9200 tam performans çalışmıyor dedim sebebide çekirdek mimarilerinin daha güçlü olmasıymış

ahmetcngz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Rdmi nte 13 pro
Konular
20
Hocam aslında bu sayılardan daha önemli olan çekirdek modelleri ben birbirinden iyi kötü demedim. 9200 tam performans çalışmıyor dedim sebebide çekirdek mimarilerinin daha güçlü olmasıymış
Hocam konuyu anladınız sanırım. Daha fazla tartışmaya gerek yok bence.

Savunmamış ki hocam biri yüksek biri düşük ghz de çalışıyor neden diye sormuş farklı işlemci farkı ve çekirdek mimarisinin daha güçlü olduğunu unutmuş sanırım.

Dexter7.7

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Memati
Cihazım
13t pro
Konular
3
Hocam konuyu anladınız sanırım. Daha fazla tartışmaya gerek yok bence.

Savunmamış ki hocam biri yüksek biri düşük ghz de çalışıyor neden diye sormuş farklı işlemci farkı ve çekirdek mimarisinin daha güçlü olduğunu unutmuş sanırım.
İlk mesajında söylediğine dedim

Evet güçlü olduğundan neden 50km/s yoldan 100km/s ile gitsin tam perfonmas için ciddi anlamda zorlamanız gerek

Üst Alt