Mi 5 aldım sorularım var

okoroglu

Özgür KÖROĞLU
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ozgur
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
8
Merhabalar, geçen hafta tayland ta one plus one telefonumu denize düşürdüğüm ıcın bu sefer xiaomi mi 5 aldım kendime.
Sorularım şunlardır.
Mıuı nın rehber ve bulut ozellıgını kullanmak ıstemıyorum.
Ben dıger telefonlarımda oldugu gıbı google altyapısını kullanmak ıstıyorum. Rehberım önceden gmail ile senkronize oluyordu. Ama bu yazılımda google yapamadım.
Nasıl yapabılırım

teknopat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
VOLKAN
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Fitness
Konular
12
Telefonu root yaptıktan sonra link2sd pro ile miui bulut sistemi onu dondurcan bu kadar

Bu sırada telefonu kaça aldın.Nasıl getirtdin merak ettim :)

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Global versiyon yüklü değilse Google servis ve uygulamaları yoktur. Uygun Gapps paketi yüklemeniz gerekiyor.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

oguzgudelek

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
OğuzGüdelek
Cihazım
Mi4 LTE-CU
Konular
7
Xiaomi nin de bulutu gayet kullanışlı günlük senkronizasyon yapıyor pil tasarruf ayarlarından senkronizasyonu gece uyku saatlerine alırsanız hiç farkettirmiyor... Ama illede Google derseniz hesabinizla giriş yaptığınızda size soruyor ama şuan Google "senkronizasyon da sorun var düzeltme çalışmaları devam ediyor" uyarısı veriyor. Ayrıca mi kullanırken mi hesabınız size daha çok seçenek sunacaktır.iyi günler..

okoroglu

Özgür KÖROĞLU
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ozgur
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonu root yaptıktan sonra link2sd pro ile miui bulut sistemi onu dondurcan bu kadar

Bu sırada telefonu kaça aldın.Nasıl getirtdin merak ettim :)
Merhaba
Bilgin icin tesekkur ederim.
Bankong dan mbk mağazasından 16100 baht yani 465 dolara 1385 tl ye aldım. 32 gb versiyonu.

okoroglu

Özgür KÖROĞLU
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ozgur
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
8
Global versiyon yüklü değilse Google servis ve uygulamaları yoktur. Uygun Gapps paketi yüklemeniz gerekiyor.

Sent from my MI PAD using Tapatalk
Telefona google servislerini yukledim. Telefon hem çın hemde ıngılızce dilinde. Ben ingilizceyi kullanıyorum. Fakat oyle olunca google store dan yukledıgım her uygulama dili ingilizce oluyor. Dilini de turkce yapamadım henuz. Jbart diye bir uygulama var ama yapamadım türkçeyi.

okoroglu

Özgür KÖROĞLU
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ozgur
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
8
Xiaomi nin de bulutu gayet kullanışlı günlük senkronizasyon yapıyor pil tasarruf ayarlarından senkronizasyonu gece uyku saatlerine alırsanız hiç farkettirmiyor... Ama illede Google derseniz hesabinizla giriş yaptığınızda size soruyor ama şuan Google "senkronizasyon da sorun var düzeltme çalışmaları devam ediyor" uyarısı veriyor. Ayrıca mi kullanırken mi hesabınız size daha çok seçenek sunacaktır.iyi günler..

Google kullanmak ıstememın amacı yarın olurda farklı bir telefona geçersem rehberım hemen yenı telefona insin diye.
Aslında ben cynogen rom kullanıp ustune htc sense arayüzü kullanmayı istiyorum. Alıstım bu sekılde kullanmaya. Bu rom bana basta garip geldi. Bazı özellikleri güzel. Ama rehber olayında ornegın klavyeden numara lara basarak ilgili kisileri getirmiyor mesala. Mesela rehber de göksu kayıtlı kullanıcıya 46578 yazdığımda Göksu gelmiyor. Bu cok buyuk handıkap.

okoroglu

Özgür KÖROĞLU
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ozgur
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
8
Birde mesala telefon uyku modunda ıken ekrana cıft tıklayınca uyanma ozellıgı vardı. Yada ekrana ıkı defa tıklayınca ekranı kapatıyorfum cynogenmod romunda. Dolayısıyla home tuşuna veya power tuşuna basmıyordum cıhazın. Bu romda boyle bır ozellık varmıdır?

oguzgudelek

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
OğuzGüdelek
Cihazım
Mi4 LTE-CU
Konular
7
Çift tıklama roma dahil edilebiliyor ama şarjdan ödün vermeniz lazim. Ayrıca rehberde çağırma olayı mevcut isim ve soyadının baş harflerinin olduğu tuşlara basınca ilgili isimleri getiriyor. Bilgim dahilinde miui yi savunuyorum ama her telefonda olduğu gibi xiaomi nin de eksikleri var önemli olan bunları azaltmak ben LG g4 den çok umutluydum g2 ve g3 ten sonra ama LG bekleneni vermedi o sırada mi yi keşfettim umarım xiaomi aynı hataya düşmez. İyi geceler...

teknopat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
VOLKAN
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Fitness
Konular
12
Merhaba
Bilgin icin tesekkur ederim.
Bankong dan mbk mağazasından 16100 baht yani 465 dolara 1385 tl ye aldım. 32 gb versiyonu.
Güvenilir kaynakların varsa özelden msj atarmısın

Mi-4c cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt