Çözüldü 112'yi Aramak IMEI'yi düşürür mü?

nightstalker

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Mi8
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
miui12
Telefon Modeli
note 9s
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar.

Benim başka bir ülkede yaşayan bir arkadaşım var, kendisi Türkçe bilmediği için ben soruyorum onun yerine :$ Şimdi bu arkadaşımın ülkesinde de IMEI repair işi yasal değilmiş, aynı bizde olduğu gibi.

Eski telefonunun IMEI'sini yeni bir telefona yazdırmış. Eski telefona sim kart takılamaması için de gerekli önlemleri almış, "Klon IMEI" durumuna düşüp telefon kapanmasın diye. Ama eski telefondan 911, 112 vs gibi sim kartsız da aranabilen acil yardım hatları aransa IMEI klon durumuna düşer mi?

Çözüm
911,112 gibi acil numaraları aradığınızda da genelde sim kart olmadığı zaman bölgenizde mevcut olan en yakın operatörün baz istasyonuna ücretsiz bağlanılıp görüşme gerçekleştiriliyor, görüşmeyi gerçekleştiren kişiden alınan sinyalde lokasyon bilgisine ve cihaz imei numarasına kadar sistemde görünebiliyor. Ancak bu durumun olabilmesi için çakışma yaşanması lazım yani iki cihazında aynı anda görüşme yapması gibi ve aktif data kullanması gibi. Dolayısıyla iki farklı cihazdan da acil hatlar olsun olmasın görüşme yapıldığı tespit edilebilmekte diğer telefonu kullanmayın. Yani siz sim taksanızda takmasanızda o cihazdan görüşme yapıyorsunuz ve o cihazdan aktif bir veri iletimi gerçekleşiyor operatörde rahatlıkla bunu tespit edebilir bu...

ultraasln5098

KRAL olmak, Taç giymek demek değildir. ✔ 2.2.1936
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mrtbhdr
Cihazım
note 9/8 pro
Konular
8
911,112 gibi acil numaraları aradığınızda da genelde sim kart olmadığı zaman bölgenizde mevcut olan en yakın operatörün baz istasyonuna ücretsiz bağlanılıp görüşme gerçekleştiriliyor, görüşmeyi gerçekleştiren kişiden alınan sinyalde lokasyon bilgisine ve cihaz imei numarasına kadar sistemde görünebiliyor. Ancak bu durumun olabilmesi için çakışma yaşanması lazım yani iki cihazında aynı anda görüşme yapması gibi ve aktif data kullanması gibi. Dolayısıyla iki farklı cihazdan da acil hatlar olsun olmasın görüşme yapıldığı tespit edilebilmekte diğer telefonu kullanmayın. Yani siz sim taksanızda takmasanızda o cihazdan görüşme yapıyorsunuz ve o cihazdan aktif bir veri iletimi gerçekleşiyor operatörde rahatlıkla bunu tespit edebilir bu hangi operatör olursa olsun farketmiyor.

Oyla: Çözüm

nightstalker

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Mi8
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
911,112 gibi acil numaraları aradığınızda da genelde sim kart olmadığı zaman bölgenizde mevcut olan en yakın operatörün baz istasyonuna ücretsiz bağlanılıp görüşme gerçekleştiriliyor, görüşmeyi gerçekleştiren kişiden alınan sinyalde lokasyon bilgisine ve cihaz imei numarasına kadar sistemde görünebiliyor. Ancak bu durumun olabilmesi için çakışma yaşanması lazım yani iki cihazında aynı anda görüşme yapması gibi ve aktif data kullanması gibi. Dolayısıyla iki farklı cihazdan da acil hatlar olsun olmasın görüşme yapıldığı tespit edilebilmekte diğer telefonu kullanmayın. Yani siz sim taksanızda takmasanızda o cihazdan görüşme yapıyorsunuz ve o cihazdan aktif bir veri iletimi gerçekleşiyor operatörde rahatlıkla bunu tespit edebilir bu hangi operatör olursa olsun farketmiyor.
Tamamdır hocam, teşekkür ederim. Konu anlaşıldı. Eski telefonu kullanmamak en garanti yol.

Oyla:
Üst Alt