Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Maalesef bunun tek garanti yöntemi arka kapağı açıp, batarya soketini sökerek 5 dakika kadar bekleyip tekrar takmaniz olacaktir. Hem oluşan drain'i hem de şarjın fullenmeme sorununu ortadan kaldırır. İşlem çok basit, kapağın nasıl açıldığına video yardımı ile bakabilirsin.
Telefona herhangi bir üçüncü parti pil performans düzeltici gibi etkisi olabilecek her hangi bir uygulama yüklediniz mi ? ( Performans arttırıcı , işlemci hızlandırıcı, gibi )
1-2 aylık telefon eğer çok fazla sıcaga maruz kalması ise herhangi bir sorun yaşamaz sorun büyük ihtimal ile yazılımdır .
AnTuTu adlı programda pil performansı ile ilgili bölüme bakın piliniz için ne diyor .
Benim telefonun bataryası %100 olabiliyor ama 4000 mahlık bataryanın 3580 ini kullandığımı söyleyip batarya durumuna mükemmel değil de iyi diyor ama 12 saatden fazla ekran süresi alabiliyorum. Ve de şarja takınca 3 bucuk saatte doluyor.
Sanırım Xiaomi nin kendi batarya performansı düzenleyen programı böyle yaptırıyor bu alanda en başarılı olan firma oldugunu biliyorum. Yakında hallederler. Bi sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.
Dediğim gibi AnTuTu ya bi bakın ne diyor batarya hakkında .
Forumlarda açılan konulara istinaden farklı çözüm yolları mevcut. Bunlardan bazıları
Arka Kapağı açıp şarj soketini yerinden çıkarıp 5 dk beklendikten sonra şarj soketini tekrar takın.
Başka bir çözüm yolu ise
batarya kalibrasyonu yapmayı unutmayın.
Batarya kalibrasyonu yaptıktan sonra fastboot üzerinden rom yüklemeyi deneyin. Forumlarda xda"da bu şekilde çözüme ulaşanlar olmuş. Denemekte fayda var .
Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi