Soru 11t kamera hakkında

Srknclkggs

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Serkan çelik
Cihazım
Redmi note 6 pr
Konular
13
merhaba 9s i emekliye ayırıp mi 11t ye geçiş yaptım.
kullanan arkadaşlara sormak istediğim. süper makro diye birşey var ve illa çok yakın çekmek gerekiyor. 9s deki gibi çiçeği böceği 40 50 cm den çekemiyormuyuz?
diğer sorum 108 mp i sadece pro moda koymuşlar her seferinde özel ayarmı yapmak gerekiyor. 9sde normalde otomatik ayarlıyordu

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Makro modu adından da anlaşılacağı gibi makro boyuttaki nesleri çekmek için. Yani en uzak mesafe 8-10cm olmalı. Bundan daha büyük uzaklıklar için zaten çoğu cihazın ana kamerası 10cm mesafaye kadar odaklanabiliyor. 40-50cm mesafe demişsiniz, yazım hatası yoksa eğer zaten bu mesafe çekilen fotoğraflar çiçek, böcek için makro sınıfına girmiyor. Normal fotoğraf olur bunlar.

Ayrıca makro ve ana kamera arasında sayılabilecek Ultra geniş açı kamerasınıda kullanabilirsiniz, şayet varsa. Bir çok cihazda ana kameraya göre çok daha yakın nesnelere odaklanabilir.

108mp durumunu tam bilmiyorum ancak benim cihazımda yüksek çözünürlük için ayrı bir mod var. Mesela Video, portre, pro mod gibi birde yüksek çözünürlük modu var.

Srknclkggs

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Serkan çelik
Cihazım
Redmi note 6 pr
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Makro modu adından da anlaşılacağı gibi makro boyuttaki nesleri çekmek için. Yani en uzak mesafe 8-10cm olmalı. Bundan daha büyük uzaklıklar için zaten çoğu cihazın ana kamerası 10cm mesafaye kadar odaklanabiliyor. 40-50cm mesafe demişsiniz, yazım hatası yoksa eğer zaten bu mesafe çekilen fotoğraflar çiçek, böcek için makro sınıfına girmiyor. Normal fotoğraf olur bunlar.

Ayrıca makro ve ana kamera arasında sayılabilecek Ultra geniş açı kamerasınıda kullanabilirsiniz, şayet varsa. Bir çok cihazda ana kameraya göre çok daha yakın nesnelere odaklanabilir.

108mp durumunu tam bilmiyorum ancak benim cihazımda yüksek çözünürlük için ayrı bir mod var. Mesela Video, portre, pro mod gibi birde yüksek çözünürlük modu var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok yanlış yazmadım 40 50 cmden çekim yapıyordu . Makro kamerayla makro olmayan bir çekim yapıyordu belki ama çekiyordu güzel :)

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok yanlış yazmadım 40 50 cmden çekim yapıyordu . Makro kamerayla makro olmayan bir çekim yapıyordu belki ama çekiyordu güzel :)

Bir yanlışınız olabileceğini düşünüyorum. Makro kamera modülü o mesafede tamamen bulanık bir görüntü gösterecektir. Çünkü lensi fiziki olarak bu mesafe de odaklanmaya müsade etmemektedir. Eğer stock mi kamera kullanıyorduysanız siz nesneden uzaklaştığınızda otomatik olarak ana kamera modülüne geçiyor ve siz bunu farketmiyor olabilirsiniz. Aklıma başka bir ihtimal gelmiyor.

Bir diğer nokta madem 40-50cm mesafaden fotoğraf çekmek istiyorsunuz, peki bunu neden makro kamera ile yapmaya çalışıyorsunuz? Ana kamera, makro kameraya göre çok çok daha üstün kalitede, ana kamera ile çektiğiniz fotoğraflar çok daha iyi sonuçlanacaktır.

Son düzenleme:

tuncay3545

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tuncay
Cihazım
Mi 11 T
Konular
5
Bu şekilde butonlari duzenleyip kullanimi kolaylastirabilirsiniz

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-10-18-20-41-54-064_com.android.camera.jpg
    Screenshot_2022-10-18-20-41-54-064_com.android.camera.jpg
    766,1 KB · Görüntüleme: 32

mpsbirkan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
xiaomi 11t
Konular
22
Kamerasında ya da yazılımında hata var sanki telefonun eski telefonum olan mi8se bundan güzel çekim yapıyordu. Redmi değil Mi serisi kaliteli olur diye 11t aldım ama kamerada verim alamıyorum. Gcam vs ile mi halledeceğiz donanım olarak güçlü bir kamera sanki. En azından 8 se den güçlüdür diye düşünüyorum.

Üst Alt