Soru 12 Pro 5g imei ve güncelleme hakkında

panorama_ömer16

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ömer
Cihazım
Lenovo K3
Konular
7
selamlar, birkaç ay önce yurtdışı kayıtlı olarak redmi note 12 pro 5g aldım, 20 gün önce ''60 gün içinde kapatılacağı mesajı geldi. Rom, twrp vs işlerini biraz biliyorum ki daha önce Samsung ve Meizu cihazlarıma kendim rom/root attığım oldu ancak Redmi Note 12 Pro 5g romlarına alışkın değilim ve çok kafamı karıştırdı. Üç sorum olacak
1. Telefonum 40 gün içinde kapanacak. Bu telefona yapılacak işlem ''IMEI Repair'' mi yoksa tekrar yeni bir IMEI atma işlemi mi?
2. IMEI atma/Repair işlemini ben PC üzerinden yapabilir miyim?
3. Cihazın aldığı son sürümü yüklemek istesem IMEI atmadan önce veya sonra yapılabilir mi?
Cihaz bilgileri:
Android 12, MIUI Global 14.0.3 kararlı, SMOMIXN

Twrp12

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulanmete
Cihazım
note 12 pro 5g
Meslek
Öğretmen
Konular
12
selamlar, birkaç ay önce yurtdışı kayıtlı olarak redmi note 12 pro 5g aldım, 20 gün önce ''60 gün içinde kapatılacağı mesajı geldi. Rom, twrp vs işlerini biraz biliyorum ki daha önce Samsung ve Meizu cihazlarıma kendim rom/root attığım oldu ancak Redmi Note 12 Pro 5g romlarına alışkın değilim ve çok kafamı karıştırdı. Üç sorum olacak
1. Telefonum 40 gün içinde kapanacak. Bu telefona yapılacak işlem ''IMEI Repair'' mi yoksa tekrar yeni bir IMEI atma işlemi mi?
2. IMEI atma/Repair işlemini ben PC üzerinden yapabilir miyim?
3. Cihazın aldığı son sürümü yüklemek istesem IMEI atmadan önce veya sonra yapılabilir mi?
Cihaz bilgileri:
Android 12, MIUI Global 14.0.3 kararlı, SMOMIXN
1. Yeni imei yüklemesi yapılır.
2. Kendi başınıza yapamazsınız. Dft pro ile yapılır işlem.
3. Son sürüme güncelleyip öyle imei repair işlemi yapın. Sonrası için en güncel sürüm yapılmayabilir.

panorama_ömer16

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ömer
Cihazım
Lenovo K3
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1. Yeni imei yüklemesi yapılır.
2. Kendi başınıza yapamazsınız. Dft pro ile yapılır işlem.
3. Son sürüme güncelleyip öyle imei repair işlemi yapın. Sonrası için en güncel sürüm yapılmayabilir.
Forumlarda bu cihaza güncelleme almayan rom yüklenip öyle satıyorlar diye duydum, olabilir mi? Kendim güncellemeyi yapsam herhangi bir problem olur mu?

Muski

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
RN 12 Pro 4G/5G
Konular
5
Forumlarda bu cihaza güncelleme almayan rom yüklenip öyle satıyorlar diye duydum, olabilir mi? Kendim güncellemeyi yapsam herhangi bir problem olur mu?
İmei atıldığında silinmesin diye güncelleme almayan rom yükleyip veriyorlar. Kendiniz güncelleme yapabilirsiniz. Fakat bu sefer eğer atılmış imei varsa gider.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
İmei atıldığında silinmesin diye güncelleme almayan rom yükleyip veriyorlar. Kendiniz güncelleme yapabilirsiniz. Fakat bu sefer eğer atılmış imei varsa gider.
sebep bu değil asıl sebep Kilidi kapalı cihazlara global rom yükleyemedikleri için Türkçeleştirilmiş çin romu olan fake rom denilen romu yüklüyorlar. Çünkü bu cihazın kilidi beklemeden açılmıyor..

Muski

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
RN 12 Pro 4G/5G
Konular
5
sebep bu değil asıl sebep Kilidi kapalı cihazlara global rom yükleyemedikleri için Türkçeleştirilmiş çin romu olan fake rom denilen romu yüklüyorlar. Çünkü bu cihazın kilidi beklemeden açılmıyor..
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ediyorum.

alixugur

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Meslek
KAMU
Konular
6
Hocam bende 12 pro 5g aldım ve güzel bir rom kurduktan sonra 4+4 ay kullannmak istiyorum hatlar kapandıktan sonra atacağımız imei işlemi sırasında kurduğum rom gidermi bir sıkıntı yaşarmiyiz?

panorama_ömer16

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ömer
Cihazım
Lenovo K3
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim anlamadığım şey IMEI atmak güncellemeyi engelliyor mu engellemiyor mu? Engelliyorsa ilk satın aldığımdaki IMEI de engellemez mi güncelleme yapmayı?

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
engellemez. Xiaomiler huaweiler gibi imeiye göre güncelleme almıyor (şimdilik)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bende 12 pro 5g aldım ve güzel bir rom kurduktan sonra 4+4 ay kullannmak istiyorum hatlar kapandıktan sonra atacağımız imei işlemi sırasında kurduğum rom gidermi bir sıkıntı yaşarmiyiz?
bootloader kilidini açın romdan ziyade önemli olan budur. o anda bulunduğun romda destek varsa atılır yoksa uygun rom yüklenir ve cihaz sıfırlanır.

Muski

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
RN 12 Pro 4G/5G
Konular
5
Benim anlamadığım şey IMEI atmak güncellemeyi engelliyor mu engellemiyor mu? Engelliyorsa ilk satın aldığımdaki IMEI de engellemez mi güncelleme yapmayı?
Sayın Ömer.Orjinal imei türkiyede kayıtlı olmadığı için imeinin olduğu dosya bir takım programlar aracılığı ile yeniden oluşturulup türkiyede geçerli imei ile yeniden yazılıyor ve cihaza yükleniyor.Bu durumda siz güncellediğinizde bu dosya, güncelleme ile orjinal haline döndüğü için atılan imei gidiyor.Yoksa imei güncellemeye engel değil.

Üst Alt